دكتر عليرضا مغيثي در همايش كشوري "جامعه ايمن" در دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني كاشان گفت: اين طرح به منظور ايجاد محيطي امن وجامعه اي ايمن در اين شهرستان در جهت كاهش سوانح و حوادث ترافيكي و غير ترافيكي و افزايش ضريب امنيت جامعه انجام مي شود.
وي افزود: اين طرح در مرحله اول در سال گذشته در شهرستانهاي كاشمر، لاهيجان، اقليد، بوشهر و ارسنجان با نتايج موفق به انجام رسيد و پس از موفقيت در سالجاري، براي سال آينده در هشتاد شهرستان و سالهاي بعد به سراسر كشور تعميم داده مي شود.
به گفته وي، در اين طرح مدل جامعه ايمن از سوي مركز مديريت بيمارهاي وزارت بهداشت و دانشگاههاي علوم پزشكي طراحي شده و با همكاري ساير نهادهاي شهرستان و مردم اجرا خواهد شد. در مدل جامعه ايمن كليه محيطهاي زندگي شهروندان و روستاييان به منظور پيشگيري از بروز حوادث و سوانح بررسي مي شود و در جهت كاهش خطرات اين محيط تلاش مي شود.
دكتر مغيثي گفت: در اين طرح، پس از تشكيل كميته جامعه ايمن در سطح شهرستان و هماهنگي با مسوولان نهادهاي منطقه، نيروهاي مراكز بهداشتي و درماني آموزش مي بينند تا در جهت حذف عوامل خطرزا در محيطهاي شهر و روستا، مدرسه، كار و به طور كلي اجتماع اقدام نمايند.
رييس اداره پيشگيري از سوانح و حوادث وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اظهار داشت: در سال گذشته، 41 هزار نفر در اثر حوادث در كشور كشته شده اند كه مرگ بيش از 26 هزار نفر از اين تعداد در اثر تصادفات بوده است.
به گفته دكتر عليرضا مغيثي ميزان حوادث ترافيكي در سال گذشته در كشور 19% افزايش يافته و از سال 65 تاكنون سالانه 10 الي 15 درصد رشد نشان مي دهد.
وي پيش بيني كرد: در صورت عدم پيشگيري و كنترل حوادث ترافيكي در كشور تا سال 2020 ميلادي ميزان تصادفات 68 درصد افزايش خواهد داشت.
وي افزود: در حال حاضر به ازاي هر 10 هزار وسيله نقليه موجود در كشور54 سانحه منجر به مرگ اتفاق مي افتد در حاليكه اين رقم در كشورهاي توسعه يافته 1 تا 5/1 نفر به ازاي هر 10 هزار وسيله نقليه مي باشد و متوسط جهاني آن چهار تا پنج نفر به ازاي هر 10 هزار وسيله نقليه است.
نظر شما