به گزارش خبرنگار مهر، سعید کاظمی بعدازظهر یکشنبه در نشست تخصصی چالشها و فرصتهای صنعت فرش در سالن کنفرانس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی اظهار کرد: هم اکنون بازار فرش در رکود به سر می برد طوری که تولید و فروش داخل به دلیل اشباع بازار توسط کشورهای رقیب کاهش داشته است.
وی بازاریابی غیرعلمی و دسترسی نداشتن به مصرفکننده واقعی را از مشکلات اصلی صنعت فرش دانست و افزود: در حال حاضر به دلیل کمبود نیروی انسانی ماهر، تغییر شغل بافندگان و عدم حمایت های لازم این صنعت از رونق افتاده است.
مسئول واحد فرش صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی تصریح کرد: افزایش قیمت مواد اولیه مرغوب و دستیابی سخت تولیدکنندگان به مراکز توزیع مواد اولیه مرغوب در صنعت فرش سبب شده تا رغبت افراد به سمت این حرفه و فعالیت در این بخش کم شود.
کاظمی یادآور شد: سالهاست که کشورهای رقیب فرش تولیدی خود را با طرح و نقشه ایرانی تولید می کنند و این امر موجب شده نقشههای فرش ایرانی از کشور خارج شود و از سویی نبود تنوع در طرح و نقشه و دسترسی نداشتن به طرح و نقشه مناسب و رنگبندی فرشهای دستباف از عوامل مهمی است که در کاهش رونق صنعت فرش موثر بوده است.
وی تولید و تجارت سنتی و توانایی نداشتن در بازاریابی مطلوب و فروش موفق را از مشکلات صنعت فرش خراسانرضوی دانست و افزود: تعداد بافندگان فرش این استان در اواخر دهه 70 حدود 180هزار نفر بودند و امروز این رقم به دلیل رکود صنعت فرش به 90 هزار بافنده کاهش یافته است.
نظر شما