به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، «بان کی مون» دبیر کل سازمان ملل متحد از تصمیم خود برای حضور در رژه نظامی که به مناسبت ۷۰ امین سال پایان جنگ جهانی دوم از سوی دولت پکن برگزار می شود دفاع کرده و تاکید کرد: مشارکت و فداکاری چین در طول جنگ جهانی دوم قابل انکار نیست و این کشور به دلیل همه مصائبی که متحمل شده و نیز به دلیل همدردی با دیگر مردم جهان شایسته قدردانی است.
وی که گفته می شود به دلیل تصمیم برای حضور در این مراسم مورد انتقاد وزارت امور خارجه ژاپن قرار گرفته است، افزود: مهم است که به گذشته نگاه کنیم و با تکیه به درس های برگرفته از تاریخ راه خود را به سوی آینده ای روشن تر باز کنیم. این هدف اصلی است.
ناگفته نماند که بان کی مون پیشتر وزیر امور خارجه کره جنوبی بوده و این کشور به همراه چین و کره شمالی خواهان عذرخواهی ژاپن به دلیل جرائمی است که در طول جنگ جهانی دوم مرتکب شد.
در حالی که اکثر کشورهای غربی از حضور در این مراسم که عرصه قدرت نمایی چین در زمینه تجهیزات نظامی است، خودداری می کنند؛ رهبران روسیه و کره جنوبی از دعوت پکن استقبال کردند. کره شمالی نیز یکی از مقامات بلندپایه خود را برای حضور در این مراسم که در تاریخ ۳ سپتامبر برگزار می شو، اعزام خواهد کرد.
نظر شما