۲۰ فروردین ۱۴۰۱، ۱۴:۰۸

توسط انتشارات سوره مهر؛

مجموعه «گام به گام تا داستان‌نویسی حرفه‌ای» چاپ شد

مجموعه «گام به گام تا داستان‌نویسی حرفه‌ای» چاپ شد

انتشارات سوره مهر، مجموعه ده جلدی «گام به گام تا داستان‌نویسی حرفه‌ای» را با همکاری بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مجموعه ده جلدی «گام به گام تا داستان‌نویسی حرفه‌ای» با همکاری بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است.

این مجموعه منبع جامع و مدونی برای علاقمندان به عرصه نویسندگی است که در کنار ذوق نوشتن اطلاعِ کامل از اصول و رموز نویسندگی را در اختیار مخاطبانش قرار می‌دهد.

در ادامه نگاهی داریم به هر کدام از کتاب‌های این مجموعه و اینکه در این ده جلد چه می‌خوانید.

جلد اول: الگوهای جهانی داستان (ترفندهایی برای عبور از موانع نوشتن)

نویسنده: امی دیر دون

مترجم: مهکامه ستوده یکتا

نوشتن یک رمان یا فیلمنامه تا وقتی که شروع به نوشتن کرده‌اید فوق‌العاده به نظر می‌رسد اما وقتی پای عمل به میان می‌آید از کجا شروع می‌کنید؟ روش‌های مختلفی برای نوشتن داستان وجود دارد که از پیش برنامه‌ریزی های فشرده نوشتن بدون ایده اولیه متنوع است. در این کتاب روش بسط و توسعه داستان شرح داده شده و برای به کارگیری آسان‌تر به صورت مجموعه تمرین‌های متوالی آورده شده است.

جلد دوم: میانبرهای رمان (روش‌هایی برای خلق سریع داستان)

نویسنده: لورا ویتکامب

مترجم: فخرالسادات موسوی

رمان میان‌برهای رمان به شما نشان می‌دهد چگونه به سرعت پیش‌نویس اولتان را پر محتوا و جذاب بنویسید. لورا ویت کمب با آموزش نکات دقیق و ارائه تمرین‌های اثربخش و نکات ارزنده برای خلاصه یک رمان مطرح می‌کند از شکل‌گیری طرح کلی تا پی‌ریزی لحن و سایر عناصر داستان.

جلد سوم: نویسندگی خلاق به زبان ساده (خلق شخصیت‌ها و داستان‌های جذاب)

نویسنده: مگی هاماند

مترجم: مسعود ملک یاری

نویسنده هدف خود را از نوشتن این کتاب کمک به نگارش رمان داستان‌های کوتاه و نوشته‌های کوتاه داستانی و غیر داستانی بیان کرده است. او از تمرین‌ها و نمونه آثار بزرگان ادبیات استفاده کرده و کوشیده است مطالب تا حد ممکن کاربردی باشند تا بتوانند ایده‌ها و فکرهای ابتدایی شما طی فرآیندی به نوشته‌های کامل تبدیل شوند.

جلد چهارم: هزار جرقه داستانی (ایده‌هایی برای نوشتن داستان کوتاه و رمان)

نویسنده: برایان کوهن

مترجم: ملیحه ظریف شاهسون نژاد

این کتاب قرار است به شما در نوشتن کمک کند. یکی از بخش‌های سخت نوشتن، یافتن و انتخاب ایده است. رسیدن به ایده‌های متفاوت برای نوشتن می‌تواند به نویسنده‌ها کمک کند تا جلوی قفل شدن ذهنشان گرفته شود. هدف این ایده‌های کوتاه راه انداختن مغز و دست است تا توانید به سرعت، دست به نوشتن بزنید.

جلد پنجم: یک سال تا نویسنده شدن (فنون نویسندگی در دوازده درس)

نویسنده: سوزان م. تیبرگین

مترجم: امین زاهدی مطلق

این کتاب شامل ۱۲ کارگاه آموزشی و حاصل بیش از ۱۵ سال تدریس نویسنده است. این درس‌ها آمیزه‌ای از انگیزش و آموزش هستند. به اعتقاد نویسنده نویسندگی یک شیوه زندگی و عادت است کسی که می‌نویسد یعنی به نوشتن عادت کرده است عادت به معنی کار روزمره و مداوم.

جلد ششم: سبک شخصی در رمان (نکته‌هایی کاربردی برای نویسندگی به سبک خودتان)

نویسندگان: ریچارد گودمن / فیلیپ ک.جیسون

مترجم: حبیب یوسف زاده

برای زبان صاحبی وجود ندارد. درست است که می‌توان آن را فاسد کرد، به لجن کشیده و یا قاعده‌مند کرد اما نمی‌توان آن را تصاحب کرد. هر شخصی در هر جای دنیا که متولد می‌شود زبان را به ارث می‌برد. زبان موهبتی عظیم، پیچیده و پایان‌ناپذیر است. کتاب حاضر ادای احترامی به این موهبت بزرگ است. هرکدام از فصل‌های آن تلاشی برای نمایاندن عمق نجابت، قدرت و شکوه زبان ماست و اشاراتی هستند در با قابلیت‌های آن.

جلد هفتم: عادت روزانه نوشتن (نویسندگی خلاق با پنج دقیقه تمرین در هر روز)

نویسنده: مارگرت گراتی

مترجم: مرجان مهدی پور

این کتاب اشتیاق نویسنده به تمرین‌های تازه و جذاب برای شاگردانش در کلاس نویسندگی خلاق سرچشمه می‌گیرد. او قصد دارد در ذهن آنان دریچه‌های بگشاید تا تشویق شوند که به نیروها و امکانات کلمات مکتوب پی ببرند. گراتی همچنین سعی کرده تا پاسخ مشکلات بسیاری را پیدا کند که نویسندگان مبتدی را به ستوه آورده است.

جلد هشتم: سی و هشت خطای رایج داستان نویسی (و شیوه‌های دور ماندن از خطاهای تکراری)

نویسنده: جک م. بیکهم

مترجم: محمد علی قربانی

نویسنده در این کتاب تأیید می‌کند که نوشته‌های قبلی‌تان را با چیزهایی که در این کتاب فرا می‌گیرید قضاوت نکنید. چرا که باز هم این کار نوعی ماندن در گذشته است و شما را عقب می‌اندازد. امید من این است که هر کدام از این سرفصل‌های سی و هشت‌گانه را در کارهای آینده خود لحاظ کنید و مراقب باشید که مرتکب این خطاهای تکراری نشوید. اگر این اشتباهات را مرتکب نمی‌شده‌اید که بهتر و اگر قبلاً مرتکب شده اید برای کارهای آینده مراقب آن نقطه ضعف‌تان باشید.

جلد نهم: تکنیک‌های نویسندگان بزرگ (داستان‌نویسی پیشرفته با تمرین‌های کاربردی)

نویسنده: جف دایر

مترجم: عباس پژمان

تکنیک‌های نویسندگان بزرگ کتاب خاصی در نوع خود است. هر فصل آن را نویسنده‌ای نوشته که خودش قبلاً توانسته موضوع آن را در رمان‌ها و داستان‌هایش با درخشش و استادانه خلق کند. مثلاً فصل دیالوگ را دی سی پیر نویسنده ورنون گاد لیتل نوشته است که دیالوگ‌های درخشانی در رمان‌هایش خلق می‌کند. علاوه بر این تمرین‌هایی در آخر هر فصل دارد که دست کم برای نویسنده نوپا می‌تواند بسیار مفید باشد اما ویژگی مهم آن شاید در موجز بودن همه مبحث‌های آن است.

جلد دهم: شور داستان نویسی (تکنیک‌های شوق‌انگیز برای نوشتن رمان‌های عالی)

نویسنده: دونالد ماس

مترجم: آراز بارسقیان

نوشته با شور و حال در هر کلامش نوری مخفی دارد. هر جمله‌اش همچون رعدی است و هر صحنه‌اش معماری زیبا. وقتی هدف هر کلمه مشخص شد داستان شروع به ارتباط گرفتن می‌کند و موجب بر می‌دارد و به شکلی اعجاب‌انگیز جلویمان ظاهر می‌شود. شکی نیست چنین رمان‌هایی به نظر می‌رسند خود به خود نوشته شده‌اند. در واقع این نویسنده است که توانسته بارقه‌ای در داستانش ایجاد کند.

کد خبر 5462654

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha