۲۷ مرداد ۱۴۰۰، ۱۵:۴۶

مدیر پژوهشکده امام حسین(ع):

منبرهای حسینی باید چراغ راه مردم باشد

منبرهای حسینی باید چراغ راه مردم باشد

اصفهان_ مدیر پژوهشکده امام حسین(ع)گفت: منبرهای حسینی باید چراغ راهی برای روشن شدن مسیر مردم و آگاهی آنها باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی وافی ظهر روز تاسوعا با اشاره به تأثیر روضه‌های حسینی، اظهار داشت: منبرهای حسینی باید برترین و مؤثرترین راه زندگی را به بشر نشان دهد و جملاتی که در آن بیان می‌شود اثربخش باشد.

وی تصریح کرد: باید به گونه‌ای باشد که کلیدی به مخاطب نشان دهد تا ده‌ها راه را برای او باز کند و به سؤالاتش پاسخ دهد.

مدیر پژوهشکده امام حسین (ع) با بیان اینکه هدف در جریان دین‌داری کیفیت است نه کمیت، گفت: در کنار سخنرانی، مجالس مذهبی بیشترین تأثیر را بر روش و سیره‌ی زندگی دارد. دشمن آدمی نفس عصیان‌گر است در حالی که شیطان هر فردی از جنس خود اوست و هرکس در قبال نفسش امتحان پس می‌دهد.

وی با اشاره به چهارمین ضلع اسلام، خاطر نشان کرد: دین نه تنها تکلیف بلکه تشریف است؛ دین را می‌توانیم برای خود به گونه‌ای تعریف کنیم که تمام آن را مانند لذت و شور بدانیم که اگر لذت ترک بدانید دیگر شهوت به دنبال شهوت نخواهید رفت.

شور دینی کربلا، نیاز بشر آخرالزمان

همچنین اصغر طاهرزاده در ویژه برنامه عاشوراییان در خصوص راز ماندن اصحاب در کنار امام را اینگونه شرح داد و گفت: شورمندی دینی که کربلا آینه آن بود گواه نیاز بشر آخرالزمانی است.

وی افزود: اصحاب امام در شب عاشورا ماندند زیرا درک حقالیقینی داشتند تا پاسخی برای ایمان خود داشته باشند.

این پژوهشگر دینی با بیان اینکه ایمانی که در جانتان رخنه کرده باشد از نوع ایمان کربلاییست، گفت: این ایمان، ایمانی است که هرچه به امام نزدیک‌تر شویم، بیشتر می‌شود. شما در آغوش خدا هستید و هستی متعلق به خداست پس شما در هستی حضرت حق می‌توانید خود را بیابید.

وی یادآور شد: در حقالیقینی تاریخی، انسان به دنبال چیزی نیست که به سوی آن حرکت کند زیرا از مقام ملکوت بالاتر آمده است، ما می‌توانیم با حضور تاریخی انقلاب اسلامی در حقیقت اسلام باشیم، حقیقت انقلاب همان بود که شهدای ما فدا شدند.

حضرت عباس (ع) الگوی خویشتن داری

خویشتن داری موضوع قسمت هشتم برنامه آئین عشق بازی در شبکه اصفهان بود که حجت الاسلام عمومی در این برنامه اظهار داشت: معادل واژه‌ی خویشتن داری در زبان عربی عفت یا عَفاف است.

وی افزود: هر انسانی بدون استثنا به زیبایی و ارزش‌های اخلاقی گرایش دارد و منشأ خویشتن داری در انسان فطرت است، اگر فطرت انسان دست نخورده باقی بماند تا حد قابل توجهی خویشتن‌داری در وجود آنها ریشه می‌کند.

این کارشناس تربیتی نه گفتن به هوس‌های بیجا و وسیله‌های شیطانی را برای حفظ فطرت ضروری دانست و افزود: مسئله بسیار مهمی که مطرح می‌شود این است که در درجه اول انسان باید در موقعیت‌های مختلف به نعمت عقل رجوع و از آن استفاده کند تا از سقوط حفظ شود.

در ادامه برنامه حجت الاسلام مؤذنی از دیگر کارشناسان برنامه، حضرت قمر بنی‌هاشم را الگوی خویشتن‌داری معرفی کرد و گفت: در این منطقه پر زلزله تربیتی که نوجوانان ما اتفاق‌های عجیب و غریبی را تجربه می‌کنند و ممکن است ترغیب و تهدید شوند، باید مقاومت و زیباسازی را فراگیرند.

وی معتقد است که باید به بچه‌ها احساس ارزشمندی بدهیم که این احساس ارزشمندی انگیزه ایستادگی در برابر خواسته‌های غلط در بچه‌ها را فراهم می‌کند و اثرپذیری، تقلید بی دلیل، جوگیر شدن بچه‌ها، توقع بالای آنها و مسئولیت پذیری پایین آنها نشان می‌دهد زیرساخت‌های محکمی در آنها شکل نگرفته است.

کد خبر 5284143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha