به گزارش خبرنگار مهر در اراک، سیاوش امینی عصر دوشنبه در جمع خبرنگاران اراک در محل این اداره افزود: از مجموع صادارت امسال استان، 45 درصد از این کالاها صنعتی، ۴۰درصد پتروشیمی و بقیه کشاورزی و صنایع دستی است.
وی میانگین صادارات ده ساله استان مرکزی بالای چهار درصد خواند و خاطرنشان کرد: با توجه به استعدادهای قوی صنعتی و کشاورزی هدف گذاری شش درصدی صادرات تا پایان برنامه چهارم برای استان دیده شده است.
امینی مشکلات صادرات استان را نبود سامانه حمل و نقل سردخانهای و حلقه واسط شرکت های تجاری هولدینگ عنوان و اضافه کرد: امسال دو هزار فقره ثبت سفارش به ارزش ۴۵۰میلیون دلار در استان انجام شده که نسبت به مدت مشابه قبل آن ۳۶درصد رشد دارد.
وی از کاهش زمان ثبت سفارش در استان به کمتر از نیم ساعت خبر داد و یادآور شد: در پنج ماهه امسال همچنین ۱۰۹فقره کارت بازرگانی صادر و تمدید شده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۶۰درصد رشد دارد.
امینی گسترش بازرگانی خارجی را توان بالقوه استان دانست و گفت: ارتباط موثر بخشهای صنعت، کشاورزی و بازرگانی استان متناسب با جایگاه آن نیست و میطلبد که با ترسیم برنامه راهبردی قوی و استفاده از ظرفیت همه بخشها در جهت شکوفایی بازرگانی خارجی تلاش مضاعف شود.
وی عنوان کرد: به منظور تقویت این بخش امسال کتاب توانمندی صادراتی استان مرکزی بههمراه فیلم سه زبانه آن در دست تهیه است که بسترهای سرمایهگذاری و استعدادهای استان را در خود دارد.
این مسئول افزود: در این کتاب اطلاعات جامعی از توانمندی بخش صنعت، کشاورزی، گردشگری، خدمات و صنوف و شرکت های بازرگانی تجاری ارائه شده که در اختیار سفرای ایران در جهان ، سرمایهگذاران و مسوولان کشوری قرار خواهد گرفت.
امینی یادآور شد: سامانه اطلاعاتی رایانهای تولید و تجارت بازرگانی استان نیز حاوی اطلاعات شرکتهای فعال بازرگانی استان مراحل نهایی خود را طی میکند کهباراهاندازی آن مختصات مهم بازرگانی استان به سهولت در دسترس عام است.
وی، برگزاری اولین همایش خدمات فنی و مهندسی در استان و آموزش صادران و تجارت الکترونیکی برای تقویت تجار در حضور رقابتهای جهانی را از دیگر برنامههای امسال استان در راستای تقویت بازرگانی خارجی عنوان کرد.
امینی اظهار داشت: به منظورعلمی شدن تجارت، ایجاد رشتههای مرتبط با بازرگانی داخلی و خارجی با همکاری دانشگاه علمی و کاربردی در استان در دست پیگیری است.
نظر شما