۱۰ آذر ۱۳۹۳، ۱۸:۰۱

نیکلای ملادنف:

به چند کشور برای خرید نفت داعش مظنون هستیم

به چند کشور برای خرید نفت داعش مظنون هستیم

قم - نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در عراق در پاسخ به سئوال آیت‌الله مکارم شیرازی که چه کسانی نفت داعش را خریداری می‌کنند گفت: در این زمینه به چند کشور مظنون هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، نیکلای ملادنف عصر دوشنبه در دیدار با آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی با قدردانی از این مرجع تقلید به دلیل برگزاری کنگره جریان‌های تکفیری اظهار کرد: من نماینده سازمان ملل متحد در عراق هستم و سعی می‌کنم صلح و امنیت و اتحاد را در ملت عراق ایجاد کنم.

وی تاکید کرد: امروز هم با مقامات سیاسی دولت عراق و هم با مقامات مذهبی عراق در حال گفتگو هستیم تا اطمینان حاصل کنیم که به تمام سلائقی که در این کشور وجود دارد احترام گذاشته می‌شود.

وی ادامه داد: زمانی که پیام‌هایی از طریق مراجع دینی صادر می‌شود که از مردم خواسته می‌شود به تنوع قومی و قبیله‌ای احترام بگذارند و همزیستی مسالمت آمیزی داشته باشند و از طرف مراجع دینی می‌شنویم که امنیت و صلح باید در عراق پایدار باشد، خوشحال می‌شویم.

به تنوع قومیتی در عراق احترام گذاشته شود

نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در عراق با اشاره به وجود تنوع قومیتی در عراق گفت: مهم‌ترین پیامی که وجود دارد این است که به تنوع قومیتی در عراق احترام گذاشته شود.

وی گفت: احساس می‌کنم که ما نیازمند نوعی احترام و همبستگی نسبت به تنوعی که در عراق وجود دارد هستیم و این امر زمانی نمود عملی پیدا می‌کند که در سرزمین‌هایی که از داعش پاکسازی شده، نسبت به حقوق افرادی که در آن مناطق زندگی می‌کنند احترام گذاشته شود.

نیکلای ملادنف با اشاره به ایدئولوژی و فلسفه شکل‌گیری داعش تصریح کرد: ما اعتقاد داریم که تنها از نظر نظامی نمی‌توان با داعش جنگ کرد بلکه باید فلسفه اعتقادی داعش را از ذهن مردم عراق پاک کنیم.

وی در خصوص پشتیانی برخی کشورها از داعش که در اظهارات آیت‌الله مکارم شیرازی بیان شده اظهار کرد: به خاطر اهمیت این موضوع است که شورای امنیت دو قطعنامه برای داعش تصویب کرده است.

دولت و مردم عراق خودشان باید مشکل کشورشان را حل کنند

وی ادامه داد: امروز کشورهای مختلفی از جمله ایران در کنار عراق هستند و ائتلاف کشورهای دیگر هم در کنار دولت عراق فعالیت می‌کند.

نیکلای ملادنف در مورد ائتلاف مبارزه با داعش اظهار کرد: تشکیل ائتلاف بنا بر دعوت رسمی دولت عراق بوده و زمانی که دولت عراق از کشورهای دیگر کمک خواست واکنش داده شد.

وی اضافه کرد: از همان ابتدای تشکیل ائتلاف هم دولت عراق و هم کشورهای عضو ائتلاف اعلام کردند که هیچ نیروی خارجی در عراق پیاده نخواهد شد. اما هیچ کدام از اینها نمی‌تواند مشکلات ملت عراق را حل کند بلکه این مردم عراق هستند که باید مشکلات کشور خودشان را برطرف کنند.

وی اظهار کرد: همه ما باید به عراق کمک کنیم اما دست آخر این دولت و مردم عراق هستند که باید مشکلات خودشان را حل کنند.

مبارزه علیه داعش را می‌توانیم با اجماع کشورهای منطقه تقویت کنیم

نیکلای ملادنف با اشاره به اظهارات آیت‌الله مکارم شیرازی که گفته بود غربی‌ها معتقدند جنگ با داعش سالیان سال طول می‌کشد، تصریح کرد: من اطلاعی ندارم که مبارزه علیه داعش چند سال طول می‌کشد. باید از نظر نظامی و سیاسی برنامه‌های قوی داشته باشیم و رهبری و مراجع دینی می‌توانند در این زمینه بسیار تاثیرگذار باشند.

نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در عراق تاکید کرد:‌مبارزه علیه داعش را می‌توانیم با اجماع کشورهای منطقه تقویت کنیم.

وی تصریح کرد: متاسفانه داعش گروه ضعیفی نیست، چون سرزمین‌ها و منابع مختلفی را تحت نظر دارند.

نیکلای ملادنف افزود: زمانی که داعشی‌ها موصل را اشغال کردند ۵۰۰ میلیون دلار از بانک‌های موصل پول به دست آوردند و زمانی که به سمت بغداد حمله کردند انبارهای بزرگی از تسلیحات عراق را اشغال کردند.

به چند کشور در خرید نفت داعش شک داریم

وی در پاسخ به سئوال آیت‌الله مکارم شیرازی که با ۵۰۰ میلیون برای چند مدت می‌توان یک ارتش را اداره کرد؟ گفت: آنها قبل از اشغال موصل نسبت به ربودن انسان‌ها و فروختن آنها و داشتن درآمدهای حاصل از فروش نفت، درآمدهای زیادی کسب کردند.

نیکلای ملادنف در پاسخ به این سئوال آیت‌الله مکارم شیرازی که داعشی‌ها نفت را به چه کسانی می‌فروشند؟ تصریح کرد: ما به برخی کشورها مظنون هستیم و شک داریم.

کد خبر 2433972

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha