به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا صباغیان در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی در اخطاری با استناد به اصل ۷۷ قانون اساسی گفت: مطابق این اصل قراردادها، عهدنامه ها و موافقت های بین المللی باید به تصویب مجلس برسد، این در حالی است که شرایط سختی را به لحاظ اقتصادی می گذرانیم و باید همراهی و همدلی داشته باشیم، اما با این وجود باید بُعد نظارتی مجلس افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه ایران در حال انعقاد قرارداد ۲۵ ساله به چین است، افزود:وزیر امور خارجه نیز این خبر را تکذیب نکرد، اما ما تجربه تلخ برجام را داریم، بنابراین نظارت را نباید فراموش کرد، چرا که احساس می شود دولت می خواهد با این قرارداد، شکست تلخ برجام را جبران کند، اما نظارت مجلس نباید فراموش شود.
این نماینده مجلس تصریح کرد: در واقع نباید اجازه داد آشی را که آقای ظریف و دولت می پزند، ما در ۲۰ دقیقه همچون برجام سربکشیم.
صباغیان همچنین خواستار ورود هیئت رئیسه مجلس و کمیسیون امنیت به مسئله قرارداد ۲۵ ساله ایران با چین شد و افزود: رصد این موضوع ضروری است، تا چند سال دیگر نگوییم در این قرارداد نیز مانند برجام به ملت ظلم شد و نباید اجازه داد برجام دیگری به ما تحمیل شود.
وی با بیان اینکه معیشت مردم باید در سرلوحه اقدامات مجلس قرار گیرد، گفت: متاسفانه مجلس به هر کاری می پردازد، غیر از معیشت مردم و معیشت موضوع فراموش شده آن است.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت، در پاسخ به تذکر این نماینده مجلس، گفت: باید در رابطه با قرارداد جدید ایران و چین که در حال مذاکره است بگویم که یک پای کار ارتباط جدید ما با چین، رئیس وقت مجلس دهم بود که به نمایندگی از نظام موضوع را پیگیری می کرد.
وی با بیان اینکه در ادامه موضوع سرمایه گذاری مشترک و برخی اقدامات مطرح شده است، اظهار داشت: البته هنوز هم به جمع بندی و پیش نویس قرارداد نرسیده است که در اختیار رسانه ها قرار بگیرد.
نایب رئیس مجلس با بیان اینکه مراکز عالی در نظام موضوع را رصد می کنند، تاکید کرد: هر زمان که این قرارداد به نقطه قابل توجهی رسید، حتما در اختیار رسانه ها قرار خواهد گرفت. دوستان ما هم در کمیسیون های اقتصادی و امنیت در جلسات مشترک در جریان موضوعات مرتبط با این تفاهم نامه قرار گرفته اند.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: همچنین درخصوص معیشت مردم و توجه مجلس به این مهم که در تذکر شما مورد توجه قرار گرفته است، باید بگویم کمیسیون های اقتصادی به شدت در این زمینه فعال شده اند و جلسات متعدد با وزرا برگزار شده است و ضمن انجام بازدیدهایی در حال تنظیم گزارش های خود برای ارائه در صحن علنی هستند.
وی با تاکید بر اینکه مجلس تصمیم جدی برای حضور در موضوع معیشت و اقتصاد مردم دارد، گفت: رئیس مجلس با روسای کمیسیونهای اقتصادی و فرهیختگان اقتصادی جلساتی برگزار کرده است و بعضاً روسای کمیسیون ها و ریاست مجلس موضوعات را در حوزه های ارزی و نهاده های اولیه تولید پیگیری می کنند.
نظر شما