۸ خرداد ۱۳۹۸، ۱۰:۵۱

پور ابراهیمی در گفتگو با مهر:

ورودمجلس به جعبه سیاه اقتصاد/سرنوشت ۳.۵میلیارد ارز دولتی مبهم است

ورودمجلس به جعبه سیاه اقتصاد/سرنوشت ۳.۵میلیارد ارز دولتی مبهم است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: گزارش کمیسیون اقتصادی در نیمه دوم سال ۹۷، حکایت از این دارد که سرنوشت حدود ۳ و نیم میلیارد دلار از منابع ارزی تخصیص یافته بلاتکلیف است.

محمدرضا پور ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار مهر بررسی ابهامات در خصوص تخصیص ارز در نیمه اول سال ۹۷ را ورود به جعبه سیاه اقتصاد ایران خواند و گفت: مشخص نیست این ارز به چه افرادی داده شده است.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی ناشی از سیاست غلط دولت در سال ۹۷ بود، این تخصیص برای کالاهای اساسی و کالاهای غیر اساسی در نظر گرفته شده بود و حجم زیادی از واردات به کشور و حجم زیادی از تقاضای انباشته شده را در نیمه اول سال ۹۷ رقم زد.

وی اظهار داشت: به همین دلیل تعداد زیادی از همکاران ما پیشنهاد تحقیق و تفحص از منابع و مصارف ارزی در ارتباط با سیاست‌های ارزی سال ۹۷ دولت را کلید زدند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: در ماه‌های پایانی سال ۹۷ تحقیق و تفحص در دستور کار کمیسیون اقتصادی قرار گرفت اما به دلیل عدم حضور نمایندگان دولت در جلسه، بررسی تحقیق و تفحص در سال ۹۷ عملیاتی نشد.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این تحقیق و تفحص مجدداً در سال ۹۸ در دستور کار کمیسیون اقتصادی قرار گرفته است گفت: اخیراً جلسه‌ای با رئیس کل بانک مرکزی و معاونان ایشان برای بررسی اطلاعات و آمار تخصیص ارز در سال ۹۷ برگزار شد و اطلاعات و آمار تخصیص ارز در سال ۹۷ مورد بررسی قرار گرفت.

وی تأکید کرد: گزارش‌هایی که در مورد وضعیت تخصیص ارز در سال ۹۷ وجود دارد حاکی از آن است که مشخص نیست بسیاری از کسانی که ارز برای واردات کالاهای اساسی دریافت کردند، این کالاها را در چه شبکه ای و با چه نرخی عرضه کرده اند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: باید مشخص شود، چه اشخاص و چه گروه‌هایی با چه کد فعالیت اقتصادی چنین ارزهایی را دریافت کرده اند، چه اشخاص، گروه‌ها و شخصیت‌های حقیقی یا حقوقی کالای غیر اساسی به کشور وارد کردند و سرنوشت این کالاها چه بوده است.

وی ادامه داد: علاوه بر این افرادی که ارز دولتی دریافت کردند اما کالاهای اساسی و غیر اساسی وارد نکردند، مورد بررسی قرار خواهند گرفت. گزارشی که کمیسیون اقتصادی در نیمه دوم سال ۹۷ دریافت کرد، حکایت از این مهم دارد که حدود ۳ و نیم میلیارد دلار از منابع ارزی تخصیص یافته بلاتکلیف است و مشخص نیست که آیا با این ارز کالایی وارد شده است یا خیر.

پور ابراهیمی با تاکید بر اینکه در این تحقیق و تفحص جزئیات اطلاعات مربوط به مصارف ارز را مورد بررسی قرار خواهیم داد گفت: بررسی عملکرد وزارت صنعت معدن تجارت، بخش بازرگانی خارجی سازمان توسعه تجارت، ساز و کار ثبت سفارش، وزارت کشاورزی در خصوص واردات کالاهای اساسی به ویژه محصولات بخش کشاورزی، وزارت بهداشت و درمان در بخش واردات تجهیزات پزشکی از محورهای این تحقیق و تفحص خواهند بود.

پور ابراهیمی گفت: این تحقیق و تفحص بیانگر ریز اطلاعات در مورد مصارف و منابع ارزی و تعیین تکلیف این مصارف خواهد بود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: کسانی که ارز کشور را با قیمت ۴۲۰۰ تومانی دریافت کرده و در بازار آزاد به قیمت بالا فروختند و از طریق این رانت، درآمدی برای منافع شخصی خود به دست آوردند را نباید نادیده گرفت.

وی تاکید کرد: دولت و دستگاه قضائی مکلف خواهند شد که بارانتخوارانی که به اموال بیت المال دست اندازی کردند و تعهدات خود را ایفا نکردند برخورد قانونی انجام دهند.

پورابراهیمی اظهار داشت: این گزارش را بعد از جمع بندی نهایی در کمیسیون به رأی خواهیم گذاشت و پس از تصویب به صحن علنی ارائه می‌دهیم و در صورتی که نمایندگان در صحن علنی به گزارش کمیسیون رأی مثبت دهند بررسی این تحقیق و تفحص در دستور کار صحن علنی مجلس و کمیسیون اقتصادی قرار خواهد گرفت.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد: در این گزارش همه گروه‌هایی که تخصیص ارز داشتند مورد بررسی قرار خواهیم داد اگر به این جمع‌بندی برسیم که گروه‌های خاصی از این منابع ارزی استفاده کردند ریز اطلاعات آن را در اختیار ملت ایران قرار خواهیم داد.

کد خبر 4628002

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • هادی IR ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۸
      2 0
      مگر سرنوشت بقیه ارزهای تخصیص داده شده مشخص است؟ نمایندگان بایستی الان که در جنگ اقتصادی هستیم بطور مستمر به دنبال شفافیت کاملا اقتصادی و برخورد و معرفی اخلالگران و مفسدان اقتصادی به دادگاه باشند
    • یعقوب IR ۱۵:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۸
      2 0
      آقای ابراهیمی لطفا به دنبال اصلاح نظام بانکی باشید. لطفا به دنبال آغاز بکار هر چه سریعتر بازار متشکل ارزی باشید. لطفا به دنبال شفافیت اقتصادی باشید. لطفا به دنبال کاهش معوقات بانکی باشید
    • فلاح GB ۲۱:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۸
      2 0
      چرا فقط نمایندگان مردم بجای عمل فقط وعده میدهند. وقتی نزدیک به صد هزار میلیارد تومان معوقات بانکی هستش ولی فقط اسامی سی ویک نفر به قوه قضابیه ارسال میشه. پس بقیش چی میشه؟
    • اکبر IR ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
      2 0
      جدا خیلی زحمت کشیدید که تازه فقط میخواهید سرنوشت ۳ و نیم میلیارد دلار را مشخص کنید.سرنوشت بقیه ارزهای تخصیصی که حتما مشخص است و اجناس هم وارد شده اند . خسته نباشید
    • محمود FR ۲۲:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
      2 0
      نمایندگان‌ مجلس با جدیت تمام به دنبال شفافیت اقتصادی و کاهش فساد اقتصادی باشند.کاهش معوقات بانکی و پیگیری گیرندگان ارز دولتی باید بدون اغماض انجام پذیرد
    • محمد علی FR ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
      2 0
      بانک مرکزی نظارت خیلی خیلی عالیتر لطفا. اگر بانک مرکزی به وظایفش خیلی بهتر عمل کند و در مسیر ثبات اقتصادی و افزایش ارزش پول ملی گام بردارد مردم هم به توصیه های بانک‌ مرکزی عمل میکنند
    • میثم FR ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۰
      2 0
      جناب ابراهیمی شما نمایندگان به قدری کوتاهی کرده اید و نظارت دقیقی بر فعالیت بانک مرکزی و دیگر موسسات مالی نداشته اید که فساد در کشور تا این حد زیاد شده است. از خواب بیدار شوید لطفا
    • ناصر IR ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۲
      2 0
      شما نمایندگان اگر به شدت به دنبال پیدا کردن مفاسد اقتصادی باشید و ارسال مفسدین اقتصادی به قوه قضاییه باعث میشود که مردم بتوانند اعتماد کنند. چرا اسامی بقیه بدهکاران کلان و نیمه کلان به قوه قضاییه نمیفرستید؟
    • حمید IR ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
      2 0
      کوتاهی نمایندگان در بحث نظارت به وضوح قابل رویت است ولی حالا که قوه قضاییه دارد به شدت با مفسدین برخورد میکند چرا اسامی بقیه بدهکاران بزرگ و کوچکتر به قوه قضاییه ارسال نمیشود؟ چرا ارسال نمیشود؟
    • اکبر IR ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۲
      0 0
      آقای پورابراهیمی با حلوا حلوا دهان شیرین نمیشود. لطفا اسامی تمامی بدهکاران که بالای میلیارد وام دارند و پس نمیدهند به قوه قضاییه ارسال نمایید. اسامی تمام کسانیکه ارز دولتی گرفته اند بررسی کنید