به گزارش خبرنگار مهر، اولین بانوی زن ایرانی است که توانست یک شرکت بین المللی حمل و نقل را به نام خود ثبت کند، در زمانی که بدلیل شرایط اجتماعی نامساعد، انجام این کار بسیار دشوار بود و باورهای جامعه این هنجار را ناهنجاری می پنداشت او توانست با روحیه خستگی ناپذیر و ایمان قوی این مهم را به انجام برساند.
سیده فاطمه مقیمی توانست نه تنها فعل خواستن، بلکه فعل توانستن را نیز برای خود صرف کند و به همگان نشان دهد که در صورت وجود انگیزه و اراده کافی، میتوان به آنچه که دیگران محال می پندارند، دست یافت.
او در سال 1337 در تهران متولد شد، وی که دارای مدرک مهندسی راه و ساختمان از کشور انگلستان است، 31 سال پیش بعنوان اولین زن بنیانگذار صنعت حمل و نقل در بخش بانوان، شروع به فعالیت کرد.
اولین زن ایرانی که بعد از انقلاب گواهینامه پایه یکم رانندگی گرفت
وی در تیرماه سال 1368 بعنوان اولین زن پس از انقلاب اسلامی ایران، موفق به اخذ گواهینامه پایه یکم رانندگی شد و با فعالیت بی مثال خود در صنعت حمل و نقل علاوه بر اثبات توانایی بانوان در انجام امور سخت و دشوار، توانست با همت و پشتکار بعنوان کارآفرین نمونه در سطح کشور مطرح شود.
از چندی پیش در بسیاری از سایتهای اینترنتی عنوان شد که سیده فاطمه مقیمی میلیاردر است، وی با اعتراض به این شایعات، سرمایه انسانی پیرامونش را بهترین ثروت خویش دانست و گفت پولدارترین زن ایران نیست و یک زندگی معمولی دارد، دوست دارد که او را یک کارآفرین بدانند، کارآفرینی که بدنبال رشد و ارتقای هرچه بیشتر مملکتش است، نه یک میلیاردر!
مقیمی هم اکنون علاوه بر تدریس و آموزش کارآفرینی به نسل جوان، بعنوان مدیرعامل شرکت کشتیرانی و حمل و نقل، تنها بانوی عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران و ایران نیز فعالیتهای گسترده ای دارد، وی همچنین دفتر توسعه کارآفرینی در دانشگاه صنعتی شریف را ثبت و راه اندازی کرده است و به ارائه اولین بانک اطلاعاتی مشاغل بانوان بصورت مکتوب پرداخته است.
کسب عنوان کارآفرین برتر جهان اسلام
وی با افتخارآفرینی در سطوح مختلف جهانی و ملی موفق به اخذ عناوین بسیاری از محافل پژوهشی و کارآفرینی شده که کسب عنوان کارآفرین برتر جهان اسلام از بین 56 کشور در سال 2012 و دریافت لوح تقدیر از طرف وزارت راه و شهرسازی بعنوان شرکت نمونه در امر حمل و نقل بین المللی به مناسبت روز حمل و نقل مصادف با 26 آذرماه سالجاری از جمله این موارد است.
سیده فاطمه مقیمی به مناسبت فرا رسیدن هفته پژوهش در شهرستان شهریار حضور یافت که در گفتگو با خبرنگار مهر، به بازگویی تجربیات خود در زمینه تلاش برای دستیابی به اهداف و ارائه راهکارهای علمی و تحقیقاتی به پژوهشگران جوان شهرستان شهریار پرداخت.
سطح پژوهشی محققات شهریار مطلوب است
این بانوی کارآفرین در گفتگو با خبرنگار مهر، سطح علمی و پژوهشی محققان جوان شهریاری را بسیار مطلوب توصیف کرد و با تاکید بر لزوم بهره گیری از ظرفیت و استعداد نسل جوان، اظهار داشت: جوانان ایران اسلامی همواره نشان داده اند که با وجود تمام محدودیتها و مشکلات، می توانند در عرصه های مختلف علمی، پژوهشی، اقتصادی و... به مدارج عالی دست پیدا کنند.
وی ادامه داد: در گذشته، جهانیان معتقد بودند که سرمایه مالی فاکتور اساسی در رشد بنگاه های اقتصادی محسوب می شود اما طی سه دهه اخیر با انجام تحقیقات و مطالعات گسترده در این زمینه، مشخص شد که نقش سرمایه انسانی در شکوفایی اقتصادی جوامع رشدی فزاینده دارد و سرمایه مالی به مرور جایگاه خود را از دست داده است.
مقیمی با تاکید بر نقش موثر نیروی انسانی در رشد اقتصادی، عنوان کرد: کشور ما به لحاظ برخورداری از نیروی انسانی در جایگاه بسیار مطلوبی قرار دارد و باید با ایجاد بسترهای مناسب، از این فرصت مغتنم در راستای شکوفایی اقتصاد ملی بهره برد.
لزوم بسترسازی برای تحقق پژوهشهای خلاقانه
کارآفرین نمونه کشور گفت: به منظور استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود در کشور باید راهکارهایی ترسیم شود که اصلی ترین این راهکارها، بسترسازی برای تحقق پژوهشهای خلاقانه و کارآفرینانه است چرا که ایجاد بسترهای مناسب در مسائل علمی و پژوهشی، زمینه ساز رشد اجتماعی و اقتصادی مملکت است.
این مسئول بیان کرد: نیوتن، دانشمند بزرگ جهان علم در جایی گفته است "من بر بالهای علم و تجربه دیگران رشد خود را شروع کردم"، این جمله بدان معنا است که در رشد علمی جوامع، علاوه بر پژوهشهای جدید و بروز، بهره مندی از تحقیقات و مطالعات گذشتگان نیز بعنوان تجربه و پیشینه علمی جایگاه ویژه ای دارد.
مقیمی افزود: استفاده از علم گذشتگان و پیشکسوتان عرصه پژوهش، به منزله چراغ راه نسل جوان در مسیر دشوار کسب دانش است و از دوباره کاریهای بیهوده می کاهد.
اقتصاد جامعه مبتنی بر پژوهش است
کارآفرین برتر جهان اسلام ادامه داد: اقتصاد هر جامعه ای نیز مبتنی بر پژوهش است چون اقتصاد یک جامعه در صورت ایجاد زیرساختهای پژوهشی آن، فرصت رشد پیدا می کند، رشد اقتصادی گره عمیقی با پژوهش و تحقیقات دارد.
وی پژوهش را راهکاری علمی برای تحقق شکوفایی اقتصادی در جامعه دانست و اظهار داشت: در حال حاضر کشور ما به لحاظ دارا بودن منابع و سرمایه های طبیعی از شرایط مطلوبی برخوردار است اما بمنظور شکوفایی هرچه بیشتر اقتصاد ملی باید بدنبال چگونگی استفاده از این فرصتها بود.
مقیمی اضافه کرد: پژوهش سهم بسزایی در دستیابی به راهکارهای کاربردی و بیان این چگونگیها دارد.
این مسئول گفت: در جهان امروز که شرایط اقتصادی هر لحظه در حال تغییر است، استفاده از اندیشه های فعال جهت نوآوری و کارآفرینی داخلی، خمیرمایه اصلی حفظ استقلال اقتصادی و سیاسی است که اقتدار بیش از پیش کشور را بدنبال خواهد داشت.
از سوی مسئولان شهرستان شهریار از سیده فاطمه مقیمی، کارآفرین نمونه کشوری با اهدای لوح تجلیل و قدردانی شد.
گفتگو از مهدیه رضایی
نظر شما