۱۰ فروردین ۱۳۹۸، ۸:۳۰

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

خطر تخریب طاقبستان و تکیه معاون الملک بر اثر سیل/ بررسی راهکارها

خطر تخریب طاقبستان و تکیه معاون الملک بر اثر سیل/ بررسی راهکارها

کرمانشاه- یک دکتری باستان‌شناسی در مورد خطر تخریب طاقبستان و تکیه معاون الملک بر اثر سیل هشدار داد و بر رسیدگی فوری به این آثار تاریخی تاکید کرد.

احسان احمدی نصر در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به پیش بینی‌های وقوع سیل در کرمانشاه بر ضرورت حفاظت از آثار تاریخی و بیان برخی پیشنهادات برای مرقبت از آنها پرداخت.

وی افزود: ریزش نزولات جوی بر اساس پیش‌بینی ها قطعاً به اندازه‌ای است که باید پیشگیری‌های لازم را برای مراقبت، حفاظت و نگهداری از آثار تاریخی را داشته باشیم.

به گفته این دکتری باستان شناسی، یکی از آثاری که لازم است در این ایام به آن توجه شود و در معرض خطر قرار دارد طاقبستان و دیگری تکیه معاون الملک است.

وی افزود: در عین حال نباید از سایر آثار ارزشمند تاریخی سطح شهر کرمانشاه که بعضاً در فهرست آثار ملی قرار دارند از جمله خانه‌های تاریخی غافل بمانیم.

احمدی نصر بیان داشت: با توجه به اینکه سطح آب‌های تحت الارضی در بافت مرکزی کرمانشاه بالا است و با ریزش نزولات جوی نفوذپذیری کمتری دارد لذا ممکن است مخاطراتی در پی داشته باشد که حتماً باید پیرامون این آثار تاریخی و ملی تدابیری توسط متولیان امر اندیشیده شود، هرچند ایمان دارم دقت نظر لازم را دارند.

وی گفت: اما جنس کوه طاقبستان از کارست است که آهکین بوده و در شمال غربی طاق یک زون خرد شده قرار دارد که این زون خرد شده تحت تأثیر آب‌هایی است که متأثر از ریزش نزولات جوی در آن تجمع می‌کنند و با جهت شمال غربی به جنوب شرقی در پشت طاق‌ها از سه چشمه خارج می‌شود.

این کارشناس میراث فرهنگی عنوان داشت: با این شرایط پیش‌بینی شده توان خروج حجم خاصی از آب را دارد که با ریزش نزولات جوی بیش از اندازه سنوات سابق است این سه چشمه قدرت کافی برای خروج و انتقال آب را نخواهند داشت.

وی تصریح کرد: با این وجود ممکن است آب به پشت طاق‌ها برگردد و در سطح طاق‌ها افزایش بار ایجاد کند که در این صورت شاهد ریزش طاق‌ها در ابتدای امر خواهیم بود.

این دکتری باشتان‌شناسی ادامه داد: باید تدابیری اندیشیده شود که متولیان امر با توجه به مطالعاتی که قبلاً در حوزه آب و ژئوفیزیک در این خصوص برای ریزش نزولات این چنینی صورت گرفته حتماً نقاط مشخص شده در این مطالعات را دریل‌زنی کنند تا به خود طاق‌ها آسیبی نرسد و آب‌ها خارج شود.

احمدی‌نصر گفت: حتی ممکن است شدت آب در حدی باشد که منجر به کنده شدن قسمتی از کوه شود، اما مهم این است که به طاق‌ها آسیبی نرسد، لذا باید در اسرع وقت و قبل از بارندگی‌ها این کار صورت گیرد.

وی بیان داشت: در مورد تکیه معاون الملک نیز با توجه به اینکه رودخانه آبشوران در محله فیض‌آباد قرار دارد و این محله بستر مناسبی برای افزایش سطح آب است و موجودیت شهری آن موجب تجمع آب می‌شود لذا آسیب جدی برای تکیه معاون الملک خواهیم داشت.

این کارشناس میراث فرهنگی تصریح کرد: این تکیه که یک اثر شاخص و پایلوت تکایای غرب کشور است از منابع هویتی ما بوده و در کاشی‌کاری‌های آن بسیار معناگراست و این امر لزوم مراقبت از آن را صدچندان کرده است.

احمدی نصر بیان داشت: برای حفاظت از این اثر ایجاد زه‌کش‌ها در پیرامون تکیه پیشنهاد می‌شود تا مخاطرات این اثر ارزشمند و همچنین سایر خانه‌های تاریخی ارزشمند را با چک کردن ناودان‌ها و خروجی‌های آب آنها مراقبت کرد.

کد خبر 4578095

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha