پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۱ اسفند ۱۳۸۴، ۱۰:۵۹

در گفتگوي سفراي اين سه كشور با سي ان ان اعلام شد:

همسويي مواضع تروئيكاي اروپايي با آمريكا در قبال موضوع هسته اي ايران

همسويي مواضع تروئيكاي اروپايي با آمريكا در قبال موضوع هسته اي ايران

سفراي سه كشور تروئيكاي اروپايي (آلمان، انگليس، و فرانسه) در گفتگو با سي ان ان بر موضع متحد كشورشان با آمريكا در قبال موضوع هسته اي ايران به منظور جلوگيري از دستيابي اين كشور به فناوري صلح آميز هسته اي تاكيد كردند.

به گزارش خبرگزاري مهر، سفراي انگليس، آلمان و فرانسه در واشنگتن دربرنامه Late Edition شبكه سي ان ان، علاوه بر بيان موضع كشورهايشان درباره ايران، در مورد موج گسترده خشم و انزجار دنياي اسلام از اهانت برخي رسانه هاي غربي به ساحت پيامبر اسلام(ص)، پيروزي حماس در انتخابات فلسطين و دخالت نيروهاي ناتو در سودان نيز به تشريح مواضع كشورهاي خود پرداختند.

"پژان ديويد لويته" سفير فرانسه درباره سؤال مربوط به اظهارات اخير فيليپ دوست بلازي وزير امور خارجه اين كشور كه ايران را به حركت در مسير ساخت بمب اتمي متهم كرده بود، مدعي شد:" سه سال بود كه ما در حال گفتگو بوديم، اينكه چرا ما شك عميقي درباره انگيزه هاي ايران داشتيم، اين بود كه برنامه هسته اي ايران تنها براي توليد برق نبود و ايران از آن مي توانست براي توليد بمب نيز استفاده كند."

وي گفت :" ما از ايران درخواست كرديم تا تمام فعاليت هاي غني سازي خود را كه مي تواند در راستاي ساخت بمب مورد استفاده قرار گيرد به حال تعليق درآورد و به آن رسيديم و اين كشور اين كار را كرد."

وي همچنين در ادامه اظهار داشت : " اما متاسفانه پس از انتخاب محمود احمدي نژاد به رياست جمهوري، آنها شروع به تبديل اورانيوم كردند و درابتداي ژانويه غني سازي را آغاز و سپس از خط قرمز( مورد نظر اروپايي ها) عبور كردند."

سفير فرانسه با اشاره به گفتگوهاي روز دوشنبه ايران و روسيه و پيشنهاد مسكو افزود:" ما به آنها گفتيم كه باب گفتگوها باز است بسته به شماست كه تصميم بگيريد؛ ما انتظار داريم تا به تعليق فعاليت ها بازگرديد."

سي ان ان با اين سؤال از "ولفگانگ ايشينگر" سفير آلمان كه ايرانيان پيشنهاد روسيه را رد كرده اند اگر ايراني ها به سياست خود در زمينه غني سازي اورانيوم ادامه دهند و پيشنهاد روسيه را رد كنند برلين خود را آماده مي كند تا چه اقدامي را انجام دهد آيا آلمان از تحريم و ارجاع موضوع به شوراي امنيت براي فشار بيشتر بر ايران حمايت خواهد كرد؟

"ولفگانگ ايشينگر" در اين باره گفت : "ما سه سال گذشته با آمريكا در يك موضع نبوديم و نمي توانستيم در اين باره به طور واضح صحبت كنيم،اما امروز در موضعي واحد قرار داريم."

به گزارش "مهر" ايشينگرهمچنين خاطر نشان كرد: "ما تصميم گرفتيم هم باشيم تا اين تصميم را بگيريم و موضوع را به شوراي امنيت ارجاع دهيم بنابراين بعد از نشست آتي آژانس در اوايل ماه مارس، ما موضع و نگرش شفافي را در اين زمينه اتخاذ خواهيم كرد."

وي همچنين مدعي شد كه  بين آمريكا و سه كشور اروپايي و در واقع كل اتحاديه اروپا نگرش واحد وجود دارد و آن همكاري با هم است.

سفير آلمان ادعا كرد: "مهم اين است كه تلاشهاي اتحاديه اروپا كه مورد حمايت آمريكا نيز قرار دارد، با حمايت كشورهايي خارج از اين گروه مانند روسيه، چين و چند كشور ديگر روبرو است."

"ديويد منينگ" سفير انگليس نيز درباره اين سؤال كه اگر در حال حاضر رهبران ايران درحال تماشاي اين برنامه در تهران باشند درباره اين گفته چه پيامي براي آنها داريد، گفت :" همان طور كه ديگران گفته اند ما از آنها مي خواهيم تا به گفتگو ها بازگردند و اين بسته به آنهاست ما نمي توانيم به وضعيتي باز گرديم كه در آن توافقهاي پاريس نقض شد و آنها از خط قرمز عبور شد."

وي افزود: "قطعاً ما در شروع نشست ماه مارس آژانس به شوراي امنيت مي رويم و ما در آن زمان در شوراي امنيت گفتگويي خواهيم داشت ، نمي خواهم پيش داوري داشته باشم، اما تنها راه براي ايران اين است تا بر اساس توافق پاريس به گفتگوها بازگردد."

اين ديپلمات انگليسي هيچ اشاره اي به پايبند نبودن اروپايي ها به مفاد توافقنامه پاريس و يكجانبه گرايي آنها در اين مذاكرات نكرد. 

کد خبر 292848

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha