مدیر کل دفتر تشعشعی سازمان انرژی اتمی:

ایمنی تشعشعی آنتن های مخابراتی مرتب پایش می شود

ایمنی تشعشعی آنتن های مخابراتی مرتب پایش می شود

مدیر کل دفتر تشعشعی سازمان انرژی اتمی با تأکید بر اینکه افزایش تعداد دکل های مخابراتی به معنی افزایش پرتوگیری مردم نیست، گفت: موضوع ایمنی تشعشعی مرتب پایش می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، خوش مکانی مدیر کل دفتر تشعشعی سازمان انرژی اتمی امروز در نشست بررسی وضعیت دکل های مخابراتی در سطح شهر تهران و ابهامات پیش رو با اشاره به اینکه موضوع ایمنی تشعشعی و حفاظت مردم در انتشار امواج و پرتوهای یون ساز و غیر یون ساز به سازمان انرژی اتمی مرتبط می شود، گفت: موضوع ورود تجهیزات مخابراتی به کشور، پروانه اپراتوری و تدوین ضوابط ایمنی تشعشعی در اختیار سازمان انرژی اتمی است و اشراف نسبی به تمامی این موارد، وجود دارد.

وی با تأکید بر اینکه اساسی ترین پایه های توسعه هر کشور مستلزم توسعه تکنولوژی است، گفت: به دلیل ریسک پرتوزایی نمی توان تکنولوژی را متوقف کرد. چرا که به دلیل منطق موجود مزایای تکنولوژی به مراتب بیشتر از معایب آن است.

خوش مکانی تصریح کرد: با وجود رعایت تمام استانداردها، تا جایی که ممکن است اجازه افزایش پرتوگیری ها را در کشور نمی دهیم.

مدیر کل دفتر تشعشعی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه مطالعات تأثیر امواج الکترومغناطیسی بر بحث سرطان را رد می کند، خاطرنشان کرد: اما توافق جهانی نیز این است که در خصوص میزان پرتو گیری ها، رعایت موارد را داشته باشیم و سیاست بر کاهش این امواج باشد.

وی با بیان اینکه متوسط اندازه گیری امواج آنتن های مخابراتی از سوی سازمان انرژی اتمی نشان می دهد که انرژی ای که این آنتن ها و تجهیزات ساطع می کنند در حد چند صد برابر کمتر از استانداردهای جهانی است، یادآور شد: اما با وجود رعایت تمامی موارد ایمنی تشعشعی، موضوع نصب آنتن ها و مواجهه مردم با این امواج، موضوعی است که همچنان مورد توجه ما قرار دارد و به موضوعات مربوط به شرایط مناسب برای نصب آنتن ها و ساخت و ساز شهری توجه می کنیم تا با حل مشکلات زیرساختی بتوان با خیال راحت تر از این تکنولوژی استفاده کنیم.

خوش مکانی اظهار داشت:  به دلیل عدم آگاهی و اطلاع رسانی نادرست و نگرانی مردم بسیاری از مردم حاضر نیستند که در مکان زندگی شان آنتن و دکل نصب شود، این در حالی است که عدم پوشش شبکه تبعاتی بیشتر از امواج الکترومغناطیسی به همراه دارد.

مدیر کل دفتر تشعشعی سازمان انرژی اتمی  با بیان اینکه ترس و فوبیای وجود امواج از جمله مشکلاتی است که مردم را دچار نگرانی کرده، خاطرنشان کرد: مردم احساس می کنند که این امواج به آنها آسیب می زند برای مثال شکایت شهروندی از سوی دادستانی مبنی بر سقط جنین به ما ارسال شد و بررسی ها نشان داد که اصلا در آن منطقه آنتن موبایلی که ادعا می شد، وجود نداشت.

وی گفت: سازمان انرژی اتمی نظارت لازم و پایش مرتب را در خصوص دکل های مخابراتی در دست انجام دارد و بررسی ها نشان می دهد حدود بهینه ما ۱۰۰ برابر کمتر از حد استاندارد است.

خوش مکانی با بیان اینکه سازمان انرژی اتمی در کارگروه تنظیم ضوابط آنتن های بی تی اس مشارکت دارد، اظهار داشت: ایمنی و استحکام آنتن در کنار ایمنی تشعشعی در کنار دستورالعمل ها برای اپراتورها الزام شده و در این خصوص نظارت کافی صورت می گیرد.

مدیر کل دفتر تشعشعی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه انتشار امواج الکترومغناطیسی در شدت بالا به سادگی قابل اندازه گیری است، ادامه داد: آثار گرمایی که این امواج ساطع می کنند به راحتی مشخص است و از این رو بررسی سطح استاندارد آن کار سختی نخواهد بود اما باید توجه داشت که این تکنولوژی نوپا است و هنوز زود است که در مورد مطالعات آن به قطعیت برسیم.

وی افزود: سازمان انرژی اتمی بر این موضوع تأکید دارد که آنتن های موبایل به لحاظ ایمنی تشعشعی مشکلی ندارند اما از نظر مبلمان شهری و استحکام باید مجوز دریافت کنند.

خوش مکانی گفت: افزایش تعداد دکل های مخابراتی به معنی افزایش پرتوگیری مردم نیست.

در این نشست سید حسن سید موسوی متخصص سازگاری الکترومغناطیسی نیز بررسی علمی واقعیت ها در خصوص پرتو گیری انسان از امواج الکترومغناطیسی پرداخت و گفت: پرتوهای غیر یون ساز ۱۰ میلیون بار کمتر از پرتوهای یونی زان امواج ساطع می کنند.

وی افزود: مردم باید توجه داشته باشند که از نظر منابع الکترومغناطیسی، تجهیزاتی مانند گوشی، امواج بیشتری نسبت به آنتن به بدن ساطع می کنند. به نحوی که ۶۰ درصد از میدان های پرتو با در اختیار گرفتن گوشی به بدن انسان وارد می شود.

سید موسوی با تأکید بر اینکه مسئله سلامت فیزیکی در حوزه امواج الکترومغناطیس باید در ابعاد مختلف سلامت روانی و اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد، اظهار داشت: مشکلی که هم اکنون بیشتر نگران کننده است، اعتیاد مبتنی بر فاکتورهای روانی و اجتماعی استفاده از گوشی موبایل است و ما شاهد مدل های مفهومی افسردگی ناشی از استفاده از گوشی موبایل از جمله اضطراب دلبستگی و نیز بی اعتنایی موبایلی همسران به یکدیگر هستیم.

متخصص سازگاری الکترومغناطیسی با اشاره به اینکه امواجی که از سمت گوشی موبایل به بدن کاربر جذب می شود، به مراتب بیشتر از سیگنالی است که از سایت و دکل در ارتفاع به انسان می رسد، تصریح کرد: استفاده از هندزفری با سیم از موضوعاتی است که برای رفع این مشکل به کاربران توصیه می شود تا شاهد کاهش تأثیر گرمایش عصبی و نورونی در استفاده از گوشی موبایل باشیم.

در این نشست همچنین اعلام شد که بیش از ۷۳ درصد دکل هایی که در تهران وجود دارد طی ۲۰ سال پیش نصب شده و قسمت زیادی از آنها مجوز ندارند.

همچنین گفته شد هم اکنون هفت هزار ایستگاه مخابراتی حدود ۶ هزار دکل و ۳۰ هزار آنتن تلفن همراه و ارتباطات ثابت در تهران نصب شده است.

کد خبر 4826651

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha