۱۹ فروردین ۱۴۰۳، ۱۶:۰۹

گفت‌وگوی مهر؛

بینش قرآنی جوانان را در برابر انحرافات فکری دشمن مصون نگه می دارد

بینش قرآنی جوانان را در برابر انحرافات فکری دشمن مصون نگه می دارد

اراک- مدیر خانه قرآنی جواد الائمه روستای ورچه خمین گفت: بینش و تقویت بصیرت مبتنی بر آموزه های قرآن، جوانان را در برابر انحرافات فکری و توطئه های دشمن مصون نگه می دارد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: به طور حتم اقشار جامعه علاقمند به انس هرچه بیشتر با کتاب الهی هستند که نیاز است متولیان امور فرهنگی در تمامی ارگان‌ها برای تحقق این مهم وارد میدان عمل شوند چرا که به طور حتم تلاش رسانه‌ای غرب برای انحراف جوانان با بینش برآمده از قرآن خنثی می‌شود.

«پروانه سرلک» مدیر برجسته و موفق خانه قرآنی جواد الائمه روستای ورچه شهرستان خمین از توابع استان مرکزی که سال گذشته به عنوان سوژه در برنامه قرآنی محفل حضور داشت، در گفت و گویی صمیمی با خبرنگار مهر بر لزوم بسترسازی برای رشد و تقویت فعالیت‌های قرآنی تاکید کرد و این مهم را ابزاری راهبردی برای مقابله با تهاجمات فرهنگی دنیای امروز دانست.

وی که کارشناس حوزوی سطح یک خمین و دارای رتبه نخست منطقه‌ای مدرس قرآن در تمام رشته‌ها است، اظهار کرد: از سال ۷۹ فعالیت در حوزه قرآن را با رو خوانی و روان خوانی در خانه قرآنی جواد الائمه روستای ورچه خمین آغاز کردم و همزمان در دارالقران آموزش و پرورش خمین مشغول به کار شدم.

مدیر خانه قرآنی جواد الائمه روستای ورچه خمین افزود: در ادامه فعالیت‌های قرآنی در دوره‌های آموزشی صوت و لحن که در مرکز استان برگزار شد جزو نفرات برتر معرفی شدم و سپس در سال ۸۶ در دوره تربیت مدرس که در شیراز برگزار شد معرفی شدم.

سرلک گفت: خوشبختانه پس از گذراندن این دوره به عنوان معلم قرآنی در شهرهای دلیجان، خمین، محلات، نیم ور و خمین مشغول به کار شدم و تدریس در حوزه روخوانی و روان خوانی را شروع کردم.

آموزش روان خوانی و روخوانی به ۱۰۰۰ نفر

وی ادامه داد: باتوجه به امتیازاتی که در دوره‌های آموزشی کسب کرده بودم در ارائه برخی آموزش‌ها بدون برگزاری آزمون مشغول به کار شدم و از آغاز فعالیت تا کنون حدود ۱۰۰۰ نفر موفق به یادگیری قرآن به صورت روان خوانی و رو خوانی شده‌اند.

سرلک گفت: در زمان فعالیت در روستای ورچه هم مدیریت خانه قرآنی و هم به عنوان مربی تدریس می‌کردم و در سال ۱۳۸۰ در مؤسسه قرآنی فجر شهرخمین مشغول به کار شدم و از آن به بعد مدیریت خانه قرآنی خمین را به مربیانی که آموزش داده بودم واگذار کردم اما مدیریت دارالقرآن روستای ورچه را عهده دار بودم و خانه قرآنی جوادالائمه طی ۲ سال متوالی در سطح استان بین خانه‌های قرآنی، رتبه نخست را کسب کرد.

وی با اشاره به اینکه تجوید، صوت، لحن، حفظ و ترتیل و مفاهیم نیز جز آموزش‌ها بود، افزود: در دارالقران روستا، مکان مشخصی برای آموزش قرآن وجود نداشت و به طور معمول آموزش‌ها در حسینیه یا خانه روحانی برگزار می‌شد اما با وجود این مشکلات تلاش کردم همه رده‌های سنی در این روستا با قرآن و مفاهیم آن، تا حدودی آشنا شوند.

سرلک افزود: در مؤسسه قرآنی فجر خمین آموزش‌ها از رده سنی ۳ تا ۷۰ سالگی انجام می‌شود و همزمان با فعالیت در مؤسسات قرآنی در مدارس غیر انتفاعی در پایه دوم ابتدایی نیز تدریس می‌کنم.

وی ادامه داد: در بیشتر ادارات به عنوان داور انتخاب شدم و چندین سال از سوی اداره کل تبلیغات اسلامی به عنوان معلم نمونه قرآنی برای تدریس در دانشگاه‌ها پذیرفته شدم و از ۲۵ دانشجویی که در کلاس‌های من شرکت کردند حدود ۲۳ نفر آنها به عنوان مربی قرآن مشغول به تدریس هستند.

ضرورت ارتباط نزدیک بین مبلغان دینی و مخاطبان

سرلک با بیان اینکه لازمه ترویج قرآن در جامعه و جذب نوجوان، جوان و به ویژه قشر دانشجو، درک و فهمیدن آنها است، گفت: دشمن با ابزارهای مختلف برای ایجاد شکاف فکری جوانان و کمرنگ کردن ارزشهای دینی سعی کرده قشر جوان و نوجوان را نسبت به این ارزش‌ها بدبین کند اما با اقدامات جبری نمی‌توان آموزه‌های قرآن را در جامعه تبیین کرد بلکه باید ارتباط نزدیکی بین مبلغان دینی و مخاطب ایجاد کرد.

وی ادامه داد: به دلیل ارتباط نزدیکی که با دانشجویان داشتم برخی دانشجویان از بنده به عنوان صدای برتر یاد می‌کنند.

این مربی قرآن ادامه داد: چنانچه یادگیری قرآن از سنین کودکی آغاز شود تأثیرگذاری بیشتری خواهد داشت و از دیگر سو یادگیری در این سنین آسان‌تر و سریع‌تر خواهد بود.

سرلک گفت: انتظار است آموزش‌ها در خانه‌های قرآنی متناسب با سنین مختلف و با ایجاد فضایی شاد ارائه شود و با این شیوه برای نسل آتی جامعه مربیان قرآنی پرورش دهیم.

وی ادامه داد: علاوه بر وظایف خانه‌های قرآنی برای ایجاد یک جامعه قرآنی، حمایت مسؤلین از مؤسسات و فعالان قرآنی ضروری است.

مدیر خانه قرآنی جواد الائمه روستای ورچه خمین تصریح کرد: برای سوق دادن هرچه بیشتر مردم و به ویژه جوانان به سمت فعالیت‌های قرآنی و بهره گیری از آموزه‌های قرآنی باید زمینه مناسب را فراهم کرد و از نفرات برتر این عرصه و فعالان قرآنی تقدیر و تجلیل شود و با این اقدام بتوان مشوق‌های لازم را برای تقویت و توسعه فعالیت‌های قرآنی ایجاد کرد.

کد خبر 6072524

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha