۲۹ آبان ۱۳۹۷، ۱۱:۵۸

در نشست با رسانه‌ها مطرح شد:

حلقه افراد در جشنواره تجسمی فجر بازترشد/اسامی همه دبیران و داوران

حلقه افراد در جشنواره تجسمی فجر بازترشد/اسامی همه دبیران و داوران

نشست خبری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با حضور مدیران و دبیران بخش های مختلف برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر صبح سه شنبه ۲۹ آبان ماه با حضور  هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی و رییس شورای سیاست گذاری جشنواره، ابراهیم حقیقی دبیر، امیر سقراطی دبیر هنری جشنواره و محسن سلیمانی دبیر اجرایی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

هادی مظفری رییس یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در ابتدای نشست درباره شکل‌گیری شورای سیاستگذاری جشنواره یازدهم گفت: از سه ماه پیش کاری جدی برای بررسی ۱۰ جشنواره گذشته آغاز شد و در ارتباط با این بررسی، پیشنهادهای جدید را نیز مورد برررسی قرار دادیم. همچنین نشست‌های بسیاری با استادان، صاحبنظران، گالری‌داران و مدیران پیشین جشنواره‌های گذشته فجر برگزار کردیم تا مسیری که تا الان طی شده، دقیق مورد بررسی قرار بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: از مجتبی آقایی و جمشید حقیقت‌شناس و افرادی که طی سال‌های قبل در این جشنواره بار مسئولیت‌ها را به دوش کشیدند، تشکر می‌کنم.

مظفری درباره برآیند نشست‌هایی که با صاحب نظران هنرهای تجسمی داشته است، توضیح داد: برآیند این نشست‌ها این بود که نیازهای جشنواره را رفع کنیم درنتیجه تصمیم گرفته شد که حلقه جشنواره و دایره افراد در هیات داوران و دبیران بخش‌ها بزرگتر و ارتباط هنرمندان با جامعه هنری در این جشنواره پررنگ شود. در گذشته ساختار جشنواره به این شکل بود که همه بار جشنواره برعهده دبیر بود، اما در حال حاضر آیین نامه تغییر کرده و شورای سیاستگذاری بار کارها را برعهده گرفته است.

وی ادامه داد: سعی کردیم در شورای سیاستگذاری هر هنر یک نماینده داشته باشد و همچنین یکی از بزرگان آن رشته به عنوان مدافع هنر مربوطه حضور داشته باشند.

رییس یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در مورد انتخاب دبیر جشنواره گفت: فرآیند انتخاب دبیر با توجه به تغییر ساختار و آیین‌نامه تغییر کرد و بر اساس جلسات برگزار شده ابراهیم حقیقی به عنوان دبیر منصوب شد و سپس او دبیر اجرایی و هنری را انتخاب کرد. تفاوت دیگر جشنواره یازدهم، حضور پررنگ گالری‌دارها در اجرای کارها و اقتصاد هنر خواهد بود، البته در سال‌های قبل نیز شاهد حضور برخی گالری‌دارها بودیم اما امسال حضوری ویژه خواهند داشت و همچنین در تدوین آیین نامه و مسیر راه، از آنها کمک گرفتیم.

وی از اضافه شدن بخش علمی و پژوهشی به جشنواره یازدهم خبر داد و گفت: از دیگر تفاوت‌های جشنواره هنرهای تجسمی فجر، برگزاری بخشی با عنوان چهل‌سالگی است که به مناسبت چهلمین سال انقلاب اسلامی برگزار خواهد شد.

مظفری تاکید کرد: در انتخاب اعضای شورای سیاستگذاری، دبیران و داوران سعی کردیم افرادی را انتخاب کنیم که مورد وثوق جامعه هنری باشند و سعی کردیم از افرادی استفاده کنیم که طی سال‌های اخیر فعالیت‌های جدی دارند.

وی خاطرنشان کرد: حضور نداشتن تعدادی از هنرمندان که ممکن است به چشم بیاید این است که یا داخل کشور نبودند یا مسئولیت دیگری را قبول کرده بودند.

در ادامه نشست ابراهیم حقیقی اسامی اعضای شورای سیاستگذاری، دبیران و داوران بخش‌های مختلف را اعلام کرد: فرزاد ادیبی، ابراهیم حقیقی، امیر راد، محسن سلیمانی، حمید شانس، سیف‌الله صمدیان، احمد عربانی، کیانوش غریب‌پور، امیراحمد فلسفی، لیلی گلستان، اردشیر مجرد تاکستانی و مهران هوشیار به ریاست هادی مطفری، اعضای شورای سیاستگذاری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر هستند.

به گفته وی، اسامی دبیران و داوران بخش‌های مختلف به شرح زیر است:

تصویرسازی
دبیر: پژمان رحیمی‌زاده
داوران: فاطمه رادپور، کمال طباطبایی و علیرضا گلدوزیان

خوشنویسی
دبیر: امیراحمد فلسفی
داوران: نصرالله افجه‌ای، غلامحسین امیرخانی، یدالله کابلی

سرامیک
دبیر: مهران هوشیار
داوران: مهدی حیدری، مریم کوهستانی، فرزاد فرجی

کاریکاتور و کارتون
دبیر: احمد عربانی
داوران: کامبیز درمبخش، جمال رحمتی، حسن کریم زاده

گرافیک
دبیر: فرزاد ادیبی
داوران: سیامک فیلی زاده، مهران زمانی، علیرضا مصطفی‌زاده

مجسمه
دبیر: روح الله شمسی زاده
داوران: بیژن غنچه‌پور، سید مجتبی موسوی، مرتضی نعمت اللهی

عکاسی
دبیر: کیارنگ علایی
داوران: مهرداد افسری، بهنام صدیقی، شادی قدیریان

نقاشی
دبیر: احمد وکیلی
داوران: فرح اصولی، مهرداد خطایی، علیرضا آدم بکان، کاظم چلیپا، خسرو خسروی

هنرهای جدید
دبیر: امیر راد
داوران: بهرنگ صمدزادگان، فرهاد فزونی، آزاده گنجه

نگارگری
دبیر: عبدالله محرمی
داوران: مهرزمان فخارمنفرد، امیرحسین قهرمانی، رضا یساولی

حقیقی دبیر یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در مورد بخش‌های جشنواره نیز توضیح داد: امسال آثار برگزیده جشنواره در موسسه فرهنگی هنری صبا، خانه هنرمندان ایران، فرهنگسرای نیاوران، موزه امام علی (ع) و باغ موزه قصر به نمایش درخواهند آمد. همچنین گزیده‌ای از آثار ارایه شده در گالری‌ها و دستاوردهای هنری در استان‌های کشور نمایش داده می‌شوند.

وی افزود: نمایش فیلم‌هایی درباره هنرهای تجسمی، نمایش دستاوردهای انتشارات هنرهای تجسمی کشور، تجلیل از مفاخر و فعالان هنرهای تجسمی و تجلیل از نویسندگان و منتقدان هنرهای تجسمی از دیگر بخش‌های جشنواره است.

حقیقی با تشکر از خبرنگاران در انعکاس اخبار جشنواره گفت: در هفت دوره نخست جشنواره هنرها تفکیک شده بودند، اما از دوره هشتم به بعد به شکل گروهی سنجیده می‌شدند ولی در شورای سیاستگذاری یازدهمین دوره به این نتیجه رسیدیم که ۱۰ رشته را تقسیم کنیم. در دوره گذشته یک اثر تصویرگری در کنار یک اثر چیدمان داوری می‌شد که این شیوه غلطی بود.

وی بیان کرد: امسال بخش کیوریتوری هم داریم و به همین دلیل از کیوریتورها دعوت کردیم تا نمایشگاه‌های مفصل و تخصصی را ترتیب دهند.

حقیقی با بیان اینکه جشنواره وظیفه ای غیراز کشف استعدادها ندارد، گفت: بخش دیگر در رویکرد امسال تجلیل از ناشر و نقد حوزه تجسمی است، چراکه تا نقد نوشته نشود جامعه پیشرفت نمی کند.

دبیر یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در ادامه جوایز را اینگونه اعلام کرد: نفر اول هر رشته تندیس، طوبای زرین و ۱۵۰ میلیون ریال و نفرات دیگر تندیس و ۵۰ میلیون ریال دریافت می کنند.

بخش ویژه برای چهلمین سال پیروزی انقلاب

وی در توضیح بخش ویژه این جشنواره گفت: به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بخش «پلاک ۴۰» شامل نمایش هنرهای تجسمی انقلاب، نمایشگاه عکس روزهای انقلاب اسلامی به مدیریت سیف‌الله صمدیان، بخش هنر معاصر ایران؛ چهل نمایشگاه چهل شهر و تجلیل از هنرمندان برگزیده انقلاب و دفاع مقدس را خواهیم داشت.

در ادامه نشست محسن سلیمانی دبیر اجرایی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گاه‌شمار جشنواره را اعلام کرد و گفت: فراخوان جشنواره یازدهم ۱۲ آبان ماه اعلام شد و بر این اساس، ۵ تا ۱۴ دی ماه انتخاب اولیه آثار صورت می‌گیرد و نتایج اولیه انتخاب ۱۵ دی ماه اعلام می‌شود. مراسم افتتاحیه یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر جمعه ۵ بهمن ماه و مراسم اختتامیه و اهدای جوایز ۱۵ اسفندماه برگزار خواهد شد.

در ادامه امیر سقراطی دبیر هنری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره بخش های فنی جشنواره توضیح داد: رویکرد امسال ما به سوی اعتمادسازی است و بر این اساس از ظرفیت های هنرمندان در اغلب رشته‌ها استفاده خواهیم کرد به همین دلیل امسال جشنواره تجسمی نه یک جشنواره بلکه ۲۰ جشنواره است. در این دوره جشنواره بخشی از دستاوردهای هنرمندان در شهرستان ها هم به سرپرستی کیوریتور منتخب از سوی دبیرخانه اصلی برگزار خواهد شد.

وی بیان کرد: امسال توجه ویژه ای به پژوهشگران، منتقدان و فعالان مطبوعاتی حوزه تجسمی خواهیم داشت.

دبیر هنری جشنواره هنرهای تجسمی فجر با اشاره به برگزاری همایشی علمی و پژوهشی در خانه هنرمندان ایران، گفت: فیلدهای سخنرانی در این همایش؛ هنرهای تجسمی و جامعه، هنرهای تجسمی و اقتصاد و هنرهای تجسمی و آموزش است. در بخش مقالات هم مساله تجسمی و خلاقیت را پیش می بریم.

این بخش از نشست به پرسش خبرنگاران اختصاص داشت که مظفری در پاسخ به پرسشی درباره شعارهایی که هر سال در مورد هنرمندان گمنام شهرستانی و بروز استعدادهای جوان داده می‌شود و به جایی نمی‌رسد، گفت: حضور گالری‌ها به همین دلیل است تا بخشی از هنرمندان شهرستانی را کشف کنند. جشنواره، فضایی برای هنرمندان گمنام ایجاد می کند تا امکان دیده شدن پیدا کنند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با برگزاری جشنواره هنر جوان کاری جدی در زمینه بروز استعدادهای جوان انجام می‌دهد و ما نیز می‌توانیم امکان دیده شدن ایجاد کنیم و نمی‌توانیم زیاد در حوزه اقتصاد هنر وارد شویم.

وی تاکید کرد: نکته مهم این است که طی سال‌ها شاهد بروز و حضور جوانان شهرستانی توسط گالری‌ها بودیم و به همین دلیل در این خصوص از گالری‌داران کمک می‌گیریم.

حقیقی نیز در این باره گفت: دلیل استفاده از کیارنگ علایی به عنوان دبیر بخش عکس جشنواره یازدهم، تاکید بر شناسایی استعدادهای جوان شهرستانی است.

مظفری درباره حذف بخش بین‌الملل توضیح داد: اعتقاد داشتیم بخش بین‌الملل ضروریاتی بر اساس قواعد بین‌المللی دارد که اگر نتوانیم آنها را برآورده کنیم یدک کشیدن این لقب صحیح نیست، اما در چشم‌انداز جشنواره هنرهای تجسمی فجر پررنگ شدن بخش بین‌الملل در نظرمان است.

اعتبار ۲ میلیارد و صد میلیون تومان مصوب است، اما با پیش‌بینی‌های ما ممکن است این رقم به ۲ میلیارد و هشتصد میلیون تومان برسدوی درباره بودجه جشنواره گفت: اعتبار ۲ میلیارد و صد میلیون تومان مصوب است، اما با پیش‌بینی‌های ما ممکن است این رقم به ۲ میلیارد و هشتصد میلیون تومان برسد. البته به دستور وزیر فرهنگ و ارساد اسلامی هر ایونت فرهنگی و هنری، به فاصله چهل روز پس از برگزاری هزینه‌هایش اعلام خواهد شد و ماونیز از این دستور تبعیت می‌کنیم.

ابراهیم حقیقی در مورد نبود کاخ جشنواره تجسمی فجر گفت: نمی‌دانم کاخ چه مزیتی دارد اما از زمان سیدعباس میرهاشمی، جشنواره دارای دبیرخانه دایمی شده است که بسیار در مسیر برگزاری جشنواره به ما کمک کرده است.

مظفری در پاسخ به پرسشی درباره نبود هنرمندان ارزشی در ستاد برگزاری جشنواره گفت: خط کشی و مرزبندی بین هنرمندان به این صورت درست نیست. ما معتقدیم همه هنرمندان در حال کار کردن هستند و بروز و ظهور آنها در همین کشور صورت می‌گیرد. هنرمندان ارزشی بسیاری در جمع جشنواره یازدهم حضور دارند، البته نتوانستیم از حضور مسعود نجابتی به دلیل مسئولیتش در جشنواره هنر مقاومت بهره بگیریم، اما استادانی چون کاظم چلیپا و سیدنظام الدین امامی‌فر در کنار ما هستند.

محسن سلیمانی در پایان نشست درباره پوستر و نشان چهل سالگی انقلاب گفت: اتفاق خوبی که بین جشنواره‌های فجر در معاونت هنری رخ داده که به نوعی یکپارچگی ایجاد کرده است، طراحی نشان چهل‌سالگی انقلاب اسلامی توسط صداقت جباری است.

کد خبر 4463381

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha