به گزارش خبرنگار مهر، مهدی شفیعی ظهر یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات با اشاره به اینجام مطالعه ای در زمینه شیوع مصرف دخانیات که در کشور گفت: بر اساس مطالعه انجام شده مصرف دخانیات حداقل هشت درصد افزایش یافته است یعنی به طور متوسط هر سال بین یک تا دو درصد مصرف دخانیات در کشور رشد داشته است.
شفیعی بیان کرد: این نگراان کننده است که جامعه ما به سمت افزایش مصرف دخانیات می رود و این مطالعه در جمعیت بالای ۱۸ سال انجام شده است و ما اطلاعی از اینکه وضعیت شیوع مواد دخانی در جمعیت زیر ۱۸ سال نداریم.
وی با اشاره به اینکه قلیان دروازه ورود سایر اعتیادها به جامعه است، گفت: تنباکویی که وارد کشور می شود عمدتا از بی کیفیت ترین تنباکوهایی است که در کشورهای عربی استحصال می شود.
مدیرگروه مبارزه و پیشگیری با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: عمده تباکوهایی که در بازار وجود دارد به صورت غیرقانونی و قاچاق وارد کشور می شود.
وی ادامه داد: این تنباکوها حاوی انواع و اقسام مواد است و به این ها مواد آمفتامین هم اضافه می شود زیرا مواد آمفتامینی وابستگی و اعتیاد بسیار شدیدی دارند و حتی فرد با یک بار مصرف ترغیب می کند که دفعات دیگر هم مصرف کند.
شفعیی با اشاره به اینکه در تمامی تنباکوها حلقه بنزن وجود دارد، ابراز داشت: امروزه در تمام دنیا به این نتیجه رسیدند ترکیبات حاوی حلقه بنزن سرطان زا هستند و حلقه بند زن در ترکیبات شیشه کاربرد دارد بنابراین آثار اعتیادآور دارند.
وی عنوان کرد: سرطان مثانه یکی از شایه ترین سرطان های استان کرمان است که در کشور سرطان شایعه نیست اما ما در استان با این سرطان چالش داریم.
نظر شما