۴ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۱:۲۰

مهر گزارش می‌دهد؛

ورود تدریجی خانه‌های خالی به بازار اجاره مسکن با فشار مالیاتی

ورود تدریجی خانه‌های خالی به بازار اجاره مسکن با فشار مالیاتی

بررسی‌های میدانی از ورود تدریجی واحدهای خالی، کلیدنخورده و سرمایه‌ای به بازار اجاره مسکن در پی تشدید فشارهای مالیاتی و جدی گرفتن اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی حکایت دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، از ۱۹ فروردین امسال سرپرستان خانوار ملزم به درج اطلاعات ملکی خود و افراد تحت تکفل خود در سامانه ملی املاک و اسکان کشور شدند؛ این الزام همچنین شامل کلیه مالکان و مستأجران می‌شود.

این فرآیند تا ۹ اردیبهشت بر اساس آخرین شماره کد ملی سرپرستان خانوار ادامه دارد و پس از آن تا ۱۹ اردیبهشت مهلت ۱۰ روزه با امکان ویرایش و همچنین ثبت اطلاعات افراد جا مانده فراهم خواهد شد.

سید احسان خاندوزی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم پیش از این در گفت‌وگو با خبرنگار مهر از لزوم شناسایی خانه‌های خالی از فاز «تله گیری» به «خوداظهاری» خبر داده بود که با اصلاح قانون مالیات بر خانه‌های خالی، این مهم رخ داد.

قانونی که خاک خوردن آن به ضرر مردم تمام شد

سالهاست که مسئولان و سیاست گذاران بخش مسکن از وجود تعداد زیادی خانه خالی علی رغم عطش بازار برای عرضه انتقاد می‌کردند؛ از آنجا که مهمترین ابزار بازار پذیر کردن این واحدهای خالی، مالیات است، مجلس نهم با تصویب ماده ۵۴ مکرر در قانون مالیات‌های مستقیم، دولت را به اخذ مالیات از خانه‌های خالی ملزم کرد؛ اما هم وزارت راه و شهرسازی در دوره عباس آخوندی نسبت به راه اندازی سامانه املاک و اسکان به عنوان بانک اطلاعات ملکی این پایه مالیاتی از سال ۹۳ تا ۹۹ تعلل کرد و هم با توجه به اذعان بسیاری از کارشناسان مبنی بر بازدارنده نبودن نرخ مالیات مذکور در قانون سابق، مجالس نهم و دهم در اصلاح این قانون کوتاهی کردند.

برخی کارشناسان، تعلل وزیر قبلی راه و شهرسازی در راه اندازی سامانه اسکان و ارائه آن به سازمان مالیاتی برای مالیات سِتانی از محتکران مسکن را یکی از عوامل رشد چند صد درصدی قیمت مسکن طی ۵ سال گذشته در کنار سایر عواملی چون اقتصاد کلان و رشد سایر بازارها، برآورد می‌کنند.

قانون مالیات بر خانه‌های خالی اصلاح شد

با این حال همزمان با ورود محمد اسلامی به وزارت راه و شهرسازی و اصرارش بر راه اندازی سامانه اسکان و اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی، مجلس یازدهم هم در اقدامی قابل تقدیر، ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم با موضوع مالیات بر خانه‌های خالی را اصلاح و نرخ‌های مالیاتی مورد نظر را به ارقام بازدارنده‌ای ارتقا داد.

بر اساس این قانون، اگر خانه‌ای ۱۲۰ روز خالی بماند، در سال اول معادل ۶ برابر مالیات بر اجاره، در سال دوم ۱۲ برابر و در سال سوم ۱۸ برابر مالیات بر اجاره خواهد بود که رقم آن تقریباً از همان سال اول بالاتر از کل درآمد اجاره آن واحد است.

گلایه وزیر راه از خرید هزار واحد مسکونی از سوی برخی مؤسسات مالی

در حالی که وزیر راه و شهرسازی اخیراً از خالی نگه داشتن ۵۰۰ تا هزار واحدی مسکونی از سوی برخی مؤسسات مالی به شدت انتقاد کرده و معتقد است با اجرای این قانون که نرخ مالیات آن، برای اشخاص حقوقی، دو برابر اشخاص حقیقی است، بانک‌ها و مؤسسات مالی که اقدام به خرید و سپس خالی نگه داشتن مسکن کرده بودند، به تدریج وارد بازار اعم از اجاره یا فروش می‌شوند، اما بررسی‌های میدانی از افزایش تدریجی واحدهای مسکونی کلید نخورده از سوی مالکان حقیقی حکایت دارد.

جرایم سنگین مالیاتی در انتظار محتکران مسکن

به گفته برخی از کارشناسان حقوقی، تا زمانی که وزارت راه و شهرسازی به شفاف سازی در خصوص مؤسسات مالی یا نهادهای مشابه که با استفاده از سرمایه گذاری در بازار مسکن، تعداد زیادی خانه خالی در اختیار دارند و به التهاب در این بازار دامن می‌زنند، اقدام نکند، جرایم سنگین مالیاتی به سمت اشخاص حقیقی نشانه می‌رود و اشخاص حقوقی با ترفندهای گوناگون یا حتی اعمال نفوذ از سوی دستگاه‌های اجرایی مختلف، از پرداخت این جرایم مالیاتی طفره می‌روند.

چند واحد مسکونی خالی در کشور داریم؟

نتایج سرشماری نفوس و مسکن ۱۳۹۵ از وجود ۲.۶ میلیون خانه خالی در کشور خبر می‌دهد؛ محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی نیز از شناسایی ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار خانه خالی و معرفی آنها به سازمان امور مالیاتی خبر داده است.

سلطان مسکن شناسایی شد: فردی با ۶۰۵ خانه خالی!

محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اوایل مرداد ماه سال گذشته در مراسم آغاز بهره برداری از سامانه ملی املاک و اسکان با حضور وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار مالک حقیقی و حقوقی مالکیت این واحدها را در اختیار دارند، اظهار کرد: طبق شناسایی انجام‌شده ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار کشور بیش از یک واحد مسکونی در اختیار دارند و نام ۱۵۰۰ شخصیت حقوقی نیز در این بین به چشم می‌خورد.

او همچنین از شناسایی یک فرد و یک نهاد مالک واحدهای مسکونی متعدد خبر داد و گفت: فردی را شناسایی کرده‌ایم که مالک ۶۰۵ واحد مسکونی است؛ همچنین یک شخص حقوقی ۲۳ هزار و ۸۰۰ واحد را در تملک دارد.

از سوی دیگر، امید علی پارسا رئیس سازمان امور مالیاتی نیز، آغاز صدور برگه‌های مالیاتی برای مالکان خانه‌های خالی را ابتدای مرداد ماه امسال (اتمام مهلت ۱۲۰ روزه مالکان خانه‌های خالی) اعلام کرده است.

برخی بنگاه‌های نیمه باز، در حال واسطه‌گری معاملات مسکن

مشاوران املاک که این روزها هرچند قرار است طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، تعطیل باشند، اما بعضاً یا به صورت تلفنی و فضای مجازی یا کرکره نیمه باز در حال جوش دادن معاملات مسکن هستند!

وزیر راه: بنگاه‌ها قرارداد صوری اجاره با مالکان خانه‌های خالی می‌بندند

با آنکه وزیر راه و شهرسازی از وجود برخی معاملات صوری مسکن از سوی تعدادی از مشاوران املاک برای فرار از پرداخت مالیات از سوی مالکان خانه‌های خالی خبر می‌دهد، اما تعدادی از مشاوران املاک به خبرنگار مهر گفتند: این اقدام بیشتر از سوی مالکان واحدهای گران قیمت انجام می‌شود که باید مالیات بر اجاره چند ده میلیونی یا حتی چند صد میلیون تومانی برای خانه‌های چند میلیاردی خود پرداخت کنند که خالی مانده است.

مشاوران املاک: خانه‌های کلید نخورده با اجاره‌های میلیاردی فایل می‌شوند

برخی مشاوران املاک به مهر از ورود تدریجی خانه‌های خالی، کلید نخورده و «خریده یا ساخته شده برای سرمایه گذاری» به بازار اجاره مسکن با اجاره‌بهای متفاوت به بازار اجاره مسکن خبر می‌دهند.

به گفته این مشاوران املاک، بیشتر مالکان این واحدهای مسکونی، در پی جدی تر شدن اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی، اقدام به فایل کردن واحدهای خود کرده‌اند. به خصوص که ارقام مالیاتی‌ که قرار است اخذ شود، بسیار بالاست.

پروانه اصلانی: عدم ثبت املاک، محرومیت از خدمات شهروندی را در پی دارد

پروانه اصلانی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی نیز در خصوص الزامی بودن ثبت اطلاعات املاک در سامانه املاک و اسکان گفت: عدم ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان موجب محرومیت شهروندان از بسیاری خدمات ملکی، ثبتی، قضائی و اجرایی خواهد شد.

کارشناس اقتصاد مسکن: قانون مالیات بر خانه‌های خالی، گام نخست تبدیل مسکن از کالای سرمایه‌ای به مصرفی / گام اصلی: مالیات بر عایدی سرمایه

مهدی روانشادنیا، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه خروج تقاضای سرمایه‌ای از بخش مسکن به دلایلی چون کاهش نرخ ارز و سایر بازارها با آغاز دریافت مالیات بر خانه‌های خالی همزمان شده، گفت: اجرای این قانون می‌تواند یک گام رو به جلو برای خروج مسکن از کالای سرمایه‌ای و تبدیل آن به یک کالای مصرفی باشد؛ با آغاز دریافت مالیات از خانه‌های خالی از سکنه التهاب بازار مسکن کاهش خواهد یافت.

این کارشناس اقتصاد مسکن افزود: وقتی نرخ ارز نزولی شد در حقیقت یکی از بازارهای موازی با بخش مسکن به نوعی عقب نشینی کرد. حال وقتی یکی از مؤلفه‌های اصلی تعیین قیمت مسکن که همانا نرخ دلار است افت قیمت پیدا می‌کند و پیش بینی‌ها به این شکل می‌شود که احتمال دارد نرخ ارز باز هم کاهش یابد در حقیقت قیمت مسکن منتظر می‌شود تا کاهش بیشتری بیابد.

وی خاطرنشان کرد: در اکثر کشورهای پیشرفته با اجرای مالیات بر عایدی سرمایه به این مهم دست یافته‌اند که مسکن را از کالای سرمایه‌ای به کالای مصرفی تبدیل کنند. حال اگر قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی اجرایی شود تا حدودی می‌توان به این مهم دست یافت و می‌توان گفت اجرای این قانون یک گام مهم در رسیدن به این برنامه است که سال‌ها به آن اذعان می‌شد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک: اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی به سود مستأجران است

مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره افزایش ورودی فایل‌های اجاره مسکن با اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی اظهار کرد: بر اساس قانون مصوب مجلس، قرار است از خانه‌های خالی اجاره مضاعف اخذ شود؛ این قانون چند سالی اجرا نشد ولی در حال حاضر قرار است با جدیت اجرا شود.

وی ادامه داد: اگر این قانون اجرا شود به نفع مستأجران خواهد بود؛ هیچ ارتباطی هم به خانه‌های کلی خورده یا نوساز و قدیمی ساز ندارد؛ هر خانه‌ای که خالی باشد، شامل جریمه مالیاتی می‌شود.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره میزان اثرگذاری اجرای این قانون در خصوص افزایش تعداد فایل‌های اجاره در بازار مسکن گفت: آمار در اختیار وزارت راه و شهرسازی است.

وی گفت: قرار است اتحادیه مشاوران املاک هم از ذیل وزارت صمت به وزارت راه و شهرسازی منتقل شود؛ رئیس جمهور هم دستور این انتقال را صادر کرده است؛ اما راه و شهرسازی می‌ترسد تا سمت اتحادیه بیاید و اتحادیه را در اختیار بگیرد.

کد خبر 5192336

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۱۲:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۴
      25 1
      جالبه آمار کسی که ۶۰۵ تا خونه داشته رو دارند بعد میان سراغ مردم عادی که مالیات بگیرن.چقدر بعضیا خوش خیالن که فکر میکنن قیمت میاد پایین.چرا قیمت سیمان رو نمیارید پایین.
    • ناشناس IR ۱۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۴
      34 0
      سر قضیه بورس ۲۰ تا کارشناس نظر دادن بورس باعث ایجاد تورمه و بورس رو به اینجا کشاندند حالا نوبت نظرهای غیر کارشناسی اعضا هیات علمی دانشگاههاست که میگن با این قانون قیمت میاد پایین.انگار از فضا اومدن و از شرایط جامعه خبر ندارن.آخه کسیکه یه خونه اضافه داره که محتکر نیست.از محتکر واقعی مالیات بگیرید.
    • ناشناس IR ۱۲:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۴
      31 0
      سامانه املاک تلفنهاشو جواب نمیده سامانه هم همش قطعه.سامانه رو یه آدم بیسواد درست کرده اینقدر نقص داره.مردم که مسخره شما نیستن وقت بزارن واسه این سامانه مزخرف.یعنی بعد از بورس از چیز دیگه ای نمیشد مالیات گرفت برای کسری بودجه
    • IR ۱۲:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۴
      29 0
      این قانون هم نفعی برای فقرا ندارد دولت و مجلس کیسه می دوزند مایه دار ها خانه ها را میفروشند دلار میفرستد خارج ملک و تابعیت می خرند مثل ترکیه نتیجه دلار میشه 50 تومان و گرانی همه چیز برای مردم
    • IR ۱۲:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۴
      32 0
      آقای خاندوزی که مرتبا از این طرح تعریف های بی حد و حصر می کند باید بگوید چرا با اشخاص حقوقی و بانگها که بیشترین احتکار خانه های خالی را دارند، کاری ندارند و به جان مردم افتاده اند و دنبال سلطان خانه های خالی می گردند؟؟؟ در حالی که به گفته خودشان بیشترین خانه ها خالی دست اشخاص حقوقی و بانکهاست!!!!
    • IR ۲۰:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۴
      30 0
      این طرح پر ایراد و اشتباه و به ضرر مالک و مستاجر و خلاف منطق و ناده گرفتن برخی حقوق منطقی افراد و نیز اعضای خانواده است. طبقه متوسط و جیب مردم و درآمدزایی را هدف گرفته و بایستی مجددا اصلاح شود.
    • IR ۲۱:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۴
      27 0
      این طرح پر ایراد و اشتباه و به ضرر مالک و مستاجر و خلاف منطق و ناده گرفتن برخی حقوق منطقی افراد و نیز اعضای خانواده است. طبقه متوسط و جیب مردم و درآمدزایی را هدف گرفته و بایستی مجددا اصلاح شود.
    • طرح عجیب مالیات خانه های به اصطلاح خالی IR ۲۲:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۴
      30 0
      طرح عجیب مالیات خانه های به اصطلاح خالی
    • IR ۰۱:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
      30 0
      وای چه ادم بدی بوده 605 تا خونه خریده تو ایران و پولشو نبرده خارج از کشور!
    • ناشناس IR ۰۴:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
      27 0
      ای کاش سخنان طراحان این طرح بویژه معاون وزارت مسکن ثبت شود وهشت ماه دیگر که قیمت مسکن بر اثر فرار سرمایه ازاین بازار دوبل شد آقل یون محاکمه وبازخواست شوند،سکوت مجلس از معافیت بانکها ودولت از این قانون بسیار مشکوک است.هدف فقط ایجاد نارضایتی در این شرایط کشور است.
    • IR ۰۵:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
      19 6
      سلام توجه کردین تو این مدت کسی نمیاد راجع به روش ثبت املاک مختلف مشکلات مردم رو حل کنه و هیچ برنامه تلوزیونی جهت حل مشکلات درست نمیشه به نظر میاد وزارت میخاد فقط از لحاظ قانونی بگه من کارم رو انجام دادم و و نمیخاد مشکل حل بشه و بگه توپ تو زمین مردم بود
    • IR ۱۶:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
      27 0
      سامانه ای ایجاد شود که تمام نمایندگان مجلس و تمام مسئولین دولتی املاک ، زمینها،سکه،ارز ،ميزان حقوق و پاداش دریافتی،واینکه تابعیت کدام کشور را دارند و فرزندان و اقوامشان در کدام کشورها زندگی میکنند و هزینه هایشان از کجا و چگونه ارسال میشود.در صورتی که در بورس سرمایه گذاری کرده اند چه زمانی خارج شده
      • مسعود IR ۱۱:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۶
        24 0
        موافقم.در کشورهای دیگه این طرح رو مقطعی برای چند شهرشون انجام دادن که شکست خورده اونوقت اینا میخوان برای کل کشور و همیشگی ایجاد کنند.چون بفکر حل مشکل نیستن فقط مالیاته براشون مهمه.دلشون برای مستاجرا نمیسوزه.قیمت مرغ رو نتونستن مدیریت کنن.
    • IR ۰۱:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۶
      25 0
      چرا هزینه این طرح غیر کارشناسی رو که ۴ صباح دیگه، ایراداش، گوش فلک رو کر می کنه، الان، مردم بدن؟
    • آرزو IR ۱۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۶
      24 0
      اول مسئولین اموال خود را رونمایی کنند.چند سال گذشته و هیچ خبری از اعلام اموالشان،حقوقهای نجومیشان و دارایی فرزندشان سفرهای خارجیشان نیست.حالا اومدن سراغ اموال مردم عادی ،تازه مردم را هم به فضولی دعوت میکنن که آمار خانه خالی بدید تا یه مدتی سرگرم باشند و دست از سر مسئولین بردارند.علی برکت الله
    • IR ۱۸:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۶
      25 0
      طرح پر ایراد و اشتباه و به ضرر همه مالک و مستاجران و خلاف منطق و نادیده گرفتن برخی حقوق منطقی همه افراد و نیز سایر اعضای خانواده است. طبقه متوسط و جیب مردم و درآمدزایی را هدف گرفته و بایستی مجددا اصلاح شود
    • IR ۲۰:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۷
      19 0
      در كشورهايي که انواع طرح های مالیاتی اجرا میشود زمینه کسب و کار مهیا است و نرخ تورم زیر پنج درصد است و .مالیات های دریافتی خرج رفاه مردم میشود و کاملا ملموس است . ارزش اندوخته های مردم حفظ ميشود،ما ایرانیان سوداگرو محتکر حفظ ارزش دارایی به عهده خودمان است.چون مقصریم!!!
    • ناشناس IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۸
      19 0
      هر کارشناس سامانه املاک یه چیزی میگه بعنوان مثال خانمی که از خودش خونه داره و خونه دست خودش و بچه هاشه نزدیک خونه شوهرش خریده انوقت کارشناس میگه چون شوهرت سرپرست خانواره نمیتونی به اسم خودت بزنی برو از دادگاه عدم سازش بگیر بدبخت با شوهرش زندگی میکنه شاغل بوده خونه خریده گناه که نکرده
    • ناشناس IR ۱۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۸
      15 1
      اگر اطلاعات را سهوا اشتباه بزنی قابلیت ویرایش نداره،چرا اطلاعات درستی که اداره ثبت داره را گذاشتن کنار اومدن سراغ خوداظهاری از مردم،این میشه موازی کاری.چقدر وقت و هزینه اینترنت تلف میشه.بهتره سازمانها با هم دوست بشن اطلاعات رو بهم بدن .وقتی خودتون بهم اعتماد ندارید چه توقعی از مردم دارید.التماس تفکر
      • جلیل IR ۲۰:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۹
        29 0
        از خداشون که اشتباه بزنید ویا نزنید وتوپ توی زمین ملت باشه تا از همه مالیات بگیرن.
      • IR ۰۰:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۶
        15 0
        پس برای همینه که سامانه املاک تلفنهاش اشغاله و کسی جواب نمیده.میخوان هر جوری مردم خواستن فعلا اطلاعات ثبت بشه تا بعدا یه راهی پیدا کنن و خانه را خالی به حساب بیارن و مالیات خانه خالی بگیرن.
    • سدید IR ۱۴:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۹
      18 0
      اولا که هنوز سرپرست خانوار را تعریف نکردید که مشخص شه چه کسی باید ثبت نام بکند ثانیا همسر من با پول خودش یه ویلا تو شمال خریده حالا این ویلا می شه اقامتگاه فرعی خانوار ؟ یعنی من و فرزندانم و مادرم میتونیم بدون رضایت مالک وارد ویلای شخصی همسرم بشیم ؟
    • IR ۱۸:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۰
      18 1
      از اين به بعد بخشی از مالکان مجبورند املاک را به نام خانواده خریداری کنند و املاک خالی را توسط فرزندان پر کنند و خود این اعمال گرفتاری های جدیدی بوجود میاورد.در تمام دنیا تعدادی خانه خالی وجود دارد.مگر میشود در جایی که تعداد املاک از خانوار بیشتر است همه خانه ها را پر کرد!!!
      • سدید IR ۰۳:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۱
        18 0
        خانه اگر بنام فرزند مجرد خریداری شود خانه خالی تلقی می شود این دست پخت مجلس انقلابی جدیده
      • IR ۱۹:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۱
        21 0
        فکر کنم مسئولان خارج از کشور خونه برای بچه هاشون خریدند.البته که در این طرح حتما معاف هستن.همانطوری که از اعلام اموالشون خودشون را معاف کردند و چیزی اعلام نمیکنن.
    • IR ۱۹:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۰
      16 0
      طرح پر ایراد و اشتباه و به ضرر مالک و مستاجر و خلاف منطق و ناده گرفتن برخی حقوق منطقی افراد و نیز اعضای خانواده است. طبقه متوسط و جیب مردم و درآمدزایی را هدف گرفته و بایستی مجددا اصلاح شود.
    • عادل IR ۰۱:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۱
      15 0
      (فوری) نظر بدید! فرض میکنیم امروز رفتم ثبت نام کردم و گفتم یک خونه دارم ،خوب ،،،،،، دوماه بعد آن خانه را فروختم ایا دوباره باید بیام اعلام کنم در سامانه که فروختم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ در طول ماه و سال بسیارر نقل و انتقال انجام میشه با یکبار ثبت که مشکل حل نمیشه؟؟؟؟ یا نکنه هر بارباید اعلام کرد؟ ای وای.
      • IR ۱۹:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۱
        21 0
        از فردا از این کوچه بخوای بری اون کوچه باید از مسئولان اجازه بگیری مالیاتشم بدی.پس چی خوابای بدی برای ملت دیدن.کم کم برای نفس کشیدن هم باید مالیات بدهیم
      • سعید IR ۱۹:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۷
        20 0
        مثل مدرسه حضور غیاب انجام میدن که مردم تحت نظرشون باشن که یموقع آب خوش از گلوی مردم پایین نره.اینقدر که به مردم سخت میگیرن و هر روز همه چی داره گرون میشه جای بسی تعجب که به فکر مسکن مردم افتادن فقط به فکر گرفتن مالیات از مردم و اصلا مسکن مردم براشون مهم نیست.قیمت مصالح رو که مردم عادی گرون نکردن
    • یوسف IR ۱۴:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۱
      19 0
      سازندگان باخبرمالیات خانه خالی دیگه استپ کردن نمیسازن ببینید چه گرانی بشه خانه