۲۴ دی ۱۴۰۴، ۱۲:۱۰

گزارش واشنگتن‌پست از تردید جدی ترامپ درباره ایران تا ضعف نظامی آمریکا

گزارش واشنگتن‌پست از تردید جدی ترامپ درباره ایران تا ضعف نظامی آمریکا

واشنگتن‌پست در گزارشی با اشاره به «تردید بی‌سابقه» رئیس‌جمهور و همچنین مخالفت سطوح بالای دولت آمریکا درباره اقدام علیه ایران تأکید کرد که ارتش آمریکا تجهیزات و توان نظامی لازم را هم ندارد.

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: در حالی که مقامات آمریکایی و رسانه‌های همسو با کاخ سفید تلاش می‌کنند فضای تهدید و فشار علیه ایران را پررنگ جلوه دهند، گزارش‌های منتشرشده از درون ساختار قدرت در آمریکا نشان می‌دهد دولت ترامپ با بحران جدی تصمیم‌گیری و اختلافات عمیق داخلی درباره هرگونه اقدام نظامی علیه ایران مواجه است.

بر اساس گزارش مفصل روزنامه واشنگتن‌پست، حتی در بالاترین سطوح دولت آمریکا هیچ اجماعی برای حمله نظامی به ایران وجود ندارد. نگرانی اصلی مقامات آمریکایی، گرفتار شدن مجدد این کشور در یک درگیری پرهزینه و غیرقابل‌کنترل در خاورمیانه است؛ سناریویی که خاطرات تلخ عراق، افغانستان، سوریه و لیبی را برای افکار عمومی آمریکا زنده می‌کند.

در همین چارچوب، «جی‌دی ونس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا، به‌صراحت نسبت به «کشیده شدن آمریکا به باتلاق جدید خاورمیانه» هشدار داده است. هشدارهایی که نشان می‌دهد حتی چهره‌های کلیدی دولت ترامپ نیز به‌خوبی از پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی هرگونه ماجراجویی نظامی علیه ایران آگاه هستند.

گزارش واشنگتن‌پست تأکید می‌کند که شورای امنیت ملی آمریکا اخیراً بدون حضور شخص ترامپ تشکیل جلسه داده تا گزینه‌های مختلف را بررسی کند؛ نشانه‌ای آشکار از نبود راهبرد روشن و تردید جدی در رأس هرم قدرت. این در حالی است که ترامپ در مواضع علنی خود تلاش می‌کند با لفاظی‌های تند، تصویر یک رئیس‌جمهور قاطع را به نمایش بگذارد، اما منابع نزدیک به کاخ سفید اذعان کرده‌اند که او در جلسات خصوصی «تردیدی بی‌سابقه» از خود نشان داده است.

از سوی دیگر وزارت جنگ آمریکا (پنتاگون) نیز به محدودیت‌های جدی نظامی آمریکا اذعان کرده است. طبق این گزارش، ایالات متحده در حال حاضر توان و تجهیزات لازم برای اجرای یک حمله گسترده و پرخطر علیه ایران را در منطقه ندارد. بخش مهمی از ناوها، هواپیماها و نیروهای آمریکایی از خاورمیانه خارج شده و به مأموریت‌های دیگر، از جمله در آمریکای لاتین و شرق آسیا، منتقل شده‌اند. این واقعیت، ادعای «گزینه نظامی روی میز» را بیش از پیش به یک بلوف رسانه‌ای تبدیل کرده است.

نکته قابل توجه دیگر، نگرانی شدید متحدان آمریکا در منطقه و اروپا است. کشورهای مختلف هشدار داده‌اند که هرگونه تلاش برای فروپاشی ساختار سیاسی ایران می‌تواند به جنگ داخلی، ظهور گروه‌های افراطی‌تر و بی‌ثباتی گسترده در منطقه منجر شود؛ وضعیتی که نه‌تنها به ضرر ایران، بلکه تهدیدی مستقیم برای امنیت جهانی خواهد بود.

حتی برخی تحلیلگران غربی اذعان کرده‌اند که سقوط احتمالی دولت ایران ممکن است به قدرت گرفتن جریان‌هایی منجر شود که به‌مراتب تندروتر و غیرقابل‌کنترل‌تر از وضعیت فعلی هستند؛ سناریویی که می‌تواند کابوسی تازه برای آمریکا و متحدانش رقم بزند.

در همین راستا «دانی سیترینوفیتش» کارشناس صهیونیستی مسائل امنیتی خاورمیانه در یادداشتی که در فضای مجازی منتشر کرده با اشاره به تجربه شکست‌خورده رژیم صهیونیستی در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه تأکید کرد که هرگونه اقدام نظامی محدود آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران نه‌تنها به اهداف واشنگتن منجر نخواهد شد، بلکه می‌تواند پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی و پرهزینه‌ای برای ایالات متحده به همراه داشته باشد.

سیترینوفیتش که گفته می‌شود رئیسِ بخشِ ایرانِ واحد اطلاعات ارتش اسرائیل هم بوده، می‌نویسد پیش از هرگونه تصمیم‌گیری درباره حمله نظامی به ایران، آمریکا باید ابتدا به یک پرسش اساسی پاسخ دهد: هدف واقعی واشنگتن چیست و آیا این اهداف اساساً دست‌یافتنی هستند یا خیر.» (جزئیات بیشتر)

کد خبر 6721242

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha