۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۲:۱۰

رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران تشریح کرد؛

ماموریت آزمایشگاه حکمرانی دانشگاه تهران

ماموریت آزمایشگاه حکمرانی دانشگاه تهران

رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران با اشاره به اهداف راه‌اندازی آزمایشگاه حکمرانی گفت:پیامدهای غیرقابل جبران سهل‌انگاری در تدوین خط‌مشی کشور، ضرورت آزمایش خط‌مشی‌های عمومی را دوچندان می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، علی‌اصغر پورعزت سرپرست «آزمایشگاه خط مشی و حکمرانی» دانشگاه تهران که به تازگی از سوی رئیس دانشگاه تهران مسئول تدوین طرح کلان آزمایشگاه خط مشی و حکمرانی و طراحی ساختار، برنامه‌ریزی تأمین تجهیزات و نیروی متخصص برای این آزمایشگاه شده است، درباره ضرورت‌ها و اهداف تأسیس این آزمایشگاه گفت: فراگرد خط‌مشی‌گذاری عمومی، به منزله یکی از کارکردهای حکمرانی، از غنای آکادمیک ویژه‌ای برخوردار بوده و ظرفیت قابل توجهی برای ارائه خدمات اجتماعی داشته و حساسیت ویژه‌ای دارد.

استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران افزود: به ویژه امروزه با ابراز وجود انواع کنشگران غیردولتی در فراگرد حکمرانی و خط مشی‌گذاری، بهتر می‌توان از واقعی‌تر و ملموس‌تر شدن خط مشی‌گذاری‌ها و در نتیجه از بالا رفتن احتمال موفقیت این فراگردها سخن گفت.

پورعزت خاطرنشان کرد: اکنون با توجه به ماهیت پیچیده و چند وجهی مسائل عمومی، تغییرات نمایی محیط و کمبود شدید منابع، بر دشواری فراگرد حکمرانی و کارکردهای آن افزوده شده است؛ به طوری که هیچ گونه تعلل و تسامح را برنمی‌تابد.

وی افزود: اکنون مدتهاست که در جهان، فراگرد تدوین، پیاده‌سازی و بازخورگیری از خط‌مشی و حکمرانی با کارکردهایی چون خط‌مشی‌گذاری، تنظیم‌گری، تسهیل‌گری، ارائه خدمات و بازتوزیع منابع در محیط‌های آزمایشگاهی شبیه‌سازی می‌شوند و مورد آزمون و ارزیابی قرار می‌گیرند تا پس از انجام اصلاحات لازم، در محیط واقعی و عملیاتی پیاده‌سازی و اجرا شوند.

رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران اظهار داشت: در محافل دانشگاهی ایران نیز مدتهاست که این موضوع مورد توجه اندیشمندان و دانشمندان بوده ولی تاکنون فرصت عملیاتی شدن نیافته است. تأسیس دانشکده حکمرانی در دانشگاه تهران، این فرصت را ایجاد کرد تا ایده آزمایشگاه حکمرانی و خط‌مشی نیز عملیاتی شود.

پورعزت، تأسیس آزمایشگاه خط مشی و حکمرانی را فرصتی برای حکمرانان، خط‌مشی‌گذاران و خط‌مشی پژوهان فعال در عرصه‌های گوناگون اداره کشور دانست که مسائل و مشکلات عرصه عمومی را در حوزه مأموریتی خود، از جنبه‌های گوناگون در معرض آزمون قرار دهند تا پس از کسب اطمینان نسبی و آگاهی کافی از فراگرد تدوین و اجرا، مراحل تصویب و اجرای خط‌مشی‌های عمومی، با اطمینان بیشتری طی شوند و با استفاده از ظرفیت‌های کلان‌داده و هوش مصنوعی، تا جای ممکن بر غنای خط‌مشی‌های عمومی اضافه شود.

وی اظهار کرد: آزمایشگاه خط مشی و حکمرانی دانشگاه تهران با این نگاه راه‌اندازی می‌شود که به ویژه، تضمین خیرعمومی با ایجاد امنیت در مردم برای حساب پس کشی عالمانه از فراگرد حکمرانی و خط‌مشی‌گذاری عمومی افزایش پیدا می‌کند و امکان‌پذیر می‌شود.

سرپرست «آزمایشگاه خط‌مشی و حکمرانی» دانشگاه تهران افزود: در این آزمایشگاه تلاش می‌شود تا تصویرپردازی از آینده مطلوب برای ایران در قالب تیم‌های تخصصی موقت و دائمی و از همه ظرفیت‌های علمی کشور در داخل و خارج از کشور صورت گیرد و در این راه از توانمندی‌های فوق‌متخصصان گوناگون در حوزه‌های حکمرانی، خط‌مشی‌پژوهی، مدیریت دولتی، علوم اجتماعی، روانشناسی، علوم رفتاری، علوم شناختی، علوم مهندسی در قلمرو خط‌مشی‌های آب، انرژی، محیط زیست، فناوری اطلاعات و ارتباطات و نظایر آن، از گروه‌های علمی و دانشی گوناگون استفاده شود.

کد خبر 5489437

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۵:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
      0 0
      این یعنی این اساتید سابق مدیریت در عملکرد آموزشی خود ناتوان بوده و با راه اندازی دانشکده موازی بدنبال ردگم کردن هستند !