۲۲ اسفند ۱۴۰۲، ۱۳:۰۶

کانون وکلا همچنان به دنبال شانه خالی کردن از اجرای قانون

کانون وکلا همچنان به دنبال شانه خالی کردن از اجرای قانون

کانون وکلا اخیرا با برگزاری آزمون وکالت نشان داده است دنبال شانه خالی کردن از اجرای قانون و تمام کردن موضوع انحصار است.

به گزارش خبرنگار مهر تابستان امسال بود که ابراهیم کیانی نایب رئیس اسکودا در گفت‌وگو با شبکه خبر صدا و سیما به توضیحاتی درباره جزئیات و شرایط آزمون وکالت ۱۴۰۲ کانون‌های وکلای دادگستری پرداخت. نایب رئیس اسکودا کمی قبل از شروع فرایند برگزاری این آزمون با حضور در شبکه خبر صدا و سیما به صورت زنده به نقد و زیرسوال بردن ماهیت قانون تسهیل مجوزهای کسب‌وکار که در مجلس یازدهم تصویب شده بود، پرداخت. طبق اعلام کیانی در آزمون وکالت ۱۴۰۲ طبق تخمینی که زده می‌شود، متقاضیان فقط ۴۰۰۰ نمره تراز لازم است تا در آزمون پذیرفته شوند.

طبق ماده ۶ این قانون باید معیار پذیرش داوطلبان آزمون وکالت از تکمیل ظرفیت به حدنصاب علمی تغییر یابد. امری که مشخصاً صاحبان این عرصه انحصاری را عصبانی کرده و برای حفظ منافع خود این بار صلاحیت علمی پذیرفته شدگان را زیر سوال بردند.

البته این مسئول کانون وکلا اشاره‌ای نکرد که این تغییر در شیوه برگزاری و قبولی در آزمون وکالت باعث شکستن انحصار در حوزه وکالت می‌شود و در نتیجه اجازه می‌دهد افراد ذی‌صلاح بیشتری وارد عرصه وکالت شوند که نتیجه مستقیم آن از بین‌رفتن حق‌الوکاله‌های نجومی کنونی وکلا است. حامد دهقان کارشناس مسائل حقوق با پیگیری این ادعای مسئولان کانون وکلا و استعلام از سازمان سنجش به اسناد و اطلاعاتی دست‌پیدا کرده است که طبق آن معلوم می‌شود، تراز علمی تمام قبول شدگان چه با سهمیه و چه غیر سهمیه بالای ۵۶۰۰ است، این داده‌ها برخلاف ادعای دوستان در کانون وکلا است.

حامد دهقان کارشناس و خبرنگار حوزه حقوقی در گفت‌وگو بامهر و با توجه به استعلاماتی که انجام داده است، این گونه توضیح می‌دهد: کانون وکلا مدعی است سطح علمی قبول شدگان پایین بود. ما برای این مسئله یکسری استعلاماتی را انجام دادیم که چند نفر شرکت کردند؟ چند نفر قبول شدند و تراز این قبول شدگان چه قدر بوده است؟ و یا حداقل تراز قبول شدگان چقدر بوده است. اطلاعات این سوالات در اسناد وجود دارد. اما ابتدائا اسکودا و مرکز وکلا در جواب اعلام کردند که این اطلاعات محرمانه است و نمی‌توانیم منتشر کنیم. ما در گام بعدی شکایت انجام دادیم که در نتیجه آن پرونده به کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات رفت. این کمیسیون رأی به محرمانه نبودن اطلاعات داد و دستور داد این اطلاعات در دسترس ما قرار بگیرد. در حال حاضر که این اطلاعات در دسترس ما است چند نکته در خصوص آن وجود دارد:

اولین نکته درباره استاندارد سوالات این آزمون است. در آزمون برگزار شده بالاترین تراز کسب شده ۱۲ هزار است در حالی که بالاترین تراز قابل دستیابی این آزمون ۱۵ هزار است. به عبارت دیگر اگر کسی تمام سوالات این آزمون را جواب بدهد تراز وی ۱۵ هزار می‌شود. همین تراز ۱۲ هزار را هم ۳ نفر در کانون وکلا و یک نفر در مرکز وکلا توانسته به آن دست یابد. همین نکته بیانگر این مسئله است که سطح سوالات بسیار بسیار سخت و غیر استاندارد طراحی شده است. اگر این این سوالات استاندارد بود باید حداقل تعداد بیشتری تمام سوالات را جواب می‌دادند.

از طرف دیگر اگر میانگین نمره قبول شدگان را ببینیم عددی میان ۸ هزار تا ۱۰ است که سال‌های قبل که معیار قبولی در آزمون تکمیل ظرفیت بود، میانگین تراز علمی قبول شدگان هم همین گونه بوده است، افرادی با تراز ۸ تا ۱۰ هزار است و بیشترین قبولی مربوط می‌شود به افرادی که تراز بین ۸ هزار تا ۱۰ داشتند. بنابراین با احتساب اینکه قبول شدگان ترازی بین ۸ تا ۱۲ هزار دارند می‌توان گفت از نظر علمی قبول شدگان شرایط مناسب علمی دارند.

البته بعد از این اظهار نظر عجیب کیانی، نایب رئیس هیئت تحقیق و تفحص مجلس از کانون‌های وکلا در گفت‌وگویی اینگونه بیان کرد: بی‌سوادی وکلای بعد از قانون تسهیل را اصلاً قبول نداریم. برخی افراد عنوان می‌کنند وکلای بعد از قانون تسهیل بی سواد هستند، این موضوع را اصلاً قبول نداریم. سطح سوالاتی که در آزمون وکالت سال جاری را ببینید، سوالات اختلافی، خارج از منابع و غیراستاندارد را با سوالاتی که خود آقایان در اواخر دهه هفتاد و هشتاد با آن در آزمون پذیرفته شده اند را ببینید، همین افرادی که وکلا را بی سواد خطاب می‌کنند اگر در آزمون امسال شرکت می‌کردند نمره کمتری نسبت به این پذیرفته شدگان کسب می‌کردند. برخی که خود با توصیه نامه فلان و بهمان نهاد و شخص وارد عرصه وکالت شده و اصلاً آزمون نداده اند، پذیرفته شدگان بعد از قانون تسهیل را بی سواد خطاب می‌کنند.

کد خبر 6053246

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۷:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۲
      11 16
      فارغ التحصیل رشته حقوق قضائی باید اجازه وکالت و مشاوره حقوقی داشته باشد مانند فارغ التحصیلان پزشکی و دندانپزشکی .انحصار در وکالت موجب بیکاری چند ده هزار فارغ التحصیل رشته حقوق حتی در مقطع دکتری شده از سوئی تعداد پروندهای حقوقی و کیفری را افزایش همچنین موجب تحمیل هزینه های هنگفت وکالت به مردم شده است
      • جواد IR ۰۸:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
        25 2
        به شرط اینکه مانند رشته های پزشکی در قبول دانشجوی حقوق سخت گیری لازم وجود داشته باشه نه اینکه به اصطلاح فارغ التحصل از دانشگاه تورقوز آباد با نداشتن حتی کمترین دانش ادعای وکالت دادگستری و سپردن امور مردم به خودش رو داشته باشه
      • IR ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
        2 9
        یک پویش یا فراخوان برای فارغ التحصیلان رشته حقوق اختصاص تا جامعه حقوقدان وضعییت دقیق وکالت را تبیین نمایند..
    • عنوان IR ۰۶:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
      10 12
      به عنوان یه کارآموز کانون میگم این قانون کاملا به جاست و باید وجود داشته باشه تا از انحصار وکالت جلوگیری بشه ولی باید تغییرات کیفی لحاظ بشه و اگر کانون به فکر مردم هست باید تلاشش رو بیشتر کنه تا وکلایی خوبی به جامعه تحویل بده
    • شهروند IR ۰۷:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
      18 1
      برای وکیل شدن باید امتحان بدین ولاغیر
    • جواد IR ۰۸:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
      21 7
      گزارش مغرضانه و کاملا یک طرفه و سرشار از بی انصافی بود. اول اینکه کانون وکلا علیرغم تمام انتفادات به جا و به حقش، قانون تسهیل رو کاملا اجرا کرد و شاهد این مدعا ورود کارآموزان به عرصه کارآموزی با معدل سه و نیم از هشت هست!!! ملاک قبولی در کلاس اول ابتدایی معدل ده هستش. دیگر خود دانید!
    • سمیرا IR ۰۸:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
      22 7
      وکیلی که آنقدر سواد نداره که از پس یک آزمون ورودی بر بیاد چطور می‌تونه جان و مال و ناموس مردم رو حراست کنه؟ وقتی سواد در حد ابتداییات وجود نداره چطور می‌تونه در محکمه و جلوی قاضی پاسخگو باشه؟ واقعا بی...
    • رضا IR ۰۹:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
      11 21
      درود برشما حقیقتا نظر شما کاملا درست است و کانون وکلا با انحصار نفس می کشد و از این رانت سوء استفاده های زیادی کرده ای کاش قانون تسهیل خیلی زودتر تصویب می شد تا این خانه فساد از بین برود
      • جواد IR ۱۰:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
        18 5
        و شمایی که سالهاست آرزوی این خانه فساد رو داری! لااقل به خودت احترام بگذار
    • ع IR ۱۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
      5 1
      به نظر من.تمام قاضی های جمهوری اسلامی بجز عده انگشت شماری قانون و عدالت اجتماعی طبق مواد و تبصره و اهداف قانون جمهوری اسلامی و قانون اساسی رعایت نمیکنن.هرچه نظر خودشان باشد به نفع طرف مورد قبول خودشان ارائه میدن.دفتر قضات دوربین مدار بسته ندارد هرظلم و ناحقی هست انجام میدن وکسی جلودار اونا نیست.
    • علی فتحی IR ۱۱:۳۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
      12 2
      اول اینکه این گزارش مغرضانه هست ثانیا وکالت پزشکی و مشاغلی از این دست جز مشاغل حساس هستند و افراد با بالاترین معیار و سواد باید وارد این مشاغل هستند ثالثا خیلی از همین وکلا و پزشکان بیکار هستند و اگر شما هدفی جز آمار واهی در ایجاد شغل ندارید باید این معضل رو هم مدنظر قرار بدید
    • حامد IR ۱۲:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
      5 11
      با این توصیفات و تضرری که کانون وکلا به آحاد ملت وارد می کند باید این کانون ها منحل و کانون های جدید قانون مدار به جامعه اضافه شود
    • امین IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
      16 4
      قبول نشدن در آزمون وکالت ، به معنای انحصار وکالت نیست ! قبل از قانون تسهیل ، اشخاصی قبول می‌شدند که واقعا مطالعه زیاد و اراده و سواد بالایی داشتند حال می‌بینبم که حتی با تراز ۶۶۰۰ هم امکان قبولی وجود دارد !
    • IR ۱۵:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
      16 3
      صدرصد که کانون وکلا درست میگن ، با کی دارید لج میکنید ، هر حقوق خوانی بشه وکیل شد راه حل ؟!!! پس از این به بعد هر کسی علوم تجربی خوند هم بشه دکتر قلب و عقل مردم رو بدید جراحی کنن ، چه کاری مهم تر از وکالت هست که جان و مال و ناموس مردم دست این حرفه سپرده بشه ؟
      • IR ۰۲:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۵
        0 0
        بنده خودم قبل از قانون تسهیل وکلائی رودیدم که درطول چندسال وکالت حتی یک پرونده موفق نداشتن که هیچ بلکه سرمردم روهم کلاه میذارن وپولهای یامفتی میگرن وحتی پرونده برای موکل تشکیل نمیدن؛هرکی ندونه فکرمیکنه وکلای قبل قانون تسهیل علامه دهرهستن
    • IR ۱۰:۱۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۵
      0 0
      خبرگزاری مهر رسالت خبرنگاری خود را به درستی انجام دهید.... این مطلب پر از غرض است. کارشناس حقوقی که شما با او مصاحبه کردید چه کسی است چرا نرفتید با اساتید مطرح حقوق مصاحبه کنید. در آزمون سردفتری که نمرات به دلیل منطقه بندی مشخص شده بود تراز بالا خیلی کم بود و اغلب قبول شده ها تراز پایینی داشتن.
    • مرضیه FR ۱۶:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۵
      0 0
      باسلام شرایط سنی کانون افزایش بده ما که 54سالمونه دکتری داریم نمی تونیم کانون کاش سابقه حقوقی لحاظ بشه سن افزایش یابد