۲۵ دی ۱۳۸۶، ۱۲:۳۱

/ اختصاصی مهر /

ایجاد برنامه مدون آموزشی در رشته‌های دستیاری/ بازنگری آیین نامه فلوشیپ

ایجاد برنامه مدون آموزشی در رشته‌های دستیاری/ بازنگری آیین نامه فلوشیپ

مشاور وزیر بهداشت گفت: تمامی رشته های تخصصی پزشکی بالینی تا سال تحصیلی آینده دارای برنامه آموزشی مدون، بازنگری و جدید می شوند.

دکتر محمدعلی محققی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: کمیته های تدوین برنامه آموزشی در تمامی رشته های تخصصی در شورای آموزش پزشکی و تخصصی تشکیل شد و کار تدوین برنامه های آموزشی و ضوابط رشته های تخصصی بالینی را آغاز کرده است.

دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت یادآور شد: تا پیش از سال 84، جمعاً 10 برنامه آموزشی در 10 رشته تخصصی تصویب و ابلاغ شده بود و 15 رشته دیگر که فاقد برنامه آموزش مدون بودند نیز کمیته های تدوین تشکیل و برنامه آموزشی مربوطه تدوین شده است.

وی خاطرنشان کرد: 25 رشته تخصصی، 22 رشته فوق تخصصی و بیش از 20 رشته تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) در کشور وجود دارد که هر کدام از این رشته ها و مقاطع نیاز به یک برنامه جامع آموزشی دارند که متاسفانه در این زمینه کمبودها و کاستی بزرگی وجود داشت و بعضاً هنوز وجود دارد و باید با یک مکانیسم پویا و مستمر به آن پاسخ داده شود.

محققی نبود یک برنامه مدون برای برخی از رشته های مصوب در تخصصی پزشکی بالینی را یکی از این مشکلات برشکرد و گفت: در واقع برای آموزش این رشته ها، سرفصل هایی در شورای عالی برنامه ریزی تعیین می شد و بر اساس آن سرفصلها آموزش ادامه پیدا می کرد و هیئت های ممتحنه نیز منابع درسی و آزمون را اعلام می کردند.

وی اضافه کرد: این در حالی است که وجود یک برنامه آموزشی مدون برای هر رشته تخصصی لازم بوده و این برنامه باید در برگیرنده ضروریات آموزشی، متناسب با برنامه های آموزشی مراکز معتبر علمی دنیا و پیشرفت های علمی در سایر عرصه ها باشد.

دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی اظهار داشت: این نقیصه در مورد برخی از رشته های فوق تخصصی نیز صادق است و هم اکنون برخی از این رشته ها برنامه مدون ندارند و این امر نقیصه بسیار بزرگی در آموزش دستیاری فوق تخصصی است.

وی در خصوص رفع نبود برنامه آموزشی مدون در رشته های تکمیلی تخصصی یا فلوشیپ گفت: پذیرش رشته های فلوشیپ از سوی دانشگاههای علوم پزشکی به صورت نیمه متمرکز صورت می گیرد و گروههای علمی داخل دانشگاهها برنامه آموزشی را تدوین می کنند که پس از تأیید شورا به گروه ابلاغ می شود.

محققی یاد آور شد: با توجه به تعدد دانشگاههای علوم پزشکی و برخورد متفاوت مراکز دانشگاهی با موضوع برنامه نویسی آموزشی در رشته های فلوشیپ، آئین نامه دوره تکمیلی تخصصی بازنگری شده و کارگروهی در کمیسیون معین مسئولیت آن را بر عهده گرفته است و بر اساس آن، هر رشته تکمیلی تخصصی باید کمیته ارزشیابی و برنامه ریزی اختصاصی داشته باشد و به تصویب کمیسیون برنامه ریزی آموزشی برسد.

مشاور وزیر بهداشت تأکید کرد: تشکیل کمیته ارزشیابی و برنامه ریزی بر اساس هر رشته، در مورد رشته های تخصصی نیز صدق می کند و همه رشته های تحصیلی مصوب در وزارت بهداشت تا پایان شهریور سال آینده دارای برنامه آموزشی مصوب، مدون متناسب با پیشرفتهای علمی، نیازها و اولویت های نظام سلامت و ضروریات استانداردهای هر رشته تخصصی، فوق تخصصی و فلوشیپ خواهند شد.

کد خبر 615768

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha