معاون میراث فرهنگی خبر داد

حمایت سفارت اتریش از کارگاه های پیشگیری بحران در موزه ها

حمایت سفارت اتریش از کارگاه های پیشگیری بحران در موزه ها

معاون میراث فرهنگی کشور گفت: سفارت اتریش برای حمایت از کارگاه های پیشگیری از بحران در موزه ها اعلام آمادگی کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، اولین نشست تخصصی  کمیته های مدیریت بحران و حفاظت پیشگیرانه موزه ها از صبح روز چهارم دی ماه در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی در حال برگزاری است، در این برنامه محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور گفت: سوانح متعددی از جمله آتش سوزی میدان حسن آباد، مسجدجامع تهران و ... نشان می دهند که باید  با یکدیگر در حوزه پیشگیری از آتش سوزی همکاری کنیم. قطعا حفاظت پیشگیرانه به مرمت آثار تاریخی ارجحیت دارد و می تواند کمک کند اتفاق ناگواری در آینده رخ ندهد.

وی گفت: ما کارهای مختلفی انجام دادیم، کلیاتی از مواردی حفاظتی و پیشگیرانه را در قالب آیین نامه ای برای موزه ها تهیه شده و به بقیه استان ها ابلاغ کرده ایم. کمیته بحران نیز در این زمینه شکل گرفته است.

وی گفت: ما عضو سازمان های بین المللی هستیم، سپر آبی یکی دیگر از نهادهای جهانی است که برای کم به آموزش پیشگیرانه به آن پیوسته ایم، ایران به کنوانسیون ها و نهادهایی که در این حوزه کار می کند، متصل شده است، چند روز پیش هم سفیر اتریش در کاخ نیاوران اعلام کرد آمادگی دارد برای حمایت از کارگاه پیشگیری از بحران اقدامات لازم را انجام دهد.

وی گفت: ما تلاش می کنیم از ظرفیت داخلی خود پژوهشگاه میراث فرهنگی و ظرفیت بیرونی حداکثر بهره را ببریم، آتش نشانان تهران نیز کمک کرده اند و خودشان متقاضی برپایی کارگاه آموزشی بوده اند ما هم زمینه بازدید از موزه ها را در اختیارشان قرار داده ایم.

طالبیان ادامه داد: برخی از موزه ها به سیستم دستی اطفای حریق متصل هستند و یا در برابر زلزله ممکن است پناهی نداشته باشند لازم است در این نشست به جمع بندی های مختلفی در این زمینه برسیم.

در ادامه فاطیما محسنی دبیر کمیته مدیریت بحران و حفاظت پیشگیرانه موزه های کشور در این نشست گفت: مخاطرات جوی زمین شناختی، بیولوژیک و توپولوژیک از جمله مخاطراتی هستند که عوامل انسانی در ایجاد آنها دخالت مستقیمی ندارند. فرو ریختن بناها، انفجارهای، آتش سوزی، نشت مواد شیمیایی، ناآرامی ها، عملیات تروریستی، تصادفات، مخاطرات انسان ساخت هستند.

وی گفت: از جمله وظایف این کمیته تشکیل مرکز مدیریت بحران، تشکیل کمیته های محلی، کارگروه های تخصصی بر اساس نیازها، شناخت بحران و ریسک در موزه ها از طریق بازرسی دوره ای، مدیریت کاهش یا رفع خطر با نظارت و کمک حوزه های تخصصی است.

محسنی گفت: پاکسازی و ساماندهی موزه، برآورد خرابی و خسارت به آثار، مستند نگاری از آثار، اطلاع رسانی به مردم، راه اندازی کارگاه و آزمایشگاه حفاظت، آسیب شناسی و بررسی ضعف ها و قوت های واکنش در برابر بحران بخش هایی از دستورالعمل کمیته در فاز بازسازی بعد از بحران است.

کد خبر 4807370

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha