۱۳ فروردین ۱۳۸۹، ۱۱:۴۳

تکرار /

برگزیدگان جایزه اندرسن 2010 معرفی شدند / نامزد ایرانی ناکام ماند

برگزیدگان جایزه اندرسن 2010 معرفی شدند / نامزد ایرانی ناکام ماند

برگزیدگان جایزه "هانس کریستین اندرسن" در سال 2010 معرفی شدند و این بار هم نویسنده ایرانی نامزد دریافت این جایزه (احمدرضا احمدی) مانند کاندیداهای دوره‌های قبل از جمله هوشنگ مرادی کرمانی،‌ محمدرضا یوسفی و محمدهادی محمدی از رسیدن به آن ناکام ماند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دیوید آلموند نویسنده انگلیسی و یوتا باوئر تصویرگر آلمانی دو جایزه بخش نویسندگی و تصویرگری جایزه جهانی هانس کریستین اندرسن یا نوبل کوچک ادبیات کودک جهان را برای سال 2010 به دست آوردند.

زهره قایینی رئیس هیئت داوران جایزه هانس کریستسن اندرسن در یک کنفرانس مطبوعاتی در جریان نمایشگاه بین المللی کتاب کودک بولونیا، به نمایندگی از دیگر داوران، دو برنده این جایزه در دو بخش نویسندگی و تصویرگری را معرفی کرد.

این جایزه هر دوسال یکبار از سوی داوران برگزیده دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان به بهترین نویسندگان و تصویرگران ادبیات کودک در سراسر جهان اهدا می شود.
 
داوران این مهم ترین جایزه ادبیات کودک جهان، دیوید آلموند را به دلیل آفریدن آثاری با سبک رئالیسم جادویی برای کودکان و شیوه داستان‌سرایی یکتایش که تخیل مخاطبان نوجوانش را به کار می‌اندازد و آنها را به خواندن و اندیشیدن مشتاق می‌کند، تحسین کردند. آنها، او را از میان 28 نویسنده برجسته از سراسر جهان سزاوار دریافت جایزه نویسندگی هانس کریستین اندرسن دانستند.
 
این در حالی است که نام احمدرضا احمدی نویسنده ایرانی هم در میان نامزدهای نهایی این جایزه دیده می‌شد اما با ناکامی روبرو شد.

شورای کتاب کودک پیشتر تعداد زیادی از آثار داستانی را که احمدی برای کودکان و نوجوان نوشته است، به زبان انگلیسی ترجمه و برای جایزه جهانی اندرسن ارسال کرده بود.

اما یوتا باوئر تصویرگر آلمانی و برنده جایزه تصویرگری اندرسن، به دلیل رویکرد فلسفی‌اش در کار تصویرگری، اصالت، خلاقیت و تواناییش در برقراری ارتباط با مخاطبان جوان، مورد توجه هیئت داوران قرار گرفت و از میان 27 تصویرگر برجسته دیگر از سراسر جهان، جایزه اندرسن را از آن خود کرد. داوران، باوئر را راوی توانایی دانستند که با تصویرگریش، دو دنیای افسانه و واقعیت را به هم می‌آمیزد و می‌پیوندد.

دیوید آلموند، نویسندگی برای کودکان و نوجوانان را از سال 1998 با کتابی به نام اسکلیگ (Skellig) آغاز کرد. کتابی که شهرت و افتخار بسیاری را همراه با مدال کارنگی برایش به ارمغان آورد.
 
آثار دیگر آلموند در زمینه ادبیات کودک نیز بسیار مورد توجه قرار گرفتند و او موفق شد برای بار دوم مدال کارنگی و جایزه کتاب سال white bread را به دست آورد.

یوتا باوئر برنده جایزه تصویرگری، خود را این‌گونه توصیف می‌کند: "نمی‌خواهم پشت کتابهایم پنهان شوم."
 
باوئر، دانش آموخته رشته گرافیک و تصویرگری از دانشگاه هامبورک است  و توانایی ویژه اش در نگاه کردن به پیرامون از دید کودکان است.
 
این دو نویسنده و تصویرگر از میان پنج فینالیست دریافت جایزه از کشورهای ایران(احمدرضا احمدی)، برزیل، سوئد، دانمارک، آلمان، بلژیک، سوییس و کرواسی  در دو بخش نویسندگی و تصویرگری، برگزیده شدند.
 
مراسم اهدای جایزه در جریان سی و دومین کنگره جهانی IBBY در 11 سپتامبر 2010 (20 شهریور 89) در شهر سانتیاگو دکامپوستلای اسپانیا برگزار می‌شود.
 
جایزه هانس کریستین اندرسن که به نوبل ادبیات کودکان یا نوبل کوچک شناخته می‌شود، توسط دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان در سال 1956 تاسیس شد و هر دو سال یکبار به برترین نویسندگان و تصویرگران در میان کشورهای عضو IBBY اهدا می‌شود. از ایران تا کنون تنها فرشید مثقالی در سال 1353 این جایزه را دریافت کرده است.
کد خبر 1056344

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha