۵ اسفند ۱۳۹۳، ۱۱:۴۲

حجتی در پاسخ به مهر:

جنگ روانی راه انداختند تا در آستانه نوروز میوه وارد کنند

جنگ روانی راه انداختند تا در آستانه نوروز میوه وارد کنند

وزیر جهادکشاورزی گفت: عده‌ای جنگ روانی به راه انداختند تا در آستانه نوروز میوه وارد کشور کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود حجتی در نشست خبری در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر اینکه وزارت جهادکشاورزی در آستانه شب عید چه اقداماتی برای تنظیم بازار محصولات کشاورزی انجام داده است؟ اظهار داشت: میوه شب عید عمدتا در سه محصول کیوی، پرتقال و سیب خلاصه می شود، ضمن اینکه میوه به اندازه کافی در داخل کشور وجود دارد.

وی با اشاره به بارش برف طی سال گذشته در استان‌های شمالی، افزود: به دنبال این مسئله، عده ای سر و صدا به پا کردند که برای شب عید با کمبود مواجه خواهیم بود و در این زمینه جنگ روانی ایجاد کردند که فشار بیاورند و اقدام به واردات کنند.

حجتی با بیان اینکه 4 درصد مرکبات دنیا در ایران تولید می‌شود، اضافه کرد: این در حالی است که جمعیت ما حدود یک درصد جمعیت دنیا است.

وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه ممکن است عده ای در بازار به دنبال فضاسازی باشند که محصولاتی را که دارند به فروش برسانند یا محموله ای را وارد کنند، گفت: سال گذشته مقدار زیادی پرتقال در کشور فاسد و دور ریخته شد.

وی با بیان اینکه یک میلیون تن سیب اضافه بر نیاز در کشور وجود دارد، گفت: باید دغدغه صادرات و مصرف این محصول را داشته باشیم، ضمن اینکه در محصول کیوی نیز با اضافه محصول مواجه هستیم و پرتقال نیز به اندازه کافی در کشور وجود دارد.

وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه پرتقال و سیب توسط سازمان تعاون روستایی خریداری و ذخیره شده است، گفت: امسال نیز مانند سال‌های گذشته، به همان میزانی که این محصولات در ایام عید توزیع می شدند، توزیع انجام خواهد گرفت و روال طبیعی خود را طی خواهد کرد.

حجتی با بیان اینکه فقط سیب و پرتقال خریداری و ذخیره شده و وارد بازار خرید و فروش کیوی نشده‌ایم، گفت: هیچ مشکلی برای تنظیم بازار شب عید وجود ندارد و طبق برنامه ای که ستاد تنظیم بازار پیش بینی و ابلاغ کرده، خرید انجام شده و در حال حمل به مراکز استان‌ها از جمله تهران است، ضمن اینکه توزیع در 8 روز پایانی سال (از 22 تا 30 اسفندماه) انجام خواهد شد.

قیمت مرغ در میادین تره بار چند است؟

وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه مرغ به وفور در میادین میوه و تره بار وجود دارد، گفت: قیمت این کالا (به صورت گرم) در میادین میوه و تره بار ۶۹۸۰ تومان است.

حجتی افزود: شرکت پشتیبان امور دام، مرغ منجمد را به قیمت ۵۵۰۰ تومان در اختیار هر تعاونی یا گروهی که بخواهند و به هر میزانی که نیاز داشته باشند، قرار می دهد که این مرغ نیز در میادین از جمله میدان بهمن به قیمت ۵۹۰۰ تومان به مصرف کنندگان عرضه می شود، ضمن اینکه قیمت مرغ در زمان آغاز دولت فعلی نیز بین ۶۷۰۰ تا ۷۲۰۰ تومان بوده و بنابراین افزایشی نسبت به آن زمان نداشته است.

وی در مورد الگوی کشت در کشور اظهارداشت: الگوی کشت چیزی جز آنکه در طول تاریخ در مناطق مختلف شکل گرفته، نیست. فقط دو نکته را باید در کنار آن تعریف کنیم؛ اول شرایط آبی منطقه را در نظر بگیریم و دوم نیاز کشور و آنچه تقاضا می طلبد را در نظر داشته باشیم.

وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: به عنوان مثال، ما نمی‌گوییم الگوی کشت در گیلان و مازندران چیزی به جز برنج باشد، اما به غلط کشت برنج در استان گلستان نفوذ کرده، به اعتقاد ما محدودیت منابع آب چنین اجازه ای را نمی‌دهد و باید محصول دیگری در این استان کشت شود که برای کشاورزان نیز اقتصادی و منطقی باشد.

حجتی با بیان اینکه امیدوار هستیم در الگوی کشت به ممنوعیت نرسیم، تصریح کرد: در حال حاضر با این مساله برخورد نکرده‌ایم و از موضع ترویج و آموزش استفاده می کنیم. ممنوعیت، قوانین و اختیارات خاص خودش را می‌خواهد و اگر درآمد کشاورز را تحت تاثیر قرار دهد، راه‌های جبرانی باید در نظر گرفته شود.

وی در رابطه با بحث تنظیم بازار در کشور نیز ادامه داد: ما یک ارزیابی کلی انجام می دهیم که تقاضا برای محصولات کشاورزی چقدر است. یک پیش بینی هم در ارتباط با تولید داریم که بر این اساس، در برخی محصولات با کسری مواجه هستیم که باید آن را از راه واردات تامین کنیم.

وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه کنترل می کنیم واردات به اندازه کسری باشد، خاطر نشان کرد: ممکن است نارسایی‌هایی در این زمینه وجود داشته باشد، اما ما براساس این برنامه پیش می‌رویم و نیاز کلان کشور را تامین می‌کنیم. به عنوان مثال، حدود ۳ میلیون تن مصرف برنج کشور و بین ۲ میلیون و ۱۰۰ تن تا ۲ میلیون و ۲۰۰ تن میزان تولید آن است. ما باید پیگیری کنیم ۸۰۰ هزار تن برنج وارد کشور شود، ضمن اینکه همیشه بخشی از این ۸۰۰ هزار تن توسط دولت ذخیره می شود که نامهربانی نسبت به مصرف کننده در بازار مصرف بوجود نیاید.

حجتی با بیان اینکه واگذاری وظایف به بخش خصوصی را همواره دنبال می کنیم، با اشاره به برخی محدودیت‌ها در تجارت خارجی گفت: به دنبال این هستیم که بخش خصوصی، اتحادیه ها و تعاونی ها حدالامکان مباحث مربوط به حضور در بازار و واردات را انجام دهند.

وی با بیان اینکه بدترین و شکننده ترین شرایط در تامین محصولات مورد نیاز کشور مربوط به روغن است و وابستگی ما در این زمینه بیش از ۹۰ درصد است، افزود: سال گذشته ۳.۸ میلیارد دلار روغن خام، دانه های روغنی و کنجاله وارد کشور شده است، ضمن اینکه توسعه کشت کلزا که می تواند در تناوب کشت گندم قرار گیرد، می تواند سبب کاهش این وابستگی شود و آن را به ۳۰ تا ۳۵ درصد برساند.

رشد ۴۶ درصدی صادرات مرغ در سال 93

وزیر جهادکشاورزی با اشاره به افزایش صادرات مرغ و تخم مرغ طی سال جاری، اعلام کرد: در ۱۰ ماهه امسال ۶۶ هزار تن مرغ صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۶ درصد افزایش داشته است، ضمن اینکه ما توان صادرات بیش از ۵۰۰ هزار تن مرغ را داریم و به دنبال بازارهای صادراتی در این زمینه هستیم.

حجتی با بیان اینکه در ۱۰ ماهه امسال ۶۱ هزار تن تخم مرغ صادر شده است، اظهار داشت: این میزان نیز نسبت به سال گذشته ۶۵ درصد افزایش داشته است.

 وی در ارتباط با صادرات محصولات کشاورزی و مواد غذایی اظهارداشت: در ۹ ماهه امسال در بخش کشاورزی و مواد غذایی ۴.۷ میلیارد دلار صادرات انجام شده که شامل محصولات خام کشاورزی و محصولات فرآوری شده بوده است. این میزان نسبت به سال قبل حدود ۲۲ درصد افزایش یافته، ضمن اینکه واردات این محصولات تا پایان آذر ماه سال جاری ۹.۲ میلیارد دلار بوده که ۱.۵ درصد کاهش یافته است.

وزیر جهادکشاورزی با اشاره به مهمترین وظایفی که این وزارتخانه به دنبال آن است، توضیح داد: مشکلی که گریبانگیر کشور ما است و تولید و اقتصاد از آن رنج می برد، بحث بهره وری و افزایش آن است و پیدا کردن راهکارهایی که ما بتوانیم بهره وری را افزایش دهیم و همچنین پیدا کردن منابعی که در اختیار این موضوع قرار بگیرد.

حجتی افزود: مهمترین و حساس ترین موضوع بخش کشاورزی در ارتباط با بهره وری بحث آب است که باید مدنظر قرار می دادیم، با توجه به اینکه کشور ما خشک و کم آب است.

وی با بیان اینکه دولت عزم جدی در این رابطه داشته و دارد و همه مسئولان تاکید بر چگونگی مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی دارند، عنوان کرد: دولت منابع خوبی را در مقایسه با گذشته تجهیز کرده و در اختیار بخش قرار داده است. بحث افزایش بهره وری به مصرف مستقیم آب و چگونگی استفاده از آن برمی نمی گردد بلکه به مسائلی مانند مکانیزاسیون در بخش و آماده سازی زمین مربوط می شود.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: بحث محوری که در دستور کار ما قرار دارد، اینکه بخشی از محصولات‌مان را به دلیل محدودیت منابع آب باید به صورت متراکم و کشت گلخانه ای تولید کنیم که این کشت مزایای بسیار زیادی در جهت صرفه جویی از آب به همراه دارد.

حجتی، یکی دیگر از مسائل محوری را حفاظت از منابع پایه، آب و خاک اعلام کرد و گفت: سیاست‌گذاری و مسائل اجرایی غلط باعث می شود به حفاظت از محیط زیست و منابع پایه نپردازیم که به دنبال این مساله پیامدهایی چون طوفان‌های شن و ماسه، ریزگردها و... ایجاد می‌شود.

وزیر جهادکشاورزی همچنین با بیان اینکه کشور مزیت‌های زیادی در زمینه صادرات محصولات کشاورزی دارد، خاطر نشان کرد: ما در محصولات مختلف مانند محصولات باغی، لبنیات، مرغ، میوه و تره بار و خشکبار مزیت های صادراتی زیادی داریم و به دنبال بازارهای صادراتی برای این محصولات هستیم.

کد خبر 2505435

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha