- استان: گیلان
- حوزه انتخابیه: رشت
- شعار انتخاباتی: (جامعه ما خانواده ماست)
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
مسعود نیک چهره گل افزایی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
- رزومه:
- مرحومان پدر فومنی و مادر رودسری، خودم متولد ۱۳۴۱ در گرگان، از سال ۱۳۵۵، ساکن گیلان رودسر و رشت شدم، متأهل و دارای ۲ فرزند پسر، تحصیل و تدریس در دورههای بلند و کوتاه مدت، دارای مقالات تخصصی چاپ شده مرتبط با صنعت آب و فاضلاب، کارمند نمونه سال ۱۳۷۴
- سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
۱- کثرت تعداد طرحها و عدم لایحه محوری ۲- عدم قابلیت سنجش تصمیم تقنینی و نظارتی به طوری که برخی از تصمیمها معیار سنجش کیفیت ندارد و در برخی دیگر، معیارهای بیان شده کافی نیستند. ۳- نبود تفکیک مشخص مسؤولیتها و تفسیرپذیر بودن عبارات آئین نامه داخلی مجلس ۴- روزمرگیهای اداره امور در هیأت رئیسه مجلس که در موارد متعددی مسئله اهم فدای مسئله مهم میشود ۵- عدم امکان بررسی و سنجش عملکرد ارکان و اجزای مجلس شورای اسلامی مبتنیبر «شاخصهای دقیق ۶- کمبودهای شفافیتبخش مانند شفافیت آرایی که فراورده فرایند تصمیمگیری است و شفافیت در فرایندها مانند فرایندهای بررسی طرحها و لوایح در کمیسیونها. ۷- استفاده نادرست از ابزارهای نظارتی (سوال، تذکر، استیضاح) ۸- تعدد درخواست طرحهای دو فوریتی و فصلی ۹- فقدان درک و حس نمایندگان نسبت به مفاهیم حقوقی و عدم شناسایی آثار طرحها و لوایح با توجه قوانین مصوب قبلی ۱۰- بی دقتی در انجام امضا موارد اخذ سوال، تذکر و استیضاح وزرا و… ۱۱- دخالت در عزل و نصبهای حوزه انتخابیه و استانی و کشوری
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
۱- داشتن آشنایی کامل به حدود اختیارت نمایندگی و تسلط بر ضوابط و آئین نامه داخلی مجلس ۲- استفاده صحیح از کارشناسی مرکز تحقیقات و پژوهشهای مجلس ۳- بهره گیری از ظرفیت کمیسیون تحقیق و تفحص و دیوان محاسبات ۴- استفاده صحیح و غیر مغرضانه از ایراد سوال، تذکر و استیضاح ۵- تسلط بر امور قانون نویسی ۶- نظارت بر تهیه به موقع دستورالعملها و آئین نامههای اجرایی توسط هیأت وزیران و دولت
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
چون سبب کاهش اعتماد مردم به مجلس و کارایی و اثر اقدامات قوه مقننه میشود. باید از هرگونه اقدامات خلاف شئونات نمایندگی مجلس خودداری نمایند.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
موجبات اقتدار داخلی و خارجی کشور و تسهیل امورات و به طبع آن کاهش هزینه بودجه عمومی و تسریع در اجرایی شدن قوانین و مقررات و مؤثر شدن سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی، امنیت و رضایت مندی آحاد جامعه میشود. مهمترین تجلی گاه در سربلندی و عزت و اقتدار داخلی و خارجی، سهولت گردش گردش چرخ اقتصاد، رونق تولید، پیوند دولت و ملت بوده که یاس دشمنان داخلی و خارجی را به دنبال دارد.
* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
موجبات بی اعتمادی آحاد جامعه و مسائل سو اقتصادی و اجتماعی و امنیتی در داخل و امیدوار کردن دشمنان خارجی به ایجاد فتنه و چشم طمع آنان به سرزمین مان را به دنبال دارد.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
یک نماینده باید بیشتر از آنچه که میگوید شنونده حرف و درد مردم حوزه انتخابیه و ملت ایران بوده و خواستههای آنان را قالب طرح به مجلس ارائه و پیگیری نموده و از دادن وعدههای ناشدنی و بیان آرزوها و فریبنده خودداری نماید.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
یک نماینده باید اشرافیت به اسناد بالا دستی چشم اندازهها، سیاستهای کلی نظام، برنامه ۲۰ ساله و ۵ ساله همچنین منابع در آمدی و محل هزینههای کل کشور اشرافیت و تسلط داشته باشد و منافع حوزه انتخابیه خود را در ذیل منافع ملی لحاظ نماید.
- سوالات استانی:
*برای برند سازی از محصولات استراتژیک گیلان از جمله برنج و زیتون چه برنامهای دارید؟
با توجه به توسعه کشت زیتون در نقاط مختلف کشور از یک طرف و همچنین کمبود تخصیص آب به باغات ناشی از خشکسالی و مگس مدیترانه ای (آفت زیتون، مرکبات، انار و…) و حتی واردات زیتون و روغن آن از کشورهای مجاور، ضمن رفع مشکلات یاد شده، با توسعه مراکز پرورش نهال، اصلاح نژاد و مبارزه با آفات و مکانیزیسون برداشت و مدرنیزاسیون خطوط روغن گیری میبایست بهره وری تولید و برداشت محصول در واحد سطح و کیفیت محصول را ارتقا داده و برای محصولات مشابه وارداتی عوارضی اعمال کرد تا اولاٌ تولید آن مقرون به صرفه شده و از طرفی با مشوقهای صادراتی به خارج از کشور صادر گردد. در خصوص برنج نیز اقدام مشابه با ید انجام شده و علاوه بر آن طرح یکپارچه سازی اراضی به منظور امکان کشت مکانیزه و کاهش قیمت تمام شده تولید و صرفه اقتصادی نیز میبایست انجام شود.
*با توجه به استقرار دبیرخانه اتحادیه «اوراسیا» در گیلان، برای توسعه صادرات استان چه قدمهای باید برداشته شود؟ به نظر شما برای توسعه صادرات دریا محور چه تدابیری باید اندیشیده شود؟
باید در سفارتخانهها و کنسولگریهای ایران اتحادیه فوق الاشاره رایزن اقتصادی و دفتر مربوطه فعالتر از گذشته اقدام نمایند. به طوری که با لحاظ داشتن مشوقهای صادراتی و تأمین مکان عرضه کالا و نمایشگاه هی دائمی در آن کشورها، محصولات کشاورزی، صنایع دستی، تولیدات صنعتی و مناطق و امکانات گردشگری، گردشگری سلامت، امکانات دانشگاهی و بیمارستانی جهت جذب دانشجو و بیمار در ایران و گیلان را معرفی نمود. با توجه به فراوانی آب در اکثر کشورهای اوراسیا در قالب ایجاد کنسرسیوم و شرکتهای مشترک، گروهی از محصولات کشاورزی و دامداری و پروتئینی و صنعتی را میتوان در آن اتحادیه تولید و به ایران وارد نمود. سرمایه گذاری در بخش انرژیهای پاک و برق هم دارای جاذبه اقتصادی میباشد. تشکیل شرکتهای حمل و نقل دریایی با توجه به امکان حمل انواع کالا و ایجاد خط آهن چین تا ساحل دریای خزر در ترکمنستان و ایجاد و توسعه اسکله و بار اندازه نیز قابل بررسی میباشد. پرورش انواع ماهی خصوصاٌ ماهیان خاویاری در قفس نیز ضمن ایجاد اشتغال برای گیلانیها، میتواند برای کشور ارزآوری داشته باشد. رفع مشکلات زیست محیطی رودخانههای منتهی به دریای خزر در ساحل جنوبی (ایران) میبایست به طور جدی پیگیری شده و از ورود فاضلاب خام خانگی، صنعتی، سموم کشاورزی و بیمارستانی جلوگیری شود.
* برای حفظ اکوسیستم طبیعی گیلان از جمله تالاب انزلی و دچار نشدن این تالاب به سرنوشت دریاچه ارومیه چه باید کرد؟
اولاً با توسعه آبخیزداری و حفظ مناطق جنگلی از ورود رسوبات ناشی از فرسایش خاک مناطق کوهستانی به سمت مرداب میبایست جلوگیری نمود. ثانیاٌ با گونههای گیاهان مهاجم آزولا و سنبل آبی که دارای رشد سریع بوده و باعث کمبود اکسیژن و به دنبال آن مرگ و میر ماهیها و برهم خوردن اکوسیستم مرداب میشود میبایست مبارزه جدی نمود. ثالثاٌ در ساحل جنوبی (سمت ایران) از ایجاد هر گونه سازه دریایی مثل موج شکن، اسکله و… بدون مطالعه کامل و در نظر گرفتن مسائل زمین شناسی (بالا آمدن کف دریا ناشی از فرونشست رشته کوه البرز و قله دماوند) و سیکلهای هیدرولوی دریای خزر (پس روی و پیش روی آب دریا) میبایست خود داری نمود. رابعاٌ دخالتهای کشورهای اطراف دریا در روی رود ولگا و خلیج قره بغاز و سازهها و کانالهای آبرسانی و سدها بر رود رودخانههای حاشیه دریای خزر میبایست مورد پایش قرار گیرد. کنوانسیون رامسر که به جهت تالاب انزلی از سالهای دور تأسیس شده است میبایست اقدامات موثرتری انجام دهد. رفع مشکلات زیست محیطی رودخانههای منتهی به دریای خزر در تمامی کشورها میبایست در دستور کنوانسیون رامسر و اتحادیه اوراسیا و و وزارت خارجه کشورهای حاشیه دریای خزر قرار گیرد.
نظر شما