رضا عامری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: طبق مصوبات اخیر هیئتهای عالی جذب هیئت علمی در بیشتر دانشگاهها و برخی مراکز پژوهشی کشور تشکیل و احکام اعضای آنها نیز صادر شده است. این هیئتها امور مربوط به استخدام و تبدیل وضعیت استخدامی اعضای هیئت علمی را بر عهده دارند.
وی اظهار داشت: در وزارت علوم نیز هیئت مرکزی جذب فعال و کمیته های علمی و عمومی آن نیز در حال تشکیل است.
بررسی توانایی مدرسین از لحاظ گفتار و رفتار در کمیته عمومی هیئت جذب هیئت علمی
قائم مقام معاونت آموزشی وزارت علوم با اشاره به کارکرد کمیته های عمومی و علمی هیئتهای جذب اضافه کرد: کمیته عمومی هیئت جذب بر اساس مصوبات اخیر از گزینش صلاحیتهای عمومی فراتر رفته و مواردی مانند توانایی مدرسین از لحاظ گفتار و رفتار را نیز در جذب اعضای هیئت علمی مد نظر قرار می گیرد. در این کمیته سئوالات به گزینش محدود نمی شود و گزینش تنها جزئی از مسائل مورد بررسی است.
وی اظهار داشت: در کمیته علمی نیز بر اساس شاخصهای علمی و تخصصی فعالیتهای پژوهشی، مقالات چاپ شده و کتب بررسی می شود.
عامری با اشاره به برخی شاخصهای جدید که در کمیته علمی جذب عضو هیئت علمی برای جذب مد نظر قرار گرفته می شود گفت: در آئین نامه جدید شاخصهای جذب به صورت یکسانی نسبت به گذشته برای تمام دانشگاهها در نظر گرفته شده و وحدت رویه بیشتری ایجاد شده است.
قرار گرفتن ویژگیهای نخبگی و نمونه بودن در لیست شاخصهای جدید جذب عضو هیئت علمی
وی اضافه کرد: نخبه بودن، دانشجوی نمونه و جزء استعدادهای درخشان بودن در لیست شاخصهای جدید جذب عضو هیئت علمی است که در کمیته علمی هیئت های جذب دانشگاهها و وزارت علوم مد نظر قرار می گیرد. این شاخصها برای جذب در آئین نامه های قبلی وجود نداشت.
دبیر هیئت مرکزی جذب اعضای هیئت علمی، طرحهای پژوهشی موفق در زمان دانشجویی، فعالیتهای پژوهشی و معدل در زمان دانشجویی را از دیگر شاخصهای جذب اعلام کرد.
رسیدگی به اعتراضات مربوط به جذب عضو هیئت علمی در وزارت علوم
وی تأکید کرد: دانشگاهها و مراکز پژوهشی موظف هستند از طریق فراخوان نسبت به جذب عضو هیئت علمی اقدام کنند بدین وسیله تمام افراد شانس برابری برای عضو هیئت علمی شدن دارند و در هر شرایط اگر متقاضی از فرایند جذب در دانشگاهها شکایت داشته باشد می توان پرونده وی را در هیئت مرکزی جذب در وزارت علوم مورد بررسی قرار داد.
نظر شما