۱۳ شهریور ۱۳۹۹، ۱۸:۵۹

استاندار کرمانشاه:

شورای عالی شهرسازی نباید در امور شهرداری ها دخالت کند

شورای عالی شهرسازی نباید در امور شهرداری ها دخالت کند

کرمانشاه- استاندار کرمانشاه با اشاره به اختیارات شورای عالی شهرسازی کشور و کمیسیون ماده پنج استان ها، گفت: متاسفانه این شورا بیش از حد در امور شهرداری ها و ساخت و سازها دخالت می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ بازوند ظهر امروز در همایش شهرداران که با حضور معاون وزیر کشور در سالن شهدای دولت کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه اختیار شهرداری‌ها و استان‌ها سلب شده است، اظهار کرد: تصمیم گیری طرح‌های توسعه‌ای و جامع برای شهرهای تا ۵۰ هزار نفر جمعیت طبق جز ۳ تبصره پنج ماده ۳۱ قانون دائمی و همچنین بند ۶ همین قانون بر عهده شورای برنامه ریزی استان‌ها است و شورای عالی نباید دخالت کند، اما این اتفاق نمی‌افتد و یک پروسه طولانی برای اجرای طرح‌های استانی ایجاد می‌کنند.

وی با بیان اینکه کار شهرداری‌ها نباید درگیر ماده پنج و شورای عالی برای طرح جامع و تفصیلی و همچنین طی کردن پروسه طولانی در کمیته فنی مرکز شود، خواستار حل این موضوع برای تسریع در انجام امور مردم شد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه مصوبات برای شهرداری‌ها تعهد ایجاد می‌کند، افزود: به کرات شاهد هستیم شورای عالی مصوبات ماده پنج را لغو می‌کند که مستند به قانون نیست و باعث ضایع شدن حقوق شهروندان می‌شود.
دادن اختیارات لازم به استان‌ها برای ساخت مسکن طرح "اقدام ملی" ضروری است
بازوند در بخش دیگری از سخنانش به طرح «اقدام ملی مسکن» اشاره کرد و گفت: پیچیدن یک نسخه واحد برای اجرا شدن در کل کشور به دلایل اختلاف اقلیم آب و هوایی، سبک و نوع زندگی و… استان‌ها امکان پذیر نیست که باید وزارت راه و شهرسازی اختیارات ساخت این طرح را بر اساس شرایط هر منطقه به استان‌ها بدهد.

وی با گلایه مندی از روند طولانی پاسخگویی در مرکز، تصریح کرد: باید بروکراسی اداری در حوزه روند ساخت مسکن تسهیل شود تا سرمایه گذاران جرأت ورود به این حوزه را داشته باشند.

استاندار کرمانشاه با اشاره به مشکلات شهرداری‌ها از زمان شیوع ویروس کرونا، افزود: درآمد شهرداری‌ها از محل دریافت عوارض از شهروندان است و با شیوع این ویروس در کشور و متضرر شدن صاحبان مشاغل، مردم قادر به پرداخت عوارض شهرداری‌ها نیستند و در نتیجه شاهد کاهش درآمد شهرداری‌ها هستیم.

وی با بیان اینکه شهرداری‌ها به نوعی یک بنگاه اقتصادی، اجتماعی و خدماتی است که به دلیل شیوع این ویروس دچار بحران شده، ادامه داد: با توجه به اینکه شهرداری‌ها بودجه جاری ندارند و همچنین پرداخت حقوق بسیاری از پرسنل به تأخیر افتاده است، لذا درخواست پرداخت تسهیلات خاصی برای شهرداری‌ها داریم.
قطار شهری کرمانشاه به نماد رکود استان تبدیل شده است
بازوند به وضعیت پروژه قطار شهری کرمانشاه اشاره کرد و افزود: اجرای این پروژه مطالبه جدی مردم است که علیرغم تلاش‌های صورت گرفته متأسفانه به نماد رکود استان تبدیل شده است که تکمیل این پروژه نیازمند کمک‌های دولت است.

وی با بیان اینکه تکمیل فاز نخست پروژه قطار شهری نیازمند حدود ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار است، تصریح کرد: ۳۷۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات بانکی و ۳۷۰ میلیارد از اعتبارات شهرداری کرمانشاه برای اجرای فاز نخست این پروژه در سال جاری در نظر گرفته شده است.

استاندار کرمانشاه در پایان افزود: فروش ۲۵۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت شهرداری تصویب شده است اما با سپری شدن شش ماه از سال، اقدامی از سوی بانک‌ها برای پرداخت این اعتبار صورت نگرفته است، درخواست مساعدت و همکاری‌های لازم در این زمینه را داریم که بتوانیم یک فاز از پروژه قطار شهری کرمانشاه را تا پایان این دولت به بهره برداری برسانیم.

کد خبر 5014972

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha