۳ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۵:۲۴

کشف یک برخورد کهکشانی جدید؛

سیاره ای که تبدیل به ابری از گرد و غبار شد!

سیاره ای که تبدیل به ابری از گرد و غبار شد!

طبق تحقیقی جدید، عکس تلسکوپ هابل از یک سیاره خارج از منظومه شمسی در حقیقت به ابری از گردوغبار تعلق دارد که در نتیجه برخورد دو جسم آسمانی به وجود آمده بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ناسا، طبق تحقیقی جدید، یکی از سیاره هایی که خارج از منظومه شمسی کشف شد، اصلا سیاره نیست و احتمالا یک ابر عظیم از گرد و غبار بوده که در نتیجه برخورد دو جسم آسمانی از جنس یخ به وجود آمده بوده است. این سیاره  مدتی پس از رصد شدن، ناپدید شد.

۱۲ سال قبل ستاره شناسان یک سیاره مشابه زحل را در  منظومه ستاره دار Fomalhaut  رصد کردند که در فاصله ۲۵ سال نوری از زمین قرار داشت. این سیاره Famalhaut b  نام گرفت. پس از بررسی اطلاعاتی که در سال های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۶ به دست آمد، محققان در سال ۲۰۰۸ میلادی کشف این سیاره را اعلام کردند.  

اما اکنون محققان دانشگاه آریزونا ادعا می کنند تصاویر واضح و مادون قرمزی که تلسکوپ هابل از این سیاره ثبت کرده، در حقیقت یک برخورد کهکشانی است. محققان این تصاویر را با جزئیات بیشتر بررسی کردند و متوجه شدند آنچه در عکس ها نشان داده شده در حقیقت فرایند پس از برخورد دو جسم آسمانی با عرض ۱۲۵ مایل است که به یکدیگر برخورد می کنند.

تخمین زده می شود  چنین رویدادی هر ۲۰۰ هزار سال یکبار اتفاق می افتد و اطلاعاتی درباره شیوه تکامل سیارات فراهم می کند.

 اندراس کاسپر محقق ارشد این پژوهش می گوید: چنین رویدادی بسیار نادر است  و به همین دلیل یک کشف بسیار مهم به حساب می آید. 

 محققان معتقدند برخورد میان ستاره دنباله دار در فاصله ۱۱ میلیارد مایلی ستاره  در صورت فلکی Piscis Austrinus  اتفاق افتاده است.این ستاره بسیار داغ تر از خورشید  و ۱۵ برابر آن درخشان تر است. 

کد خبر 4906934

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha