۱۷ آذر ۱۴۰۰، ۱۲:۵۱

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی :

تکلیف افزایش ظرفیت پزشکی هفته آینده مشخص می‌شود

تکلیف افزایش ظرفیت پزشکی هفته آینده مشخص می‌شود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: جمع بندی که ستاد نقشه جامع علمی کشور از افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی تهیه کرده است هفته آینده در جلسه شورا ارائه می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سعیدرضا عاملی امروز در نشست خبری که به مناسبت سی و هفتمین سالگرد این شورا برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص روند تأیید رؤسای دانشگاه‌ها و دلیل اعلام اسامی رؤسای تأیید شده بعد از جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: رؤسای دانشگاه‌ها بر اساس مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در کارگروه تأیید رؤسای دانشگاه‌های کشور به تایید می‌رسند.

وی ادامه داد: اعضای این کارگروه، از دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، وزرای علوم و بهداشت، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، رئیس دانشگاه آزاد و رئیس بخش نظارت و بازرسی دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده است. رئیس دانشگاه آزاد زمانی به کمیته دعوت می‌شود که نیاز به تأیید رؤسای استانی واحدهای دانشگاه آزاد باشد و رئیس بخش نظارت و بازرسی دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی نیز عضو کمیته است که قبلاً به جلسات دعوت نمی‌شد، ولی از امسال دعوت می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: هفته پیش جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد سه نفر از رؤسای دانشگاه‌ها که تصویب‌شده بودند معرفی شدند این‌که بعد از جلسه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی رؤسای تأیید شده اعلام شدند، به این دلیل است که شورا اختیارات خود را به این کارگروه واگذار کرده است و در واقع مصوبات این کارگروه مصوبات شورای‌عالی انقلاب فرهنگی محسوب می‌شوند و از این بابت به این سبک اعلام می‌شود.

وی درباره افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی نیز گفت: جلسه‌ای روز گذشته به دستور رئیس جمهور برای جمع آوری نظرات موافق و مخالف در زمینه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی برگزار شد همه کسانی که در جلسه حضور داشتند موافق بودند که در حوزه پزشک عمومی، تخصصی و توزیع پزشک نگرانی وجود دارد و نیاز به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی وجود دارد.

هفته آینده تکلیف افزایش ظرفیت مشخص می‌شود

عاملی افزود: بنابراین در جلسه هفته آینده شورای عالی انقلاب فرهنگی جمع بندی که ستاد نقشه جامع علمی کشور از افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی تهیه کرده است را ارائه خواهیم داد.

عاملی درباره برنامه‌ریزی برای جذب نخبگان و آمار خروج نخبگان گفت: در این خصوص سیاه‌نمایی ظالمانه توسط دشمن ایجاد شده‌است و در واقع یک شیعه هراسی و از همه مهم‌تر تحریم هراسی ایجاد شده، افراد وقتی با موقعیت شغلی خوبی در کشور دیگر مواجه می‌شوند، می‌خواهند که به آن‌جا رفته و در آن‌جا ادامه دهند و ما باید شرایط شغلی مناسب برای افراد نخبه ایجاد کنیم.

رتبه ما در خروج نخبگان ۹۲ است

وی ادامه داد: البته ظرفیت جذب نخبگان در حال فراهم شدن است و ما نخبگان زیادی داشته‌ایم که بعد از چند سال بازگشته و در داخل کشور مشغول فعالیت هستند، ما باید قدردان نخبگانی که داخل کشور مانده‌اند باشیم و ظرفیت‌های حمایتی را برای آنها نیز افزایش دهیم. همچنین در مورد خروج نخبگان اغراق می‌شود رتبه ما در خروج نخبگان ۹۲ است. البته همه کسانی هم که از کشور خارج می‌شوند نخبه نیستند.

۶مصوبه کنکوری شورا برای سازمان سنجش لازم‌الاجرا است

وی درباره مصوبات کنکور نیز گفت: ۶ ماده از سیاست‌های کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی که مصوب شده برای سازمان سنجش آموزش کشور لازم اجرا است و اگر این سازمان از آن تخطی کند تخلف کرده است و از طریق سیستم حقوقی کشور پیگیری می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین درباره حذف کنکور ادامه داد: فعلاً نسبت حذف کنکور را ۴۰ به ۶۰ گرفته‌ایم، که ۴۰ درصد آن کنکور در دروس تخصصی خواهد بود و ۶۰ درصد آموزش و پرورش است. اما برخی در این خصوص مقاومت می‌کنند. تا زمانی که ما اطمینان حاصل نکنیم وضعیت جایگزین، وضعیت کامل و توانمندی است نباید به سمت حذف کامل کنکور حرکت کنیم.

وی درباره سهمیه‌های کنکور نیز گفت: در مورد سیاست‌های سهمیه‌های کنکور نیز در ستاد نقشه جامع علمی کشور کار صورت گرفته است و شورای عالی انقلاب فرهنگی ۶ ماه فرصت داده است به ستاد نقشه که وقت آن در حال اتمام است. ما سیاست‌ها را تصویب می‌کنیم و مجلس شورای اسلامی نیز باید قانون را اصلاح کند. در این زمینه سهمیه ۲۵ درصد ایثارگران را مجلس تصویب کرده است و یک واقعیت این است که با بومی گزینی و سایر سهمیه‌ها، سهم غیر سهمیه‌ای ها از سهمیه‌ای ها کم‌تر شده است.

سیاست‌های ابلاغی از سوی رهبری ناظر بر جدا بودن دانشگاه‌های علوم پزشکی از وزارت علوم است

عاملی در پاسخی در خصوص ادغام دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشگاه‌های سراسری گفت: سیاست‌های کلان ابلاغی مقام معظم رهبری ناظر بر جدا بودن این دو حوزه است و اگر بخواهد ادغام شود باید نسبت به سیاست‌ها باید تجدید نظر شود ولی فعلاً نظر کارشناسی ما این است که اینها از هم جدا نبوده و از ظرفیت‌های هم استفاده کنند.

وی اظهار داشت: ماموریت ما در حوزه دانش اقتضا می‌کند تا ما در سطح بین المللی از جایگاه بهتری برخورد باشیم از نظر رشد علمی ما رتبه ۴ در جهان و از نظر ایندیکس بین المللی رتبه 15 و 16مقاله علمی کشور را داریم .

عاملی ادامه داد: اساسنامه نزدیک ۸۰ سازمان مهم مصوبه صورای عالی انقلاب فرهنگی است. پدیده‌هایی مانند کوانتوم، الگوریتم و اینترنت ظرفیت‌هایی است که با الهام گرفتن از آن می‌توان کار کرد. باید به سمت مدیریت سیستمی حرکت کرد زیرا در سیستم‌ها خطا کمتر است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در حوزه فرهنگ هم شورای عالی مصوبات کلیدی و مهمی داشته است. شاید مورد اخیر این اقدامات سند مهندسی فرهنگی باشد ‌که ۳۰۰ راهبرد برای آن در حوزه موسیقی، هنر، معماری و... پیشنهاد و پیش بینی شده است.

عاملی گفت: اگر از من بپرسند از اقداماتی که به خصوص در زمینه فرهنگ شده راضی هستید. باید بگویم نه، به همین خاطر طبق حکمی که رهبری به اعضای شورا دادند، درخواست و ملاحظه ایشان یک نگاه نو بود. ایشان تاکید کردند ما نیازمند ارتقا نگاه هستیم.

وی ادامه داد: این تغییر در جامعه که نسبت به ابعاد آن نگران هستیم فقط در جامعه ما نبوده لذا شعار تحول ارزش خواهد یافت، از این رو ما دنبال تحول هستیم تا از وضع موجود به وضع مطلوب برویم. تحول باید هدف متعالی داشته باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این شورا در دوره تحول به مسائل اساسی نگاه دارد و دنبال راهگشایی است. عدالت را نباید با نوشته و پیوست تامین کرد بلکه عدالت را باید با الگوریتم، سیستم و هوشمندی ایجاد کرد.

وی ادامه داد: ما در جامعه مشکل فقر، ناهنجاری، طلاق، خشونت و... را داریم که حتما باید برای آنها راه حل مناسب ایجاد کنیم. لذا با نگاه عدالت گرایانه  در حوزه سلامت، درمان، مسکن، اشتغال و آسیب‌های اجتماعی شورا نیاز به ورود جدی دارد. تحول در شورا با سه رویکرد نگرشی، تحول ساختاری، تحول فرایندی همراه است.

کد خبر 5370693

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • معلم IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
      13 30
      حداقل بیست هزار نفری در رشته های پزشکی دارو و دندان در خارج تحصیل میکنند که متوسط سالی بیست هزار دلار ارز خرجشونه میشه سالانه چهارصد میلیون دلار که حداقل سالیانه صدها میلیون دلارخارج میشه این چیزا باعث افزایش نرخ ارزه پس در داخل افزایش ظرفیت بدید ومسئله کنکورهم قابل حل میشه به خاطرکم شدن حساسیت آن
      • عسل IR ۱۵:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
        33 8
        تو واقعا معلمی؟اگه واقعا معلمی یا با پزشکا دشمنی داری یا با سهمیه وارد دانشگاه شدی و از معلمی چیزی نمیدونی. چون دغدغه اصلی یک معلم سلامتی و اینده شغلی دانش اموزشه، فکر میکنی افزایش ظرفیت پزشکی عالیه؟ اگه افزایش بدن کرور کرور پزشک بیسواد وارد جامعه میشه یا بیکار میمونن یا به علت نقص علم بلای جان مردم
    • IR ۱۷:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
      13 4
      مشکل فقط درامد این رشته ها هست،مگه کمبود پرستار نداریم؟کمبود کادر درمان نداریم؟مگه کادر اورژانس کم نداریم؟چرا گیر دادن به پزشکی و دندانپزشکی؟اصلا چرا این ۲رشته خواهانش زیاده؟چرا افراد رشته ریاضی و انسانی میان کنکور تجربی میدن؟چون وزارت بهداشت امنیت شغلی فراهم کرده(ادامه...)
      • IR ۲۳:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
        7 11
        بعلت انحصار بیماران بیچاره باید جهت مداوا به کلانشهرها بروند و صدبرابر هزینه بپردازند دکتر بیمه راقبول ندارد وبانوبت شش ماهه نیازی به بیمه نداردلعنت به این انحصار که دارند باجان ومال مردم بازی می کنند
    • IR ۱۷:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
      16 5
      (ادامه):و برخلاف وزارت علوم برای منفعت بیشتر سر هر کوچه دانشگاه مهندسی نزده،هنوز ادعا هم دارن که اموزش پزشکی رو هم بدن به وزارت علوم،اقای دبیر شورا اون کسایی که میرن خارج درس میخونن رتبه های چند۱۰هزاری دارن نه رتبه ۶-۷هزار که با افزایش ظرفیت دیگه خارج نرن،با افزایش ظرفیت،پزشکی رو هم مثلمهندسی نکنید
      • IR ۲۳:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
        2 12
        درحال حاضر کار پزشکی معطل سیستمها ودستگاههای الکترونیکی ومهندسی است یک لحطه اینها خراب شوند دکتر کاملا بایکوت می شوند تنها انحصار درپزشکی این رشته رابرجسته نموده دانشگاه فرهنگیان هم بخاطر معافیت واستخدام قطعی وگرنه هرفردی باداشتن معدل 17 به بالا می تواند براحتی دروس پزشکی را طی نماید
    • IR ۱۷:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
      18 5
      اول یه فکری بحال پزشگ های بیکار بکنید بعد از این طرح های شتاب زده صحبت کنید بهتره سهمیه ها را حذف کنید تا اینقدر پزشگ بی سواد تحویل جامعه ندید وبا جان مردم بازی نکنید مثل این طب سنتی که برای جیب خودشون کیسه دوختند و مردم را غارت می کنند
    • علیرضا IR ۲۰:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
      35 6
      وزارت بهداشت میگه کمبود پزشک نداریم رئیس سازمان نظام پزشکی میگه پزشک کافیه بعد یه آقایی که هیچ شناختی نسبت به پزشک و جامعه پزشکی نداره داره در مورد این قضیه اظهار نظر میکنه امیدوارم افزایش اتفاق نیافته چون واقعا افرادی وارد رشته پزشکی میشن که شایستگی لازم رو ندارند
      • IR ۲۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
        3 16
        تعارض منافع،
      • IR ۲۳:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
        3 22
        داشتن پزشک کم سواد دردسترس بهتر است از نبودپزشک است درروستاها وشهرهای کوچک دکتر نیست حتی همان بیسواد ش تنها بخاطر انحصار
    • IR ۲۳:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
      2 12
      تازمانی که دانشجوی پزشکی راحت میتونه مؤسسه کنکوری بزنه یعنی آموزش قیفی است واموزش قیفی یعنی ترویج بیسوادی، انحصار، وفسادورانت
    • IR ۲۳:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
      3 14
      انحصار درپزشکی موجب گردیده نخبگان کشور جهت تحصیل به کشورهای دیگر مهاجرت نمابندکنکور نوعی رمالی است باهنر تست زدن دکتر بدرد بخورنخواهیم داشت پزشکی یعنی هنر تست زدن نه درس خواندن
    • IR ۲۳:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
      2 16
      افرادی که نتوانند کلاس تست بروند وهزینه انچنانی کنند حتی با معدل 12سال تحصیل 19یا 20 نمی توانند پزشکی قبول شوند واین یک معطل است ورشد بیسوادی
    • IR ۲۳:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
      4 19
      انحصار موجب فساد گردیده درکنکور امسال طرف با معدل 12رتبه زیر 500 اورده ودانش اموز با معدل 19 رتبه مناسب کسب ننموده فردا قراره ایشان پزشک مملکت شود به یمن تقلب لعنت براین انحصار
    • IR ۲۳:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
      2 9
      بخاطر انحصار تعدادی ازتخصصها خالی و فاقد متقاصی می باشد تنها بدلیل درامد کمتر باانکه جامعه نیازمنداست منتهی انحصار اجازه نمی دهد افراد مستع دیگر وارد این تخصصها بشوند پزشکان دنبال این هستند که بیماکیسه پرازپول بردارد ودرکلانشه ها بدنبالشان بدود این یعنی خیانت وظلم به مردم روستا وشهرهای کوچک
    • یکی بود و دیگر نیست RO ۰۸:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
      3 15
      تنها کسانی که مخالف افزایش ظرفیت هستند پزشکان و دانشجویان پزشکی هستن که با دید صنفی قضیه رو میبینن ، امیدوارم داخل افزایش جدید سهمیه هارو به شدت کاهش بدن تا کسانی که لیاقت دارن وارد دانشگاه ها بشن . 🙂
    • مجتبی IR ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
      12 4
      به جای افزایش ظرفیت پرشکی، سهمیه های کنکور رو حذف کنید و توزیع پزشک رو درست انجام بدین کشور ما اصلا زیرساخت های لازم برای افزایش رشته پزشکی رو نداره (همین الانشم تو بعضی از دانشگاه ها جسد برای برسی نیس)
    • پرستار IR ۱۲:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
      9 4
      روزی میرسه که سر هر کوچه ای یک مطب پزشکی و یک کلینیک دندون پزشکی زده اند.......
    • مدیرمالی IR ۱۷:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
      3 9
      بخدا که با جان مردم کاسبی کردن بدترین نوع پول درآوردن خودرو سالهاس انحصاری هس چی دیدیم غیر از بدبختی اجازه بدین دانش آموزان زرنگ تجربی خودشونو ثابت کنند اینقد خودکشی افسردگی بعد کنکور حاصل این انحصار هاست
    • آشنا IR ۱۸:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
      1 6
      به نظرم اول جلوی نفوذوتقلب های افسار گسیخته را باید گرفت و محدود کردن سهمیه ها نخبگان بیشتری را در رشته های جذاب جذب کرد که قطعا نیاز به افزایش رشته پزشکی جهت خروج ارز از کشور نیز می باشو
    • IR ۲۲:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
      2 9
      همانطور که انحصارشکنی خودرو و غیره نتیجه داده این هم جواب خواهد داد!!!! چه اشکالی داره ظرفیت بالا بره و آموزشو سخت بگیرن آخه چی میشه؟
    • IR ۲۲:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
      0 0
      این شورای واقعا انقلابی و فرهنگی قبل از مشکل پزشکی یه نگاهی هم به ادغام تمام دانشگاهها و بردن آنها بویژه دانشگاه آزاد زیر وزارت علوم فکری کنه و آن را برای سیاسیون از رده خارج جهت رضایت اونها و محل پاتوق سازی نگه نداره!!! انشاالله شورای محترم جدید حتما به نفع مردم و کارکنان دانشگاه آزاد و دانشجویان..
    • حمید IR ۰۷:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
      3 8
      واقعا فکر میکنی سالانه دهها هزار داوطلب معدل ۱۹ به بالا بیسوادند؟که همینطور پشت کنکور موندند؟خوب اگه اشکالی هست اون رو برطرف کنند چرا باید برن ترکیه و اوکراین.آیا به نظر شما هر روستای دویست خانواری نباید یک پزشک داشته باشه حالا ازش تعهد هم بگیرن که اونجا بمونن واکثرا از پس خودشون بر میاند
      • عسل IR ۱۶:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
        29 0
        تا دلت بخواد معدل 19داریم که سفارشی معدل 19 شدن. معدل من 13 بود چون بعد مدرسه کار میکردم تا دلت بخواد توالت شستم تا پول دربیارم.پدر و مادرم کار گر بودن، در اوج فقر زندگی میکردم ولی یک سال شبانه روز درس خوندم و پزشکی قبول شدم به امید ایجاد رفاه مالی برای پدر و مادرم، اما الان ماهی 6تومن میگیرم.ادامه.
      • عسل IR ۱۷:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
        39 0
        ادامه. تنها تفاوت زندگی حال و گذشته من اینه که پدر عزیزم مریض شده و حقوق 6تومن فقط پول خرید دارو براشون میشه مادرم هم هنوز قالی میبافه ونتونستم زندگی راحتی براشون ایجاد کنم. افرادی مثل سید مجید حسینی کجاست که ببینه حقوق من نجومی نیست، کجاست ببینه که اونقدر پزشک زیاده که من مجبورم قراردادی کارکنم،کو؟
    • حسین IR ۱۶:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
      2 11
      پزشکان در چهل سال اخیر از کمبود پزشک بهره های زیادی برده اند و درآمدهای میلیاردی داشته اند ، قطعا مافیای پزشکی اجازه این کار رو همانند چهل سال پیش با دلایل واهی نخواهد داد. تنها راه آن این است که وزیر بهداشت از سمت پزشکان نباشد و همین طور معاونین اش ، چون اینها ذینفع در تصمیم های خود هستند.
    • حسین IR ۱۶:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
      1 12
      سلام ، خب می بینم که دانشجویان پزشکی این روزها سرشون خیلی شلوغ شده و بر نظرات موافق افزایش پزشکی آن لایک و عدم تایید می زنند ، بابا اینقدر نگران نباشید تا این دانشجویان افزایشی پزشکی بیان پزشک شوند شما حداقل چند سالی فرصت درامد های میلیاردی خواهید داشت.
    • عسل IR ۱۷:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
      12 0
      همه نشستن بیرون و تماشاگرن و فکر میکنن پزشکی یعنی رفاه کامل مثل فکر احمقانه قبلا بنده. اول بیان پزشکای بیکار و استخدام کنن ببینن اصلاجایی خالی میمونه ؟ راحترین روش و خطرناک ترین روش رو انتخاب کردن.مثل این میمونه که کسی اپاندیس داشته باشه و پزشک بجای جراحی هی براش مسکن بنویسه
    • عسل IR ۱۷:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
      10 0
      همه نشستن بیرون و تماشاگرن و فکر میکنن پزشکی یعنی رفاه کامل مثل فکر احمقانه قبلا بنده. اول بیان پزشکای بیکار و استخدام کنن ببینن اصلاجایی خالی میمونه ؟ راحترین روش و خطرناک ترین روش رو انتخاب کردن.مثل این میمونه که کسی اپاندیس داشته باشه و پزشک بجای جراحی هی براش مسکن بنویسه