۲ اسفند ۱۳۹۸، ۱۴:۲۰

توسط انتشارات جهان؛

ترجمه دانشنامه «سرآغازهای آگاهی» درباره موضوعات فراروانی چاپ شد

ترجمه دانشنامه «سرآغازهای آگاهی» درباره موضوعات فراروانی چاپ شد

کتاب «سرآغازهای آگاهی» نوشته جفری میشلاو با ترجمه محمدرضا غفاری توسط انتشارات جهان کتاب منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «سرآغازهای آگاهی» نوشته جفری میشلاو با همکاری ۱۳۰ دانشمند و پژوهشگر به‌تازگی با ترجمه محمدرضا غفاری توسط انتشارات جهان کتاب منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌کتاب یازدهمین‌عنوان از مجموعه «دانش و فن برای همه» است که این‌ناشر چاپ می‌کند.

این‌کتاب دربرگیرنده یک‌دانشنامه مرجع درباره آگاهی‌پژوهی و پدیده‌های فراطبیعی است. در این‌دانشنامه بحث درباره پدیده‌های فراروانی و فراطبیعی است و جفری میشلاو نخستین فردی است که در آمریکا، در رشته فراروان‌شناسی دکترا گرفته است. رساله دکتری او درباره سیستم‌های تکوینی فراروانی بود که پس از بازبینی در سال ۱۹۸۸ منتشر شد و روش‌های آموزش توانایی‌های فراروانی بعضی مدعیان را بررسی و ارزیابی می‌کرد. میشلاو، همچنین یک روان‌شناس بالینی است.

دانشنامه پیش‌رو ۴ بخش اصلی دارد؛ بخش اول، تاریخچه آگاهی است، بخش دوم فرهنگ عامه و باور مردم درباره آگاهی‌پژوهی است. بخش سوم دربرگیرنده بررسی علمی آگاهی‌پژوهی و بخش چهارم هم شامل نظریه‌هایی در زمینه آگاهی‌پژوهی می‌شود. به بیان ساده، این‌کتاب، درباره تاریخچه، فرهنگ عامه و بررسی علمی آگاهی است.

پیش از شروع بخش‌های اصلی کتاب، این‌عناوین درج شده‌اند: فهرست، مقدمه مترجم، درباره نویسنده، پیشگفتار چاپ اول، پیشگفتار چاپ دوم با تجدیدنظر. پس از بدنه اصلی کتاب هم، پیوست اول با عنوان «نظریه‌ای در باب پدیده‌های فراروانی» آمده که عناوین «چشم‌انداز زیست‌شناختی»، «چشم‌انداز زیست‌شناختی»، «بوم‌شناسی آگاهی» و «چالش‌های در باب زیست‌شناسی آگاهی» را شامل می‌شود. دومین پیوست کتاب هم «حوزه عمل تلقین و تخیل» است.

اولین بخش کتاب، شامل این‌عناوین اصلی می‌شود: سنت‌های آئین شمنی، بین‌النهرین باستان، هند باستان، چین باستان، یونان باستان، روم باستان، یهودیان باستان و مسیحیان نخستین، حکمت هرمسی، آگاهی‌پژوهی در اسلام، آگاهی‌پژوهی در سده‌های میانه، آگاهی‌پژوهی در دوره نوزایی فرهنگی (رنسانس)، دوران روشنگری.

در دومین بخش هم این‌عناوین تدوین شده‌اند: بررسی علمی طالع‌بینی، برون‌فکنی ستاره‌ای (مثالی) و تجربه‌های خارج از بدن بودن، شفا دادن، ارتباط با موجودات هوشمندتر، زندگی در مرگ مرگ در زندگی، اثر نیروهای غیرمتعارف ذهن بر ماده، کاربرد نیروهای فراروانی، برخی تفکرات پایانی در باب فرهنگ عامه.

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

اشارات و تلمیحات برون‌فکنی ستاره‌ای، به‌ویژه در متون بودائی نانترایی که زیرمجموعه‌ای از آئین بودائی ماهایانا است، در تبت و بخش‌هایی از مغولستان به صورتی برجسته به چشم می‌خورد. می‌گویند چنین تجربه‌هایی نشانه‌ای از دل‌بستگی به بودا است. در سرزمین اصیل آئین بودا سنتی است که نه‌فقط پدیده‌های «تجربه‌های خارج از بدن بودن» (OBE) را پذیرفته است، بلکه از نظر فلسفی بر پایه حقایقی قرار گرفته که برای توده مردم دست‌یافتنی است.

مفهوم ویژه از «برون‌فکنی ستاره‌ای» می‌تواند به زمان فیثاغورس بازگردد که ادعا می‌کرد موسیقی افلاک را می‌شنود. فیثاغوریان (یا فیثاغورسیان) پذیرفته بودند که فواصل اجرام آسمانی از زمین به طریقی با فواصل موسیقایی مطابقت دارد. اگر «آگاهی» با کمک فلسفه تعالی یابد به سوی افلاک به پرواز درخواهد آمد و سرانجام به وحدت الوهیت دست خواهد یافت.

بعدها اصطلاحاتی مانند برون‌فکنی ستاره‌ای و تجربه خارج از بدن بودن به صورت وسیعی در تجربه‌های شهودی، پنهان‌بینی، رازگونگی و پدیده‌های فراروانی به کار گرفته شد. برای مثال، تجربه‌هایی که در سنت‌های رازگونه مورداستفاده قرار گرفت و تکامل یافت، موجب شد که شرکت‌کنندگان در این تجربه‌ها بر ترس از مرگ غلبه یابند. تجربه شهودی قدیس اوگوستین که قبلاً از آن ذکری به عمل آمد، مثال دیگری از این نوع است.

این‌کتاب با ۴۱۶ صفحه مصور، شمارگان ۷۰۰ نسخه و قیمت ۷۵ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 4857165

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha