۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۶:۲۷

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد:

فرهنگ وقف و نذر آب باید توسعه پیدا کند

فرهنگ وقف و نذر آب باید توسعه پیدا کند

مشهد ـ مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: فرهنگ وقف و نذر آب باید توسعه پیدا کند، ما با اتکا به همین وقف‌ها بخش قابل توجهی از مشکلات آب مشهد چه در بخش مرکزی و چه بخش احمدآباد حل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین اسماعیلیان ظهر یکشنبه در مراسم پروژه آبرسانی «نذر آب» روستای آبشکی در منطقه تبادکان شهرستان مشهد که با همت خیرین صورت گرفت، درباره هزینه و اعتبار اجرای این طرح اظهار کرد: بر اساس برآوردها هزینه اجرایی طرح راه‌اندازی خط آب انتقال آب و شبکه شرب روستا ۵۰۰ میلیون تومان بوده که بخشی از آن را شرکت آبفای مشهد پرداخت خواهد کرد. با توجه به اینکه فرهنگ وقف و نذر آب باید توسعه پیدا کند، بخش دیگری از هزینه‌ها توسط خیرین تامین شده که در قالب وقف فناورانه تعریف می‌شود. تلاش ما این است که با اتکا به همین وقف‌ها بخش قابل توجهی از مشکلات آب مشهد چه در بخش مرکزی و چه بخش احمدآباد حل شود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد تصریح کرد: موضوع آب و چالش‌های مربوط به آن همواره وجود داشته و دارد که باید برای رفع آن در حوزه تامین و مدیریت مصرف آب برنامه‌ریزی شود. در حال حاضر حدود ۹۰ روستا در مشهد در شرایط تنش آبی قرار دارد که برای گذر از این تنش آبی به ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی افزود: ۳۰ میلیارد تومان از این اعتبارات در سفر اخیر ریاست جمهوری به مشهد مصوب شد و علاوه بر این وزیر نیرو و نمایندگان مجلس نیز برای تامین ۱۰۰ میلیارد تومان باقی مانده قول مساعد داده‌اند.

اسماعیلیان در خصوص برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای آبرسانی به روستاها با توجه به خشکسالی گفت: خشکسالی سال گذشته بی‌سابقه بود، کل بارندگی سال گذشته کمتر از ۱۰۰ میلیمیتر و بارندگی در سال جاری نیز کمتر از ۱۰۰ میلیمتر بوده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: در حال حاضر کل حوزه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی قرار دارد. اگر حمایت‌ها و اقدامات صورت گرفته طی ۲ سال گذشته نبود، امروز شرایط شهرستان مشهد بسیار بحرانی‌تر بود.

وی افزود: آبرسانی در سال ۱۴۰۱ به ۹۰ روستا در مشهد در دستور کار قرار گرفته که بخشی از آن در سال گذشته اجرایی شد و در تابستان به مدار بهره‌برداری می‌رسد. میزان بارندگی‌ها در مشهد طی سال گذشته ۶۰ درصد کاهش داشته و نسبت به میانگین بلندمدت نیز بسیار پایین بوده است.

اسماعیلیان در خصوص اجرای طرح آب‌رسانی به روستای آبشکی در منطقه تبادکان مشهد اظهار کرد: از ابتدای سال ۹۹ مسئولیت تامین آب روستاها در مشهد بر عهده آبفای مشهد قرار گرفته است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد اظهار کرد: در مشهد ۳۵۰ روستا در سه بخش با جمعیتی بالغ بر ۳۵۰ هزار نفر وجود دارد که ۲۲۲ روستا توسط آب و فاضلاب روستایی وقت به آبفای مشهد تحویل شد. حدود ۱۳۰ روستای دیگر تحت پوشش آبفای مشهد نبود و متولی خاصی برای این روستاها وجود نداشت.

وی افزود: در سال ۹۹ سطح برخورداری در شهرستان مشهد از آب شرب ۸۲ درصد بود که از متوسط استانی نیز پایین‌تر بود اما در حال حاضر این رفم به ۹۲ درصد رسیده است. یکی از اولویت‌های شرکت آبفای مشهد تحت پوشش قرار دادن این روستاها بود. در این خصوص جلساتی برگزار شد و از این ۱۳۰ روستای باقیمانده ۸۰ روستا احصا شد که تا کنون حدود ۴۰ روستا تحت پوشش آبفا قرار گرفته است. روستاهای باقی مانده به دلیل نبود تاسیسات و بی‌تمایلی متولیان روستا هنوز تحت پوشش قرار نگرفته است. در مجموع در حال حاضر ۲۷۰ روستای شهرستان تحت پوشش شرکت آبفای مشهد قرار دارد.

اسماعیلیان گفت: روستای آبشکی با وجود حدود ۲۰۰ نفر جمعیت فاقد شبکه آبرسانی بود و تنها از طریق قنات آب به آن منتقل می‌شد. در حال حاضر از این دست روستاها در مشهد باز هم به چشم می‌خورد. به همین دلیل برنامه‌ریزی شده تا با مشارکت خیرین بتوانیم آبرسانی به روستای آبشکی به سرانجام رسد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد اظهار کرد: هم‌اکنون راه‌اندازی خط آب انتقال آب و شبکه شرب روستا در دستور کار شرکت آب و فاضلاب مشهد قرار گرفته است. کلیه انشعابات نصب شده در این روستا تا انتهای تابستان سال جاری از شبکه آب پایدار برخوردار خواهد شد.

کد خبر 5484864

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha