۱ خرداد ۱۴۰۲، ۸:۳۵

مهر گزارش می‌دهد؛

واکاوی تاثیر معدل در کنکور/ بحث موافقان و مخالفان داغ‌ شد

واکاوی تاثیر معدل در کنکور/ بحث موافقان و مخالفان داغ‌ شد

سمنان- ۴۰ درصد معدل هشت درس سال دوازدهم در کنکور ۱۴۰۲ تاثیرگذار خواهد بود قانونی که حالا بحث‌های زیادی در محافل دانش آموزی استان سمنان به راه انداخته است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: همزمان با نزدیک شدن به ایام کنکور موضوع تأثیر دادن معدل در امتحان ورودی دانشگاه‌ها در محافل دانش آموزی و همچنین فضای مجازی استان سمنان بسیار مورد توجه قرار گرفته است و به وضوح می‌توان دریافت که دانش آموزان نسبت به ذخیره کردن معدل تحصیلی در کنکور دو نظر متفاوت دارند، برخی کاملاً موافق این طرح هستند و برخی دیگر با آن مخالفت می‌کنند.

دانش آموزان نظرات متفاوتی دارند برخی می‌گویند این طرح به عادلانه‌تر کردن نتایج کنکور کمک خواهد کرد چرا که در کنار مهارت تست زنی سطح تحصیلی دانش آموزان هم ملاک قرار می‌گیرد، اما گروه دوم می‌گویند که کنکور یک رقابت است که صرفاً توجه به آن می‌بایست سرنوشت دانشگاه یک دانش‌آموز را تعیین کند.

دیدگاه‌ها متفاوت است

به عبارت دیگر این دسته از دانش آموزان عقیده دارند که صرفاً کسانی می‌توانند در کنکور قبول شوند که در کنار تحصیل هوش بالا، تمرکز، مهارت در پاسخگویی به سوالات و در نهایت مجموعه‌ای از آگاهی‌ها را داشته باشند از سوی دیگر گروه مخالف عقیده دارد که کنکور می‌تواند یک راه جبران برای دانش آموزانی باشد که در طول سال تحصیلی نتوانستند به درستی درس بخوانند.

در این گزارش به سراغ دانش آموزان استان سمنان رفتیم تا نظر آنها را پیرامون این موضوع بدانیم با این توضیح کرد برخی از دانش آموزان موافق طرح عقیده دارند که یک امتحان چهار ساعته نمی‌تواند سرنوشت زندگی یک آدم را تعیین کند چرا که امکان دارد در آن روز دانش آموزی که از وضعیت تحصیلی بسیار عالی برخوردار است دچار بیماری یا استرس و مسائل دیگر شود، پس بهتر است دوران تحصیل هم لحاظ شود.

واکاوی تاثیر معدل در کنکور/ بحث موافقان و مخالفان داغ‌ شد

استرس کمتر می‌شود

یک دانش‌آموز دوازدهمی ضمن اشاره به موافقت با طرح معدل می‌گوید: این کار سبب می‌شود که استرس کنکور قدری کمتر شود، دخالت دادن معدل همچنین باعث می‌شود که رقابت بر سر علم و دانش باشد دقیقاً همان چیزی که باید باشد نه پول و کلاس کنکور و… که یک نفر دارد و دیگری ندارد.

نادیا سبحانی فرد با بیان اینکه معدل می‌تواند ملاک بهتری باشد، ابراز کرد: اگر به من باشد می‌گویم کل کنکور را حذف کنند همان ۶۰ درصد هم اضافه است چرا که باید دانش آموزان بنا به استعدادشان گزینش در دانشگاه‌ها شوند نه یک امتحان چهار ساعته که مشخص نیست در آن روز چه مشکلاتی برای فرد پیش بیاید.

وی با بیان اینکه ممکن است کسی ۱۲ سال عالی درس خوانده باشد اما روز کنکور مریض شود و نمی‌توان سرنوشت او را خراب کرد، افزود: اگر معدل ملاک باشد به نظر می‌رسد که رقابت کنکور عادلانه تر خواهد بود.

موافق هستم

سونیا جلالی دانش‌آموز کلاس دوازدهمی که موافق این طرح است، به خبرنگار مهر، می‌گوید: از ابتدای سال به ما اعلام کرده بودند که قرار است ۴۰ درصد معدل دروس دخیل باشد در نتیجه تا حدودی در درس خواندنمان دخیل بوده است.

جلالی با بیان اینکه اگر کسی در درسی قوی باشد و اصطلاحاً درس خوان باشد، تست‌های همان درس را هم می‌خواند در نتیجه درس خوب با تست زدن خوب منافاتی نخواهد داشت، تاکید کرد: قرار است امسال هشت درس دوازدهم سال بعد یازدهم و دوازدهم و سال بعد تر از آن دهم، یازدهم و دوازدهم در کنکور دخیل باشد که بسیار خوب است.

وی با بیان اینکه ۴۰ درصد دخالت دادن معدل برای شروع یک طرح خوب است، گفت: از سوی دیگر دخالت دادن معدل یک انگیزه است مثلاً اگر من فیزیک مطالعه می‌کنم، تست‌های آن را هم می‌زنم در نتیجه هم معدل خود مرا بالا می‌برم و هم شانس تست زنی در کنکور را افزایش می‌دهم.

واکاوی تاثیر معدل در کنکور/ بحث موافقان و مخالفان داغ‌ شد

تمرکز روی یک موضوع بهتر است

دوست و همکلاسی سونیا که البته نام خود را بیان نمی‌کند با بیان اینکه کنکور مقوله‌ای از جدا از مدرسه است، به خبرنگار مهر، می‌گوید: کسانی وجود دارند که درس بسیار خوبی دارند اما کنکور قبول نمی‌شوند یا کسانی هستند که فقط کتاب درسی را می‌خوانند و بازهم قبول نمی‌شوند در نتیجه نحوه تست زدن هم باید در آزمون مؤثر باشد چرا که کنکور فقط به درس نیست

او با بیان اینکه یا تأثیر معدل ۱۰۰ درصد باشد یا صفر، ابراز کرد: بهتر است دانش آموزان سر یک موضوع تمرکز داشته باشند یا معدل یا کنکور، نمی‌توان ۴۰ درصد معدل ۶۰ درصد کنکور تمرکز داشت و این سبب می‌شود که آدم از هر دویشان بماند.

وی با بیان اینکه بسیاری معدل ۲۰ داریم که کنکور قبول نمی‌شوند و این نشان می‌دهد که رقابت در کنکور حاکم شده است و باید همین جنبه رقابتی نیز بماند، افزود: این رقابت کنکور به نظرم بسیار بهتر می‌تواند ملاک باشد.

کنکور فراتر از درس است

آرمین پور جعفری نیز با بیان اینکه کنکور فقط درس نیست در واقع چیزی فراتر از درس در آن دخیل است نکاتی مانند هوش، زکاوت، دقت و… که این اتفاقاً عالی است و می‌تواند فرق دانش‌آموز معمولی درس خوان با فرق یک دانش‌آموز عالی درس خوان را مشخص سازد، به خبرنگار مهر، می‌گوید: معدل در واقع ناعادلانه است چرا که دانش آموزان دیگر بر سر هوش و زکاوت، مدیریت زمان، دقت، کنترل استرس و ده‌ها عامل دیگر رقابت نمی‌کنند.

پور جعفری با بیان اینکه کنکور امتحان نهایی نیست بلکه یک پدیده مجزای از درس است، بیان می‌کند: من اعتقاد دارم که کنکور نباید کار هر کسی باشد در نتیجه دخیل دادن معدل آن را دم دستی و راحت تر می‌کند و این نمی‌تواند سبب شود که دانش آموزان نخبه وارد دانشگاه شوند.

پوریا یک دانش‌آموز پسر دوازدهمی نیز با بیان اینکه کنکور رقابتی است که اتفاقاً همان رقابت بودنش اهمیت آن را مشخص می‌سازد، گفت: یا باید کنکور باید یا معدل اینکه در این وسط چیزی درست کنند که قدری از این باشد قدری از آن اشتباه است.

واکاوی تاثیر معدل در کنکور/ بحث موافقان و مخالفان داغ‌ شد

کنکور رقابتی شد

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان اما در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: ما سال‌ها در انتظار این بودیم که مدت زمان امتحان کنکور که بالاخره شانس و عوامل دیگر هم در آن دخیل است چرا که همه سوالات تستی خواهد بود، به گونه‌ای به سوابق تحصیلی بدل شود که خوشبختانه بالاخره این اتفاق رخ داده است.

عادل خالقی ثمرین با بیان اینکه در طرح جدید به جای اینکه تکلیف یک عمر دانش‌آموز در یک امتحان چهار ساعته که خیلی از عوامل به آن بستگی دارد، سوابق تحصیلی نیز در کنکور دخیل خواهد بود و ۱۱ درس در آن دیده می‌شود افزود: به مرور در سال‌های آتی پایه‌های دیگر آموزشی نیز در نتیجه کنکور دخالت داده خواهند شد.

وی با بیان اینکه امسال سوابق تحصیلی ۴۰ درصد در کنکور تأثیر گذار است، بیان کرد: از فردا شاهد آغاز آزمون‌ها در سراسر استان سمنان هستیم و دانش آموزان با هم در رشته‌های مختلف رقابت خواهند کرد اما به واسطه تأثیر معدل در کنکور، رقابت رتبه‌ای ملاک خواهد بود نه نمره‌ای؛

گلایه‌های مردمی

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان با بیان اینکه روش دخالت دادن سوابق تحصیلی در کنکور به این شکل نخواهد بود که اعلام شود برای مثال کسانی که به نمره ۱۵ رسیدند می‌توانند رشته‌های مهندسی را برگزینند، بلکه مجموع متقاضیان و رشته‌هایی که انتخاب خواهند کرد لحاظ می‌شود و در آن ۴۰ درصد نمرات دانش آموزان، تأثیرگذار خواهد بود، ابراز کرد: در واقع کنکور از این پس به صورت رقابتی و رتبه‌ای خواهد بود.

صحبت‌های مدیرکل آموزش و پرورش اما با واکنش‌های زیادی نیز در خبرگزاری مهر استان سمنان روبرو شده است برای مثال یک کاربر درباره این موضوع نوشته است «امسال رفتم ترمیم معدل کردم بخاطر دست خطم بهم نمره ندادن. این بدبختی ماست کنکور که مفهومی بود و هر کی علمش بیشتر بود به دانشگاه می‌رفت ولی الان کسی که مثل من دست خطش بد است دیگر هیچی بلد نیست؟ رستگار رحمانی یادتان بماند با معدل ۱۰ رتبه ۱ کنکور شد»

کاربر دیگری نوشت «من با معدل ۱۸.۸۰ باید قید سه رشته تاپ را بزنم با این کارتون فقط به خاطر معدل خیلی‌ها نمی‌توانند به هدفشان برسند هر چقدر هم کنکور رو خوب بدن ۴۰ درصد فاجعه است» یا کاربر دیگر می‌نویسد «با این کار فقط استرس بچه‌ها را بیشتر کردید».

واکنش‌ها همچنان ادامه دارد گروهی مخالف و گروهی موافق این طرح هستند. حال باید دید که کنکور سراسری در چه شرایطی برگزار و برگزیدگان چگونه راهی دانشگاه می‌شوند.

کد خبر 5785135

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
      50 8
      سلام مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ناعادلانه هست و باعث شکاف آموزشی بیشتری بین کنکوری های مناطق محروم و مناطق برخوردار کشور میشه. قطعا سطح آموزشی در مدارس استان های محروم مثل سیستان و بلوچستان و لرستان، با مدارس غیر دولتی در منطقه یک تهران با شهریه های آنچنانی، فرق زیادی داره. این مصوبه، به نفع سرمایه داران هست تا محرومان جامعه
    • کنکوری IR ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
      52 4
      یعنی واقعا این قدر سخت بفهمین چقدر نامردی این مصوبه یکی که سال 98 با سطح سوالات مسخره بیست شده قرار بامنی که سال 402امتحان میدم با سطح سوالات چند برابر سخت تر یکی باشه قبلا یک کنکوری بود سخت و اسون برا همه یکی بود سوالاتون هم که لو میره خداشاهده من خودم دیدم یارو پول میده بست میخره
    • محسن IR ۱۵:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
      14 64
      بسیار مصوبه خوبی هست و این مصوبه باعث قطع شدن دست موسسات کنکور از جیب خانواده ها میشه
      • حسنا IR ۲۱:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
        19 0
        باعث قطع شدن دست موسسات کنکور از جیب خانواده ها نمیشخ چون بچه ها برای دروس تخصصی باز هم مجبورند که به موسسه ها روی بیاورند علاوه بر آن دست موسسات ترمیم معدل به جیب خانواده ها باز میشه و نکته بدتر اینجاست که بیست و پنج صدم نمره ممکنه سرنوشت هزاران نفر رو ناعادلانه تغییر بده چون هرکسی یه جور نمره میده
      • حسنا IR ۲۱:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
        11 0
        باعث قطع شدن دست موسسات کنکور از جیب خانواده ها نمیشخ چون بچه ها برای دروس تخصصی باز هم مجبورند که به موسسه ها روی بیاورند علاوه بر آن دست موسسات ترمیم معدل به جیب خانواده ها باز میشه و نکته بدتر اینجاست که بیست و پنج صدم نمره ممکنه سرنوشت هزاران نفر رو ناعادلانه تغییر بده چون هرکسی یه جور نمره میده
    • .R.A. IR ۰۰:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
      31 3
      اونایی که مافیا هستند در هر صورت کارخوشون میکنن همین الان کلاس برای امتحان نهایی مخصوصا دروس عمومی برگزار شده تو خیلی از موسسات واقعا این مصوبه اصلا هیچ سودی برای ما نداره که حتی استرس رو هم بیشتر کرده
    • محمد IR ۰۰:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
      32 3
      شاید یکی از ناعادلانه ترین ها همین مصوبه شورای انقلاب باشد چرا که هرگز نمیتوان بین بچه های مناطق محروم و روستایی و بچه هایی که بهترین معلم ها در دوران تحصیل دارند عدالت برقرار کرد. حداقل با وجود درسهای عمومی دانش اموزان مدارس عادی میتونستن خودشون با خواندن این دروس شانس بیشتری در قبولی داشته باشن.
    • فاطمه IR ۱۷:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
      29 1
      تاثیر قطعی معدل امسال برای ما فقط عذاب داشت .مثلا میخاستن ابروش درست کنن زدن چشمشم کور کردن .واسه من که پدرم سالهاست به خاطر بیماری خونه نشین شده و پول ندارم کلاسهای نهایی کتابای نهایی بخرم فقط درد و عذاب داشت. تازه پول ترمیم معدلم به زور جور کرد.اینجوری میخاستین نظام اموزشی به عدالت نزدیک کنید.
    • امیرحسین IR ۲۰:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
      26 0
      این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ناعدالتی‌ محض بود. استرسمونو هزار برابر کرد . شما تصور کن رستگار رحمانی که تو کنکور ۸۸ در رشته تجربی تمام درساشو ۱۰۰ زده ولی معدلش ۱۳/۵ رتبه اش ۲۰۰ به بالا میشد.
    • آقای همساده RO ۲۰:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
      1 18
      هرچه پیش آید هوش آید ما خدارو داریم...
      • فاطمه IR ۲۱:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
        26 1
        هرچه پیش آید خوش آید یعنی چی ؟ یعنی دست رو دست بزاریم هر کسی با نظرات غیر کارشناسی اینده دانش اموزان سرزمینمونو نابود کنه.درضمن ما هم توی این مسیر تا زمان لغو مصوبه به خدا توکل میکنیم
    • لعیا IR ۲۲:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
      25 1
      خیلی بی انصافیه حتی دیپلم گرفتن رو دارن خیلیی سخت میکنن مخصوصا با طرح سوالات مفهمومی فوق العاده سخت
    • لعیا IR ۲۲:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
      13 0
      خیلی بی انصافیه حتی دیپلم گرفتن رو دارن خیلیی سخت میکنن مخصوصا با طرح سوالات مفهمومی فوق العاده سخت
    • لعیا IR ۲۲:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
      13 0
      خیلی طرح مسخره آیه اینطوری فقط همه دانش آموزان با این سطح سوالا تجدید میشن نه اینکه دانشگاه خوبی قبول بشن
    • IR ۱۴:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
      3 29
      عدالت اینه که کنکور رو بردارید و داخل دانشگاه رو سخت بگیرید تا این همه تحصیل کرده بی سواد نداشته باشیم لر می نداره دیپلمه ها این همه اطلاعات بدرد نخور داشته باشن شما نباید تو 4 ساعت امتحان سرنوشت بچه ها رو رقم بزنید شاید طرف مریص باشه شاید فرد استرسی باشه شاید طرف سرعت جت نداره نباید ادامه تحصیل بد؟
      • فاطمه IR ۱۴:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
        13 0
        چرا اینقدر ساده لوحانه به این موضوع نگاه میکنید وقتی یک رشته متقاضی زیادی دارد دولت مجبور با کنکور یک راه برای تفکیک آنها داشته باشد پس عملا نمیتوان کنکور را حذف کرد
    • IR ۱۴:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
      6 4
      شما که نمی توانید سلامت امتحانها و کنکور رو برآورده کنید بهتره کنکور رو. کلا بردارید مطمعن باشید بیشتر افراد برای کلاس پزشکی میرن و علاقه ندارن اگه کنکور نباشه دیگه کلاسی هم در کار نیست و همه دنبال علاقشون میرن داخل دانشگاه غربالگری کنید تا دانشجوهای با سواد بیرون بیاد
    • مرتضی IR ۲۱:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۴
      2 0
      تعلیم و تعلم عبادت بود دیگه نیست حالا جز استرس و دردسر دیگه هیچ چی نداره ای کاش شعار تون رو متناسب با رفتار و تصمیمات خودتون انتخاب می‌کردید به خدا حیفه این جمله ناب
    • IR ۲۳:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
      9 0
      خدا کنه تاثیر معدل لغو بشه اینجوری شرایط خیلی ناعادلانه هست یه بچه تو مدرسه عادی تو شهرستان خونده چرا باید با بچه ای که تو غیر انتفاعی تهران با شهریه زیاد درس خونده یکی بشه خب معلومه که اون بهتر نهایی میده
    • ..... IR ۱۰:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۷
      14 0
      کسی به حرف ها و نظرات ما و شما گوش نمیده ،از نظر اقایان همه چی گل و بلبل و هیچ بی عدالتی و تقلب و اعمال سلیقه و مافیایی هم وجود نداره ،پس بی خودی نظر ندید ،نه زر داریم و نه زور و نه ارزشی برایشان ،هرکاری که بخواهند میکنند و ما هم تماشاچی هستیم
    • علی IR ۲۱:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۷
      4 0
      مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی یه اشتباه کامل هستش و کاملا نا عادلانه است از امکان ترمیم فقط یکبار تا تقلب گسترده تا نا عادلانه بودن سطح آموزشی مناطق محروم با مدارس سمپاد تا چگونگی هم ترازی معدل در سال های قبل و همچنین استرس دوبرابری هم برای کنکور هم برای ترمیم و هزینه ترمیم و کنکور
    • فاطمه IR ۲۳:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۷
      3 0
      از نیش عقرب به نیش مار غاشیه پناه بردن دقیق این ضرب‌المثل برا همچین موقعی گفتن با ۴۰درصد کردن معدل فقط دارن اوضاع خراب تر میکنن