به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، «فن یانگ»، سرپرست تیم تحقیق از موسسه تحقیقاتی کارولینسکا سوئد، در این باره می گوید: «یافته های ما نشان می دهد اختلالات فشارخون در دوره بارداری با افزایش خطر سکته و احتمالاً بیماری قلبی در کودک تا سن ۴۱ سالگی مرتبط است.»
این مطالعه شامل بیش از ۵.۸ میلیون کودک متولدشده در سوئد در سال ۱۹۷۳ و در فنلاند در سال ۱۹۸۷ بود. هر دو گروه تا سال ۲۰۱۴ تحت نظر بودند.
از بین این تعداد کودکان، حدود ۴ درصد از مادران مبتلا به اختلال فشارخون بالا در دوره بارداری متولد شده بودند. در طول ۴۱ سال پیگیری وضعیت این افراد، ۰.۰۴ درصد کودکان مبتلا به بیماری قلبی و ۰.۰۹ درصد دچار سکته شدند.
نتایج مطالعه نشان داد کودکانی که مادران شان در طول بارداری دچار اختلالات فشارخون بالا بودند ۲۹ درصد با خطر بیماری قلبی و ۳۳ درصد با خطر سکته مواجه بودند.
محققان معتقدند این مطالعه باید دوره پیگیری طولانی تری داشته باشد تا یافته های حاصله تایید شده و توضیحات احتمالی مشخص شود.
به گفته محققان، فاکتورهای مشترک ژنتیکی یا محیطی از عوامل اصلی تاثیرگذار بر رابطه بین اختلالات فشارخون در دوره بارداری و خطر بیماری قلبی ایسکمیک است.
نظر شما