۲۸ خرداد ۱۳۸۸، ۱۲:۴۲

بیابان‍زدایی در یزد 88 سال طول می کشد

بیابان‍زدایی در یزد 88 سال طول می کشد

یزد - خبرگزاری مهر: معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد گفت: با توجه به بیابانهای استان یزد و بودجه اختصاص یافته به امر بیابانزدایی، این اقدام در این استان بیش از 88 سال به طول خواهد انجامید.

به گزارش خبرنگار مهر در یزد، احمد امراللهی صبح پنجشنبه در نشستی خبری اظهار داشت: در حال حاضر 176 هزار هکتار عرصه بیابانی در استان یزد وجود دارد که با بودجه فعلی سالانه تنها دو هزار هکتار بیابانزدایی مقدور خواهد بود که با این حساب برای بیابانزدایی کامل استان یزد به 88 سال زمان نیاز است.

وی با اشاره به عوامل ایجاد بیابان در استان یزد و نواحی مرکزی ایران افزود: دلایل انسانی نظیر بهره برداری بی رویه از منابع آب، خاک، پوشش گیاهی و دلایل اقلیمی نظیر خشکسالیهای پی در پی در بروز این پدیده موثر است.

امراللهی خاطرنشان کرد: مدیریت بهره‌ برداری از عرصه های طبیعی برای کاهش بیابان زایی از مهمترین راهکارهای مقابله با این پدیده است.

بهره برداری بیش از حد مراتع این عرصه را در معرض خطر قرار داده است

وی با اشاره به اینکه در استان یزد 5.6 میلیون هکتار عرصه بیابانی وجود دارد، عنوان کرد: 6.5 میلیون هکتار نیز مرتع در این استان وجود دارد که در صورت عدم مدیریت و بهره برداری بیش از اندازه این عرصه نیز به زودی به بیابان تبدیل خواهد شد.

امراللهی با ابراز نگرانی نسبت به عرصه های منابع طبیعی اعلام کرد: در حال حاضر چهار هزار و 800 خانوار و یک میلیون راس دام در استان یزد از مراتع بهره برداری می کنند از سویی 800 خانوار نیز بهره بردار گیاهان صنعتی و دارویی در این عرصه ها هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات انجام شده به منظور بیابان ‌زدایی در استان یزد افزود: در بسیاری از مناطق استان یزد عملیات مالچ ‌پاشی انجام و امکان استقرار گیاه فراهم شده است که به عنوان نمونه در شهرستان صدوق 500 هکتار مالچ پاشی انجام شده است.

70 هزار هکتار جنگل دست کاشت در استان یزد ایجاد شده است

امراللهی بیان داشت: همچنین حدود 70 هزار هکتار جنگلهای دست کاشت نیز ایجاد شده و سالانه متناسب با اعتبارات تخصیصی کار توسعه این جنگلها ادامه می ‌یابد.

وی با اشاره به اهمیت ایجاد جنگل در استان یزد بیان داشت: این جنگلها به لحاظ کنترل فرسایش خاک و ایجاد رطوبت بیشتر در شرایط خشک محیطی و سهولت سکونت حائز اهمیت است.

امراللهی ادامه داد: سال گذشته هزار و 250 هکتار جنگلکاری در شهرستانهای اردکان، میبد، صدوق و بافق انجام شده است.

این مسئول همچنین عنوان کرد: سالانه حدود 700 هزار اصله نهال توسط منابع طبیعی استان یزد تولید می‌شود که بخشی از این نهالها زینتی است و به منظور توسعه فضای سبز اطراف شهرها و روستاها مورد استفاده قرار می ‌گیرد و بخشی نیز نهالهای بیابانی است و برای بیابانزدایی استفاده می‌ شود.

احیا تمام عرصه های بیابانی در استان یزد امکانپذیر نیست

وی با اشاره به اینکه احیا عرصه های بیابانی در استان یزد اولویت بندی شده است افزود: احیا تمام عرصه‌ های بیابانی استان یزد به لحاظ هزینه بسیار بالای احیا در واحد سطح، بعد مسافت، کمبود منابع آب و شرایط ویژه استان یزد امکانپذیر نیست از اینرو احیا تمام این عرصه ها ضروری نیست و بر اساس اولویت انجام می گیرد.

کد خبر 898603

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha