به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین صوفی، معاون صدا در نشست برنامه "صبح تهران" با تقدیر از محمد جهانی مدیر شبکه رادیویی تهران و عوامل این برنامه رضایتمندی خود را از برنامه "صبح تهران" اعلام کرد و در ادامه افزود: حتماً یکی از رموز ماندگاری هر برنامهای کیفیت آن برنامه، ایجاد رضایتمندی مخاطب و پاسخگویی به ذائقه او است که مخاطب گمشده خود را در آن برنامه پیدا و با آن ارتباط برقرار میکند و این ارتباط برای او بومی و نهادینه میشود، بنابراین یکی از شاخصههای ارزیابی هر برنامه میتواند استمرار تولید و پخش آن باشد.
وی عنوان داشت: با توجه به مدت زمان پخش چندین ساله این برنامه حتماً باید نوآوری، ابتکار و خلاقیت در آن وجود داشته باشد، چرا که مردم ما تنوع طلب و زیبا پسند هستند و در عین حال قدرت انتخاب دارند.
صوفی با اشاره به قدرت انتخاب مخاطبان، افزود: قدرت انتخاب هم فرصت است و هم تهدید، فرصت است از این جهت که با توجه به شرایط فراهم شده، مخاطبان متناسب با علاقه، ذوق و سلیقه شان انتخاب میکنند، یعنی مجموع رادیو را انتخاب میکند و تهدید است از این منظر که شما با شبکههای مختلف رقیب هستید و اگر چنانچه این عنصر رقابت در ذهن برنامه ساز وجود نداشته باشد، خلاقیت وجود ندارد و حتماً باید در ذهن برنامهساز باشد که در حال حاضر شبکههای دیگر وجود دارند و مخاطبان به راحتی میتوانند آنها را انتخاب کنند.
معاون صدا تصریح کرد: تکثر و تنوع رسانهای میتواند برای هر شبکه و برنامهای یک تهدید باشد، پس باید سریعاً خودش را با ذائقه مخاطب و نیازهای مخاطب منعطف کرده و سعی کند کیفیت برنامهاش را بالا ببرد و ریتم برنامه را تندتر کند تا بتواند در جامعه رسانهای کماکان سرآمد و متشخص باشد و به عنوان یک رسانه مرجع مطرح باشد.
وی برنامه "صبح تهران" را برنامه آغاز زندگی در تهران دانست و عنوان کرد: با توجه به اینکه اساساً ایرانیها از تهران الگو میگیرند، میشود گفت که برنامه صبح تهران، برنامه آغاز زندگی در ایران است بنابراین وظیفه مهمی را بر عهده دارد.
معاون صدا تصریح کرد: با توجه به اینکه افکار عمومی مشخص است، رسانه به عنوان رسانه ملی باید در جهت تقویت هنجارها، ارزشها و الگوهای مناسب اقدام کند به تعبیری یکی از وظایف شبکهها از جمله شبکه رادیویی تهران و گروهها از جمله گروه صبحگاهی این شبکه ارائه سبک زندگی است و در این راستا بهترین برنامه، برنامه "صبح تهران" است که این الگوی زندگی را معرفی میکند.
صوفی یکی از رویکردهای برنامهسازان رسانه را ایثارگری و فداکاری برشمرد و افزود: ایثارگری و فداکاری یعنی عدم دخالت مسائل، مشکلات، کمبودها و کاستیهای زندگی در داخل استودیو یعنی هنگام ورود به داخل استودیو تمامی مشکلات فراموش شود و با ایثارگری و فداکاری خود را وقف برنامه کنیم چون برنامهای که صبح پخش میشود باید شادابی، نشاط، امید به زندگی، اعتماد به نفس و اعتماد و کمک به هم نوع و همزیستی را تبلیغ و تشویق کند.
وی تصریح کرد: وظیفه آگاهی بخشی و اطلاعرسانی رسانه این است که ضمن آن که حقایق را بیان میکند، راهنمایی کند، مشورت بدهد و اطلاعات مورد نیاز مخاطب را به وی برساند و سطح آگاهی عمومی جامعه را در همه بخشها افزایش دهد.
صوفی اظهار داشت: بیست شبکه رادیویی در حال حاضر با بیش از 750 عنوان برنامه در هفته و روزانه 460 ساعت تولید و پخش دارند و همه نیازمندیهای رسانهای اقشار مختلف را در سنین مختلف، در جنسهای متفاوت، با تفکر مختلف، در شهرها و روستاها و کلان شهرها و شهرهای کوچک و در موضوعات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، علمی، ورزشی،پژوهشی و هنری فراهم میکنند به این معنا که یک جمعی که شماها نماینده آن جمع هستید شبانهروز کار میکنند تا بتوانند با استفاده از ابزار رسانهای هم یک انبساط خاطر در جامعه ایجاد کنند و هم رضایتمندی جامعه را بالا ببرند که کار سختی است.
وی وجود صمیمت را تأثیرگذار درهمه امور برشمرد و بیان کرد: صمیمت در کیفیت برنامه اثر میگذارد. اگر صمیمت و تعامل در بین همکاران پایین باشد نتیجه آن را میتوان در خروجی آنتن برنامهها مشاهده کرد.
معاون صدا جریانسازی را یکی از کارکردهای دیگر رسانه دانست و اظهارداشت: امید است کماکان وظیفه جریانسازی که این شبکه و این گروه و برنامه بر عهده دارند به نحو مطلوب به انجام برسانند و برحسب ظرفیت موضوعات مختلف به بررسی آنها بپردازند.
در ابتدای این نشست محمد جهانی مدیر شبکه رادیویی تهران و عوامل برنامه "صبح تهران" به ارائه گزارشی در خصوص این برنامه و پیشنهادهایی برای افزایش کیفیت در آن پرداختند.
نظر شما