- استان: خراسان شمالی
- حوزه انتخابیه: بجنورد، مانه، سملقان، رازوجرگلان، گرمه و جاجرم
- شعار انتخاباتی: جوانان تغییر میخواهند
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
مجید رمضانی کاوانلو یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در ادامه رزومه کوتاه و پاسخهایش به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
رئیس دانشگاه علمی کاربردی هلال احمر خراسان شمالی، مسئول حراست و گزینش جمعیت هلال احمر استان، کارشناس کتاب انتشارات صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران (سروش و کارشناس قرآنی
سوالات کشوری
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
وضع قوانینی که اهمیت زیادی ندارد و عدم قاطعیت در وظیفه نظارتی خود در قبال دولت
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
اگر تمام نمایندگان مجلس خود را در پیشگاه خداوند متعال مسئول بدانند و یقین داشته باشند که باید پاسخگوی اعتماد مردم شریف کشورشان باشند، قطعاً نقش تقنینی و نظارتی مجلس تقویت خواهد شد و مجلس از درون غنی خواهد بود.
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
تجمل گرایی و دنیاپرستی که یکی از جنبههای منفی مسئولان در نظام اسلامی است بدون شک باعث آسیب زدن به اعتماد مردم به اصل حکومت اسلامی خواهد شد، لذا شایسته نیست مسئولین به ویژه کسانی که خود را نماینده مردم میدانند و در رده بالای کشور قرار دارند تجمل گرا باشند و فردی بی نیاز تلقی شوند.
تجمل گرایی نمایندگان باعث دوری مردم از آنها خواهد شد و قطعاً به تبع آن وظیفه نمایندگی خود را به درستی نخواهند توانست انجام دهند و این کار، زمینه و بستر فساد را نیز فراهم خواهد کرد.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
نزدیک بودن نگاه و دغدغههای قوای سه گانه کشور به یکدیگر جز ضروریات اداره کشور است و باعث همگرایی بیشتر بین مسئولین کشور در ردههای مختلف مدیریتی و نظارتی و قضائی خواهد شد که این خود باعث تقویت بنیه قانونگذاری و نظارت مجلس و نمایندگان خواهد شد.
*مسئولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
اگر نمایندگان مجلس در قبال مردم مسئولیت پذیری نداشته باشند باید بدانند در پیشگاه خداوند متعال و دادگاه عدل الهی باید پاسخگو باشند که خداوند سخت انتقام گیرنده از ظالمان است و نخواهد توانست برای کشور تصمیم درستی اتخاذ کند چون فردی که مسئولیت پذیر نباشد قطعاً به دنبال منافع شخصی خود خواهد رفت و با ایجاد فساد و رانت به جای کمک به حل مشکلات کشور خودش مشکلی برای کشور میشود ثانیاً در مقابل مردم شریف خود حرفی برای گفتن ندارد و باعث دلسرد کردن مردم به اصل نظم، انقلاب و اسلام خواهد شد که گناهی نابخشودنی است لذا فردی که خود را برای نمایندگی بخشی زیادی از مردم کشورش نامزد انتخابات میکند میبایست حس مسئولیت پذیری بسیار بالایی داشته باشد و هیچگاه نباید از انجام وظایف و مسئولیتی که بر عهده او گذاشته شده است شانه خالی کند.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
وقتی به رفتار و حکومت داری پیامبر مکرم اسلام (ص) و امام علی علیه السلام نگاه میکنیم سراسر تواضع و مردم داری بوده است؛ ضمن اینکه زندگی و سطح معیشت خود را با پایین افراد جامعه تنظیم میکردند در هنگام بروز خطا و فساد قاطعانه برخورد میکردند که اگر نمایندگان ما نیز خود را به این سبک از ارتباط با مردم عادت بدهند قطعاً موفق خواهند بود و رضایت مردم را هم کسب خواهند نمود و اگر رضای خدا را در نظر بگیرند مورد اقبال بیشتر مردم هم واقع خواهند شد.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
باید بر اساس آنچه در قانون اساسی کشور و شرع مقدس اسلام بیان و تصریح شده است عمل کند و نباید منافع شخصی و حزبی خود را بر منافع ملی و دینی ترجیح دهد و در کنار داشتن نگاه منطقهای باید نگاهی به منافع ملی و بین المللی کشور هم داشته باشد و هرگز نباید منافع ملی و بالاتر را فدای منافع منطقهای و حوزه انتخابیه خود کند.
سوالات استانی:
راههای ارتباطی و پرواز از فرودگاه مرکز خراسان شمالی یکی از معضلات اساسی است، برنامه شما چیست؟
به نظر حقیر یکی از مشکلات بزرگ استان ما بحث راههای مواصلاتی و حمل و نقل است که به خاطر نبود حتی یک کیلومتر آزاد راه و یک متر خط ریل در استان و نبود پروازهای متعدد در فرودگاه استان، باعث فراری شدن سرمایه گذاران و همچنین عدم رغبت مسئولین کشوری برای حضور در استان و رفع مشکلات استان شده است. لذا در ابتدای امر برای توسعه استان میبایست نمایندگان مجلس و استاندار و فرمانداران برای این نقیصه بزرگ در استان چاره اندیشی کنند و با پیگیریهای مجدانه برای تصویب بودجه زمینه پیشرفت و توسعه استان را هموار کنند.. سپس آن زمان میتوان به مشکل رها بودن ظرفیت بالقوه معادن و… هم به درستی رسیدگی کرد.
مسیر صادرات خراسان شمالی چگونه مرتفع میشود؟
باز هم تاکید میکنم تا مشکل مواصلاتی و حمل و نقل آسان در استان حل نشود بسیاری از مشکلات همچنان باقی خواهند ماند. اگر جادههای مناسب، خط ریل مناسب قطار یا پروازهای متعدد در استان داشته باشیم مسیر صادرات محصولات کشاورزی هم هموار خواهد شد، مضاف بر اینکه کشاورزی در استان خراسان شمالی همچنان سنتی انجام میشود نه صنعتی که متناسب با بازارهای منطقهای و جهانی بتوانیم محصولات شکیل تر و با کیفیت بالاتری رو صادر کنیم. لذا اولویت نمایندگان مجلس در این استان میبایست پیگیری رفع مشکلات زیرساختی استان از جمله راههای مواصلاتی و حمل و نقل و همچنین مکانیزه کردن کشاورزی باشد.
یکی دیگر از مشکلات عدیده خراسان شمالی مسئله پزشکی است، راهکار شما برای رفع این مشکل چیست؟
یکی دیگر از مشکلات عمده در خراسان شمالی کمبود امکانات و تجهیزات پزشکی و عدم حضور پزشکان متخصص و فوق تخصص و … است که نیاز به توجه ویژه مجلس به این بخش و پیگیری نمایندگان از وزیر بهداشت و مطرح کردن موضوع در کمیسیونهای مربوطه ی بهداشت و درمان، کمیسیون برنامه و بودجه و آموزش عالی میباشد.
نظر شما