۳۰ مهر ۱۴۰۰، ۲۰:۵۱

طی اظهاراتی مداخله جویانه؛

بلینکن: انتخابات آینده در نیکاراگوئه اعتبار ندارد

بلینکن: انتخابات آینده در نیکاراگوئه اعتبار ندارد

وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه ای با مداخله مجدد در امور داخلی کشوری مستقل در آمریکای لاتین مدعی شد که رئیس جمهور نیکاراگوئه در صدد برگزاری انتخاباتی ساختگی است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا، «دانیل اورتگا» رئیس جمهور نیکاراگوئه را متهم کرد که در حال آماده سازی یک انتخابات فرمایشی در ماه آینده و تلاش برای ایجاد سلسله خودکامه در میان موج بازداشت ها در آستانه رای گیری هفتم نوامبر در این کشور است.

بلینکن با اشاره به اینکه نیکاراگوئه ۲۰ سال پیش با پیوستن به منشور دموکراتیک بین‌ آمریکایی به دموکراسی متعهد شده است، در بیانیه ای مدعی شد: رئیس‌جمهور اورتگا و معاون وی موریو با تدارک دیدن یک انتخابات ساختگی و بدون اعتبار، با ساکت کردن و دستگیری مخالفان و در نهایت با تلاش برای ایجاد یک سلسله اقتدارگرا که در برابر مردم نیکاراگوئه پاسخگو نیست، به این تعهد عمل نکردند.

وی همچنین ضمن یادآوری تحریم ها و ممنوعیت روادید اعمال شده توسط آمریکا بر تعدادی از متحدان و اعضای خانواده اورتگا، گفت: ایالات متحده به همکاری با شرکای خود در منطقه و در سراسر جهان ادامه می دهد تا کسانی را که از اقدامات ضد دموکراتیک اورتگا و موریو حمایت می کنند، پاسخگو کند.

بلینکن پیشتر نیز در بیانیه ای، اورتگا و همسرش «رزاریو موریو» را که معاون وی نیز هست، به اینکه در تلاشند تا قدرت را به گفته بلینکن «به هر قیمتی که شده» در دست خود نگه دارند، متهم کرده بود. بنا به ادعای بلینکن، این رویکرد از طریق رد صلاحیت نامزدهای احتمالی مخالف این دو نفر صورت می گیرد.

وزیر خارجه آمریکا مدعی شده بود: ایالات متحده اقدامات غیر دموکراتیک و اقتدارگرایانه اخیر رژیم نیکاراگوئه را که ناشی از ترس اورتگا برای شکست در انتخابات است، به عنوان آخرین ضربه علیه چشم اندازهای نیکاراگوئه برای انتخاباتی آزاد و عادلانه تلقی می کند.

مطابق ادعای بلینکن، انتخابات نیکاراگوئه که قرار است در ماه نوامبر سال جاری برگزار شود، از همین الان «تمام اعتبار خود را از دست داده است».

علت دخالت های آمریکا در امور نیکاراگوئه و به طور کلی کشورهای آمریکای لاتین این است که این منطقه زمانی به عنوان حیاط خلوت ایالات متحده محسوب می‌شد اما امروز برخی دولت‌ها از جمله کوبا، ونزوئلا، بولیوی و نیکاراگوئه به دلیل سیاست‌های ضداستکباری، به چالش جدی برای پیشبرد سیاست‌های توسعه طلبانه واشنگتن در آمریکای لاتین تبدیل شده‌اند.

کد خبر 5333832

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha