۱۹ مرداد ۱۳۸۷، ۱۰:۴۰

المپیک بیست نهم/

نگاهی به حضور جودو در المپیک/ پنجمی بهترین عنوان جودوکاران ایران

نگاهی به حضور جودو در المپیک/ پنجمی بهترین عنوان جودوکاران ایران

جودو به طور رسمی از سال 1964 وارد المپیک شد و جودوکاران کشورمان تنها در سه دوره اخیر این مسابقات حضور داشته اند.

به گزارش خبرنگار مهر، امیررضا قمی نخستین جودوکار ایرانی بود که در المپیک 1996 آتلانتا شرکت کرد و با دو پیروزی و یک شکست به کار خود در این رقابت ها پایان داد. 

آرش میراسماعیلی، کاظم ساریخانی و محمود میران نمایندگان جودو ایران در المپیک 2000 سیدنی بودند. میراسماعیلی در نخستین پیکار خود برابر "حسین اورگن" از ترکیه که در این وزن به مدال طلا دست یافت، شکست خورد. میراسماعیلی در گروه بازنده ها  "گئورگی گئورگیف" از بلغارستان را با امتیاز ضربه فنی شکست داد، در مبارزه دوم نیز بر "ژانگ گوانگ" از چین غلبه کرد و در دور بعد مقابل "ناکامورا"چهره شاخص ژاپنی ها با امتیاز ضربه فنی پیروز شد. میراسماعیلی برای کسب مدال برنز برابر "جیروجیونیازو" از ایتالیا قرار گرفت و پس از مقابل این جودو کار ایتالیایی به مقام پنجم المپیک دست یافت.

کاظم ساریخانی نماینده ایران در وزن 81- کیلوگرم مسابقات جودو المپیک سیدنی بود که در دورهای اول و دوم به ترتیب "گواندر" از مالی و "رندل" از انگلیس را شکست داد. وی در دور سوم مقابل" بلگادو" ازپرتقال نتیجه را واگذار کرد و به گروه بازنده ها رفت. ساریخانی در این مرحله  توانست "چکی" از استرالیا را با وجود حمایت تماشاگران شکست دهد. نماینده جودو کشورمان در پیکار بعدی خود به مصاف "بودنی" از استونی رفت و با قبول شکست مقابل این حریف اروپایی در مکان هفتم جدول رده بندی مسابقات جودو المپیک قرار گرفت.

سید محمود میران، کاپیتان تیم ملی جودو در دسته سنگین وزن یکی از امیدهای کاروان ایران برای کسب مدال در المپیک سیدنی بود که در مسابقه اول خود مغلوب فرانک مولر از آلمان شد و از ادامه رقابت ها باز ماند.

چهارسال بعد، ایران با 7 سهمیه کامل در بازیهای المپیک 2004 آتن حضور یافت. در فاصله دو المپیک تیم ایران در مسابقات جهانی 2001 و 2003 با دو مدال طلا میراسماعیلی و برنز میران حضوری موثر در جودو جهان داشت و این امید می رفت که در عرصه المپیک هم جودو ایران صاحب مدال شود.

در بازیهای المپیک 2008 پکن مسعود حاجی آخوندزاده نماینده ایران در وزن 60- کیلوگرم پنجم شد، آرش میراسماعیلی به قید قرعه می بایست در دور اول برابر حریفی از رژیم صهیونیستی قرار می گرفت که از انجام مبارزه با وی خودداری کرد و حذف شد،در وزن 73- کیلوگرم حامد ملک محمدی در مکان هفتم المپیک قرار گرفت و رضا چاه خندق در وزن 81- کیلوگرم با یک برد و دو باخت از دور مسابقات کنار رفت.

عباس فلاح جودوکار وزن 90- کیلوگرم کشورمان نیز با شکست مقابل "مورگان" از کانادا در دور اول حذف شد. مسعود خسروی نژاد در وزن 100- کیلوگرم در دور اول به "دیمیتری ماکسیموف" از روسیه باخت و از دور مسابقات کنار رفت. در وزن 100+ کیلوگرم نیز میرمحمود میران کاپیتان تیم ملی جودو حضور داشت که پس از غلبه بر حریفانی از هائیتی، ترکیه و استرالیا در دور چهارم و پنجم به حریفانی از روسیه و هلند با امتیاز ضربه فنی باخت و شانس دستیابی به مدال را از دست داد. بدین ترتیب جودو ایران در سومین حضور المپیکی خود هم موفق به دریافت مدال نشد.

ایران در بازیهای المپیک پکن  با شش جودوکار حضور یافته که انتظار می رود با توجه با تدارک خوب و برگزاری اردوی اروپایی و همچنین کسب عنوان قهرمانی آسیا در سال 2008 بتواند به نتایج خوبی دست پیدا کند. 

- در حاشیه مسابقات جودو المپیک 29

ناکامی "مونیتا"
"یاسوکه مونیتا" برای مردم ورزش دوست ایران جودوکاری شناخته شده است. وی که در فینال رقابت های 2006 دوحه مقابل رودکی به پیروزی دست یافت برای دومین دوره پیاپی شانس حضور در المپیک را از دست داد. مونیتا بیشترین مدال طلا را طی سالهای قبل برای ژاپنی ها کسب کرده اما در المپیک آتن به دلیل مصدومیت غیبت داشت و در پکن نیز به علت شکست مقابل"ساتوشی" جوان در در دیدارهای انتخابی، حضور پیدا نمی کند.

"سوزوکی" در وزنی جدید
"کیجی سوزوکی" را نیز باید از نوادر جهان جودو نامید. وی که چند مدال طلای جهان و آسیا را در کارنامه دارد و در آتن نیز در وزن 100+ کیلوگرم طلا گرفت به دلیل باخت به "ساتوشی" مجبور شد وزن خود را کم کرده به دسته 100- کیلوگرم برود تا شانس حضور در المپیک را پیدا کند.

بهترینهای المپیک
جودو یک رشته اصیل ژاپنی است که تلاش مسئولان این کشور هم باعث شد تا از المپیک 1964 توکیو این رشته وارد بازیهای المپیک شود. با نگاهی به ادوار گذشته می توان دریافت که تنها یک جودوکار توانسته مدال طلای خود را در سه دوره پیاپی تکرار کند. "تاداهیرو نامورا" در المپیک های 96 ، 2000 و 2004 در وزن 60- کیلوگرم موفق به کسب مدال طلا شده است. اما در کنار او باید از ""دیوید دویلیت" از فرانسه نیز نام برد که در المپیک 92 بارسلون برنز گرفت و در دو المپیک 96 آتلانتا و 2000 سیدنی موفق به کسب مدال طلا وزن 100+ کیلوگرم شد.

بازماندگان سیدنی
از جمع 28 جودوکاری که در المپیک 2000 سیدنی موفق به کسب مدال شدند تنها چهار نفر این شانس را دارند که در پکن هم به مدال دست پیدا کنند. یکی از آنها"مارک هیوزینگا" از هلند است که در المپیک سیدنی مدال طلا کسب کرد و در المپیک آتن به مدال برنزرسید. وی در پکن به قید قرعه دور نخست با "ایلیادیس" از یونان مبارزه خواهد که در صورت گذر از این حریف سرسخت و عنوان دار می تواند در سومین حضور خود در المپیک سومین مدال را کسب کند.

"زیلیچ" از اسلوونی که در سیدنی به مدال برنز وزن 66- کیلوگرم دست یافت و در آتن راهی به سکو پیدا نکرد در پکن شانس خود را در وزن 73- کیلوگرم آزمایش می کند."کاملیو تیاگو" از برزیل که در سیدنی مدال طلا وزن 73- کیلوگرم دست یافت، پس از غیبت در آتن با کسب طلا جهان در سال 2007 با هدف کسب مدال در وزن 81- به پکن آمده است. وی نیز در دور نخست یک ژاپنی سرسخت را پیش رو دارد که در صورت برتری باید با ملک محمدی از ایران مبارزه کند. در این جمع آخرین نفر " تمنوف" روس است که از دو المپیک قبلی دو مدال نقره و برنز کسب کرده است. او هم در دور نخست یک مبارزه سخت با "ون درگیست" هلندی دارد.

جوانترین و مسن ترین جودوکاران
در المپیک 2008 پکن دو جودوکار به عنوان جوانترین و مسن ترین جودوکاران شناخته شده اند. "کارمن چالا" جودوکار تیم بانوان اکوادور که با 42 سال سن در وزن 78+ کیلوگرم مبارزه می کند و "علی خسروف" از یمن که با 16 سال سن و با سهمیه فدراسیون جهانی به پکن راه یافته این عناوین را به خود اختصاص داده اند.

کد خبر 729079

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha