۱ بهمن ۱۴۰۴، ۲۰:۰۵

جزئیات توسعه زیرساخت‌های بندری بوشهر

جزئیات توسعه زیرساخت‌های بندری بوشهر

بوشهر- مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: طی سال‌های اخیر ۲۷۰ هزار میلیارد تومان برای توسعه و نوسازی زیرساخت‌های دریایی و بندری در استان اختصاص یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر، سیاوش ارجمندزاده عصر چهارشنبه در جلسه شورای اداری استان بوشهر که با حضور آیت‌الله محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه برگزار شد، به تشریح اقدامات و برنامه‌های توسعه‌ای سازمان بنادر و دریانوردی در استان پرداخت.

مجتمع بندری نگین به عنوان کانون لجستیکی

وی با بیان اینکه بنادر استان بوشهر تنها نقشی در بازارهای لجستیکی ندارند، بلکه بستر شکل‌گیری سرمایه‌گذاری‌های مولد و توسعه اشتغال پایدار هستند، اظهار کرد: مجتمع بندری نگین به عنوان موتور محرک اقتصاد در محور بوشهر و بزرگترین طرح بندری استان، ظرفیت تبدیل شدن به کانون لجستیکی، تجاری و صنعتی شمال خلیج فارس را دارد.

ارجمندزاده افزود: این مجتمع با برخورداری از اراضی گسترده، دسترسی مناسب به شبکه حمل‌ونقل و قابلیت پهلوگیری کشتی‌های با ظرفیت بالا، شرایط مناسبی برای جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، توسعه کسب‌وکارهای لجستیکی و افزایش صادرات و ترانزیت را فراهم کرده است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر با اشاره به اجرای برنامه‌های گسترده توسعه‌ای در این استان، گفت: طی سال‌های اخیر ۲۷۰ هزار میلیارد تومان برای توسعه و نوسازی زیرساخت‌های دریایی و بندری در استان اختصاص یافته که از این میزان ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به مجتمع بندری نگین اختصاص دارد.

افتتاح پروژه‌ها در دولت چهاردهم

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در ادامه به افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های مهم زیرساختی در دولت چهاردهم اشاره کرد و گفت: پروژه‌هایی بالغ بر ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد دلار افتتاح شده که از مهمترین آن‌ها می‌توان به فاز اول راه دسترسی به مجتمع بندری نگین، اسکله تجاری بندر محمدعامری، چهارپورت اسکله رمپ در بندر دیر و اسکله شمع عرشی ۱۵۰ متری بندر بوالخیر اشاره کرد.

وی از آماده‌سازی پروژه‌هایی دیگر برای افتتاح در دهه فجر امسال خبر داد و افزود: فاز نهایی راه دسترسی به مجتمع بندری دیلم، اسکله شمع عرشی ۱۵۰ متری بندر دیر و ساختمان عملیاتی بندر دیر با اعتبار ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال آماده بهره‌برداری در دهه فجر هستند.

توضیح پروژه‌های در دست اقدام

ارجمندزاده به تشریح پروژه‌های در دست اقدام در بنادر مختلف استان پرداخت و گفت:بندر بوشهر مهمترین پروژه راهبردی، تعمیر کانال دسترسی دریایی با اعتبار ۱۴۰ هزار میلیارد ریال است که پیش‌نیاز پذیرش کشتی‌های بالای ۵۰ هزار تن و آبخور ۱۲ متر بوده و رقابت‌پذیری این بندر را افزایش می‌دهد.

وی گفت: در مجتمع بندری نگین نیز پروژه‌های تکمیل تأسیسات زیربنایی برق‌رسانی، تأمین آب و احداث ساختمان‌های عملیاتی با برآورد ۵۲ هزار میلیارد ریال در حال انجام است؛ همچنین پروژه راهبردی اسکله و پایانه نفتی با برآورد ۱۵ هزار میلیارد ریال در حال مطالعه است.

وی گفت: بندر کنگان پس از اجرای موج‌شکن و حوزچه جدید، احداث انبار و بارانداز با برآورد ۸ هزار میلیارد ریال در آستانه عملیات اجرایی قرار دارد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر با اشاره به اجرا طرح ها و پروژه ها در بندر گناوه گفت: طرح توسعه شامل احداث اسکله برای ایجاد ورودی جدید و لایروبی با اعتبار ۱۷ هزار میلیارد ریال در مراحل پایانی است و تا ۳ تا ۴ ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد؛ همچنین احداث اسکله در بندر گناوه با برآورد ۸ هزار میلیارد ریال در دستور کار است.

وی به بندر مروارید خارگ اشاره کرد و افزود: پروژه‌های کلیدخوردن اسکله و شناوری هر یک با برآورد بیش از سه هزار میلیارد ریال برای افزایش ایمنی و تداوم خدمات تعریف شده است.

وی گفت: در بندر دیرنیز ساختمان عملیاتی با اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال آماده بهره‌برداری است و طرح توسعه ایستگاه‌های رمپ با اعتبار هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال در زنجیره این بندر در حال اجراست.

رتبه اول صادرات و بندر هوشمند

وی در بخش دیگری از سخنان خود به دستاوردهای بنادر استان اشاره کرد و گفت: در سال گذشته بندر بوشهر در زمینه صادرات در کشور رتبه اول را کسب کرد که این موفقیت نتیجه تعامل و همکاری همه سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف از جمله استانداری، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و گمرکات بوده است.

ارجمندزاده افزود: در سال جاری بندر بوشهر به عنوان بندر پایلوت هوشمند انتخاب شده و پروژه آن در همکاری با معاونت علمی ریاست جمهوری آغاز شده است؛ مجموعه این اقدامات نشان‌دهنده رویکرد هدفمند توسعه محور در بنادر استان بوشهر است.

کد خبر 6727763

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha