۲۱ اسفند ۱۴۰۰، ۱۵:۵۸

با عنوان از لاهور تا لاهوت؛

گرامیداشت شهید «سید محمد علی نقوی» برگزار شد

گرامیداشت شهید «سید محمد علی نقوی» برگزار شد

یادواره شهید شاخص کشور پاکستان شهید دکتر نقوی با عنوان از لاهور تا لاهوت با حضور صدها نفر در تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، تشکل مردمی پاکستان ایرانی ترین همسایه ۲۷ اُمین یادواره شهید «سید محمد علی نقوی» را در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار کرد.

در این برنامه که صدها نفر از علاقه مندان به این شهید والا مقام و فرهنگ دوستان ایرانی و پاکستانی همراه شد شخصیت‌هایی چون «علامه راجا ناصر عباس» دبیر کل حزب مجلس وحدت مسلمین پاکستان و «سیده زهرا نقوی» دختر شهید و نماینده پارلمان پنجاب پاکستان حضور پیدا کردند.

همچنین سخنرانی وبیناری حسن رحیم پور ازغدی از دیگر بخش‌های این برنامه بود که با اجرای نجم‌الدین شریعتی برگزار شد.

راجا ناصر عباس طی سخنان خود گفت: شهید نقوی صفات بارز و ویژه‌ای داشت که باعث تمایز او از دیگران شده بود. بصیرت و آگاهی نسبت به جامعه یکی از این خصوصیات است.

وی تصریح کرد: غیرت دینی در رفتار شهید نقوی موج می‌زد و زمانی که پاکستان دچار سرخوردگی شده و به دلیل جدا شدن بنگلادش کشور غرق در یاس بود شهید نقوی نوید یک جنبش با اثر دانشجویی را تأسیس کرد.

گرامیداشت شهید «سید محمد علی نقوی» برگزار شد

دبیر کل حزب مجلس وحدت مسلمین افزود: امروز شهید نقوی الگویی از اراده و استمرار در حرکت برای تمام آزادگان جهان است و باید رفتار او را مورد مطالعه قرار داد.

همچنین سیده زهرا نقوی نیز در سخنانی از برگزاری این یادواره در تهران قدردانی کرده و آن را گامی برای نزدیک شدن مردم دو کشور دانست.

وی گفت: شجاعت و وظیفه شناسی از مهم‌ترین ویژگی‌های شهید نقوی بود به این معنا که اگر کاری را وظیفه خود می‌دانست هرگز در انجام آن کوتاهی نمی‌کرد.

در این برنامه نقاشی پرتره شهید دکتر نقوی به دختر ایشان هدیه شد که مورد توجه خاص وی قرار گرفت.

همچنین رحیم پور ازغدی به بررسی شرایط سیاسی و اجتماعی دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی در پاکستان پرداخته و گفت: زمانی که جوان شیعه در میان افکار شرقی و غربی سر در گم بود شهید نقوی با شناختی خوب از امام خمینی راه و روشی جدید را به مردم پاکستان عرضه کرد.

وی گفت: این شهید عزیز حتی در جبهه‌های نبرد دفاع مقدس و زندان‌های عربستان حضور داشت ولی لحظه‌ای از رسالت دینی خود که هدایت مردم شیعه پاکستان بود غافل نشد.
در پایان پایگاه فرهنگی پاکستان ایرانی ترین همسایه که تا کنون دو کتاب حکایت ملک خداداد و پاکستان را منتشر کرده است از آماده شدن رمان زندگی شهید نقوی تحت عنوان مونسون خبر داد. شهید نقوی پس از حدود ۳ دهه مجاهدت بی وقفه که ثمرات بسیار زیادی برای مردم رنج کشیده پاکستان داشت در سال ۱۹۹۵ توسط عوامل استکبار ترور شد.

کد خبر 5445215

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha