۲۹ آذر ۱۴۰۱، ۱۰:۲۳

توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی چاپ شد؛

عرضه چندروایت کوتاه از زندگی علامه‌طباطبایی/اقیانوس آرام در بازار

عرضه چندروایت کوتاه از زندگی علامه‌طباطبایی/اقیانوس آرام در بازار

کتاب «اقیانوس آرام؛ چند روایت کوتاه از سبک زندگی علامه سید محمدحسین طباطبایی» نوشته محمدعلی عباسی‌اقدام توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «اقیانوس آرام؛ چند روایت کوتاه از سبک زندگی علامه سید محمدحسین طباطبایی» نوشته محمدعلی عباسی‌اقدام به‌تازگی توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌کتاب اولین‌عنوان از مجموعه «قله‌ها به آسمان نزدیک‌ترند» است که این‌ناشر چاپ می‌کند.

مجموعه «قله‌ها به آسمان نزدیک‌ترند» با هدف سرک‌کشیدن‌های کوتاه به زندگی بابرکت علما و عرفای شیعه تهیه و منتشر می‌شود. کتاب پیش‌رو هم اولین‌عنوان از این‌مجموعه است که سبک زندگی علامه طباطبایی را به مخاطب نشان می‌دهد. علامه طباطبایی نیازی به معرفی ندارد؛ نویسنده تفسیر بزرگ المیزان و استاد علما و عرفایی چون آیت‌الله سیدعبدالله فاطمی‌نیا و ... . علامه با ورود خود به حوزه علمیه قم، این‌حوزه راکد را به تحرک واداشت و با نوشتن تفسیر المیزان، فصل جدیدی را در حوزه تفسیر قرآن شروع کرد.

علامه طباطبایی در کنار علوم رسمی، حکمت و فلسفه، در تهذیب نفس و عرفان هم ید طولایی داشت و شاگردان زیادی را در این‌زمینه تربیت کرد.

روایت‌های کوتاه این‌کتاب در ۹ فصل گردآوری و تدوین شده‌اند که به‌ترتیب از این‌قرارند:

در محضر بزرگان، «نگین» حوزه، «جواهری» دیگر، این‌مرد را نگین کنید، ماه و خورشید، اندکی از «بسیار»، من خسی بی‌سروپایم، عارف شیدا، ابد در پیش داریم.

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

«تفسیر المیزان» تازه گل کرده بود که یکباره ناشرش ورشکست شد و انتشار المیزان به مدت دو سال به تعویق افتاد. گفتند: بهتر است کتاب را به ناشر دیگر بسپارید، اما علامه قبول نکرد و فرمود: «این آقا الان خیلی غرق شده، من حاضر نیستم در این‌زمان ضربه‌ای دیگر به او بزنم.»

***

در اوج شهرت و درخشش تفسیر المیزان، طلبه جوانی از شاگردان علامه در رد این اثر، رساله کوچکی با عنوان «حول المیزان»‌ نوشت و به ایشان توهین کرد و «مدعی شد که علامه به معاد جسمانی معتقد نیست.» علامه واکنشی به این‌موضوع نشان نداد و فرمود: «دنیای علم است و هرکس هرچه می‌خواهد بنویسد.»

«علامه طباطبایی چون صاحب بهره فراوان از علم و عمل بود، به‌گونه‌ای عمل می‌کرد که دشمن خود را هم به دوست مبدل می‌ساخت و با دوستان با مهرورزی رفتار می‌کرد. چنان‌که می‌سراید:

همی گویم و گفته‌ام بارها/ بود کیش من مهر دلدارها

این‌کتاب با ۱۹۸ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۷۰ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 5660270

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha