۱۱ تیر ۱۴۰۱، ۱۲:۴۷

تهران تایمز بررسی کرد؛

سیاست «دپیلماسی منطقه‌ای» ایران در مسیر رونق و شکوفایی

سیاست «دپیلماسی منطقه‌ای» ایران در مسیر رونق و شکوفایی

روزنامه «تهران تایمز» در گزارش تازه خود به بررسی «دیپلماسی منطقه ای» در سیاست خارجی دولت سیزدهم جمهوری اسلامی و زمینه‌های شکوفایی آن پرداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه «تهران تایمز» در گزارش تازه خود به بررسی «دیپلماسی منطقه ای» در سیاست خارجی دولت سیزدهم جمهوری اسلامی و زمینه‌های شکوفایی آن پرداخت. مشروح گزارش تهران تایمز را مطالعه می کنید؛

سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به سیاست خارجی دولت خود یعنی دیپلماسی منطقه‌ای و تحکیم روابط جمهوری اسلامی با همسایگان خود جان تازه ای بخشیده است.

رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران، آخر هفته شلوغی را داشت و با سران برخی کشورهای خارجی دیدار کرد. رئیس جمهور روز چهارشنبه تهران را به مقصد عشق آباد پایتخت ترکمنستان ترک کرد تا در یک نشست منطقه‌ای مهم در این کشور حضور یابد.

آقای رئیسی در حاشیه ششمین اجلاس سران کشورهای ساحلی دریای خزر با شماری از سران کشورهای دیگر دیدار کرد و بدین ترتیب فرصتی بی نظیری در اختیار رئیس جمهور کشورمان قرار گفت تا در جهت پیشبرد «دپیلماسی منطقه ای» دولت خود اقدام کند. سیاست جدید دولت سیزدهم، موید سوگیری تازه ای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی با هدف تقویت روابط با همسایگان است.

رئیس جمهور ایران با هدفی روشن راهی ترکمنستان شد که همانا پیشبرد بیشتر سیاست همسایگی بود. آقای رئیسی در دیدار با قربانقلی بردی محمداف، رئیس شورای مردمی ترکمنستان، در اشاره به این مهم گفت که دولت وی در جهت توسعه روابط با همسایگان، برنامه خاصی را در حوزه سیاست خارجی دنبال می‌کند و روابط ایران و ترکمنستان بر اساس همکاری‌های گسترده و متقابل به سرعت در مسیر گسترش قرار دارد.

آقای رئیسی در دیدار با سردار بردی محمداف، رئیس جمهور ترکمنستان با تکرار این مسئله گفت که دولت ایران اولویت ویژه ای برای توسعه روابط و همکاری با همسایگان قائل است. رئیس جمهور کشورمان به همتای ترکمنستانی خود خاطرنشان کرد: روابط تهران و عشق آباد بر اساس اصل توسعه روابط همسایگی، اعتماد متقابل و همکاری‌های گسترده به سرعت رو به رشد بنا شده است.

رئیس جمهور کشورمان همچنین در نشست دریای خزر بر صداقت جمهوری اسلامی در جهت ایجاد روابط بهتر با همسایگانش تاکید کرد. وی یادآور شد جمهوری اسلامی چنین راهبردی را در قبال همسایگانش دنبال می‌کند.

آقای رئیسی در بخشی از سخنان خود تعامل جمهوری اسلامی ایران با دوستان و همسایگان خود را بدیع دانست و گفت چنین تعامل و همکاری‌هایی نه تنها موجب شکوفایی اقتصادی و افزایش رفاه ملت‌های ما می‌شود، بلکه تقویت صلح و ثبات منطقه و حل مشکلات کشورهای منطقه دریای خزر صرفاً از طریق کشورهای ساحلی آن را به دنبال دارد. به گفته رئیس جمهور کشورمان، تهران این استراتژی کلان خود را صرف نظر از تحولات بین المللی ادامه خواهد داد.

سیاست جدید «دیپلماسی منطقه ای» یک سال پیش در آگوست ۲۰۲۱ و با روی کار آمدن دولت جدید به ریاست آقای رئیسی کلید خورد. در آن زمان رئیس جمهور ایران اعلام کرد دولت وی تمایل شدید برای بسط همکاری با کشورهای همسایه دارد. در پرتو این سیاست، دولت سیزدهم گام‌های بلندی نیز برداشته است. رئیس جمهور کشورمان در همان روزهای ابتدایی دولت خود، در راستای سیاست خارجی خود، توانست به عضویت در سازمان همکاری شانگهای دست یابد. نکته جالب توجه اینکه عضویت جمهوری اسلامی در سازمان همکاری شانگهای در جریان نشست این سازمان به میزبانی دوشنبه پایتخت تاجیکستان حاصل شد.

جمهوری اسلامی این روزها به دنبال عضویت مشابه در گروه کشورهای نوظهور بریکس است، که روسیه، چین، برزیل، هند و آفریقای جنوبی اعضای آن هستند. دولت چین از رئیس جمهور کشورمان برای سخنرانی در اجلاس اخیر بریکس دعوت کرد. روسیه و چین همچنین از عضویت جمهوری اسلامی در گروه بریکس اعلام حمایت کردند.

دولت جمهوری اسلامی دیپلماسی منطقه‌ای خود را همزمان با تلاش‌های خود برای دستیابی به توافق با غرب بر سر احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵، موسوم به برجام، پیگیری می‌کند. مذاکراتی که آخرین دور آن سه شنبه و چهارشنبه هفته گذشته به میزبانی دوحه قطر برگزار شد.

کد خبر 5528574

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha