۱۹ تیر ۱۴۰۲، ۱۵:۳۴

معاون نهاد رهبری در دانشگاهها:

حلقه های میانی و فعالین فرهنگی سیاسی دانشگاه ها فعال می شوند

حلقه های میانی و فعالین فرهنگی سیاسی دانشگاه ها فعال می شوند

معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: هدف طرح ملی حامیم فعال کردن حلقه های میانی و فعالین فرهنگی سیاسی دانشگاه ها است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت الاسلام مهدی فاطمی پور معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در نشست خبری طرح ملی حامیم ۲ با اشاره به ابعاد و اهداف این طرح عنوان کرد: در ابتدا این سوال مطرح می شود که چرا ما به سراغ فعالین فرهنگی سیاسی دانشگاه رفته ایم دلیل آن این است که با توجه به بیش از ۳ میلیون دانشجو و ۱۰۰ هزار مدرس دانشگاه ها این آمار یک جمعیت بزرگ و متکثری را ایجاد می کند که طبیعتا برنامه ریزی و پیگیری اهداف و ماموریت ها نیازمند نیرو و اعتبار گسترده ای است لذا یکی از راه هایی که می توان انتخاب کرد و به واسطه آن گستره تاثیر و رسیدن به اهداف را آسانتر کرد استفاده از ظرفیت فعالین فرهنگی سیاسی دانشگاه ها است و این همان مدلی است که رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی از آن به حلقه های میانی یاد کرده اند.

وی در ادامه افزود: اگر ما بخواهیم برای مردم جامعه کارها و آموزش ها و خدماتی را ارائه دهیم و روشنگری و بصیرت افزایی را دنبال کنیم یکی از بهترین راهها این است که از ظرفیت فعالین و کنش گران استفاده کینم تا عملیات و اتفاقاتی که رخ می دهد ضریب داده شود و استفاده بیشتری از آن صورت بگیرد و جامعه هدف بیشتری را مخطب خود قرار دهد.

حجت الاسلام فاطمی پور گفت: طبیعتا تمام آحاد دانشگاهیان هم مهم و تاثیرگذار هستند و در آینده کشور موثر می باشند و در فضاهای اجتماعی و علمی تاثیر بسزایی دارند. ما باید به این مخاطب توجه ویژه ای داشته باشیم و در بین این افراد تشکل ها و مجموعه هایی وجود دارند که کار مجاهدانه انجام می دهند و سیاست تقویت و آموزش و هم افزایی بین این مجموعه ها می تواند کمک کند تا ما ماموریت خود را در آموزش عالی کشور به خوبی دنبال نماییم.

وی ادامه داد: سال گذشته اقتضای آغاز رسمی فضای حضوری دانشگاه ها به این صورت بود که ما به دنبال برنامه هایی باشیم که حتما قبل از شروع سال تحصیلی ساماندهی و شبکه سازی را دنبال کنیم لذا طرح حامیم در سال گذشته رقم خورد و برنامه ما این بود که ۱۵۰۰۰ نفر از دانشجویان را مخاطب خود داشته باشیم و جمعیت حدود ۸۰۰۰ نفر را از بین اساتید داشته باشیم و برای این افراد برنامه برگزار کنیم و تلاش شد این هدف محقق گردد.

وی گفت: در سال گذشته حدود ۵۰ دوره در سطح کشور برگزار شد و قریب به ۱۱ هزار نفر در این طرح شرکت کردند و الحمدلله نتایج و بازخورد خوبی از برگزاری این دوره داشتیم. ارزیابی ها عمدتا نشان میداد که تا حدود زیادی به اهداف رسیده ایم و البته با چالشی مواجه بودیم که آن شناسایی و ارتباط گیری با فعالین فرهنگی سیاسی دانشگاه ها بواسطه تعطیلی دانشگاه ها در زمان کرونا بود. تلاش شد در سال دوم این نقیصه رفع شود و از آبان ماه سال گذشته جلسات طراحی حامیم ۲ آغاز شد و از تمام دانشگاه ها بازخورد گرفته شد و نقاط قوت و ضعف طرح شناسایی شد. لذا در طراحی تغییراتی حاصل گردید و در سال گذشته سه عنوان رسمی آموزشی داشتیم و بیش از ۱۰ عنوان کارگاه های مختلف برگزار گردید.

حجت الاسلام فاطمی پور بیان کرد: یکی از اتفاقاتی که در بازبینی ها صورت گرفت این بود که ما برنامه حامیم را در سال دوم به دو بخش تقسیم کردیم که یک بخش رویدادی دو روزه است و در این زمان مهارت و کار عملیاتی فرا می گیرند و در روز آخر یک محصول را ارائه می دهند و در کنار این رویداد برنامه آموزشی را ارائه داده ایم تا از بین ۱۰ عنوان آموزشی دانشجویان موضوع مورد علاقه خود را انتخاب نمایند.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها خاطرنشان کرد: طرح در سال جدید در سه مرحله انجام می شود که مرحله اول مرحله دانشگاهی است که تقریبا تمام شده است و عمده دانشگاه ها آن را برگزار کرده اند. در مرحله دانشگاهی مخاطبی که در نظر گرفته شده است ۴۵ هزار نفر است و سرانه هر دانشگاه اعلام شده است و در مدل دانشگاهی یک اردوی وفاق برگزار شده است. افرادی که در این اردو شرکت کرده اند یک هم افزایی در بین آنان در قالب گفتگوها شکل گرفته است و بر اساس کتاب کاری که ارسال گردیده است مرحله وفاق انجام شده است. تعدادی که برای مرحله دوم در نظر گرفته ایم همان ۱۵ هزار نفر است. در دوره جدید یک تنوع گسترده ای در برنامه ها شکل گرفته است به طور مثال تعداد قابل توجهی از دوره ها در عتبات عالیات برگزار می شود و برخی از دانشگاه ها به صورت تعاملی این دوره را برگزار خواهند کرد.

وی در ادامه افزود: بعد از اتمام دوره های استانی در پایان تابستان امسال منتخبی از شرکت کنندگان در این دوره ها را در یک برنامه تکمیلی خواهیم داشت که در حال تصمیم گیری برای آن هستیم. آنچه اهمیت دارد این است که ما در مجموع این سه مرحله به دنبال تقویت انگیزه کسانی هستیم که امکان و فرصت انجام فعالیت در دانشگاه ها را دارند و ممکن است که سوالات و شبهاتی در ذهن مخاطب ما وجود داشته باشد که امکان دارد سرعت رشد آن افراد را کاهش دهد که با برگزاری کارگاه ها و دوره ها و کلاس ها روشنگری درباره شبهات صورت می گیرد و به آن ها پاسخ خواهیم داد.

وی در پایان گفت: ما نیاز به هم افق شدن و نزدیکی در حوزه دانش و عملیات و یک کار مشترک و استفاده از تمام ظرفیت ها داریم و این هم افق شدن بسیار دلچسب خواهد بود. ما اگر بتوانیم مجموعه فعالین فرهنگی سیاسی دانشگاه ها را با امام جامعه هم افق نماییم حتما اتفاقات مثبت بیشتری رقم خواهد خورد و تمام مطالبات رهبر انقلاب به نحو بهتری در جامعه پیگیری خواهد شد و هدف کلان ما محقق کردن ایده ارزشمند مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم یعنی فعال کردن حلقه های میانی است.

کد خبر 5832909

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha