۱۱ مهر ۱۴۰۰، ۱۲:۴۲

در معارفه سرپرست دانشگاه تهران مطرح شد؛

تاکید وزیر علوم به روسای انتصابی دانشگاه‌ها

تاکید وزیر علوم به روسای انتصابی دانشگاه‌ها

وزیر علوم به روسای انتصابی دانشگاه‌ها تأکید کرد در جلساتی منظم از توصیه‌های روسای قبلی دانشگاه بهره ببرند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی زلفی گل در مراسم تکریم دکتر نیلی رئیس سابق دانشگاه تهران و معارفه دکتر مقیمی سرپرست دانشگاه تهران که امروز در تالار علامه امینی دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: از دکتر نیلی نهایت تقدیر و تشکر را داریم و معتقدم پای صحبت‌های این عزیزان نشستن، به منزله حضور در یک کلاس درس است. خدا را شکر که دانشگاه‌های ما در پرورش سرمایه‌های نمادین بسیار موفق بودند. به تیم مدیریت دکتر نیلی هم خدا قوت می‌گویم.

وزیر علوم افزود: آرزوی هر خانواده ایرانی است که فرزندشان در دانشگاه‌های مطرح درس بخواند و این نشان دهنده این است که فارغ‌التحصیلان ما شایستگی لازم را نشان داده‌اند.

وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که کشور ما داشته این است که زحمات مدیران گذشته را نادیده می‌گیریم؛ بنده دست مریزاد عرض می‌کنم خدمت همه وزرای علوم سابق. امیدواریم در این دوره چنین نباشد و ما قدردانی کنیم از مدیران سابق.

وی بیان کرد: هر رییس دانشگاهی که منصوب می‌کنم به او تاکید می‌کنم که حتماً هر دو ماه یک بار روسای قبلی را جمع کند، صبح تا ظهر جلسه بگذارد و فرمایشات آنها را بشنود و استفاده کند؛ اینها سرمایه هستند.

وی با بیان اینکه هر کدام از روسای دانشگاه را منصوب کنم خواهش کردم که برنامه بنویسند، افزود: در این شرایط فرد متوجه می‌شود که کجا را قرار است مدیریت کند و با چه چالش‌هایی رو به رو است.

وزیر علوم با اشاره به لزوم بازنگری در برخی سندهای علمی گفت: ما نقشه جامع علمی داریم اما تکه و پازل‌هایی دارد که باید تبیین کنیم. همینطور به نقشه فناوری نرم و سخت نیاز داریم. نقشه جامع فرهنگی داریم اما به نقشه تولید ثروت هم نیاز داریم.

وی ضمن اشاره به اینکه دانشگاه تهران در زمینه مرجعیت علمی، فناوری کارآفرینی، اشتغال پذیری و.. می‌تواند الگو باشد، گفت: دانشگاهیان نباید نسبت به برنامه‌های کشور بی تفاوت باشند. خواهش من این است که تا قبل از آنکه برنامه هفتم توسعه کشور تنظیم شود، استادان دانشگاه به ویژه تهران نقاط ضعف و قوت برنامه توسعه اول و تا ششم نقاط را احصا کنند.

وی تاکید کرد: مدیران باید مجری اندیشمندان کشورها باشند. اجازه ندهیم این برنامه‌های مهم در جلسات تنظیم شوند بلکه تنظیم هر بند این سندها باید نتیجه ده‌ها پایان نامه و پژوهش باشد. خواهش من این است که اساتید دانشگاه نسبت به سرنوشت کشور و تصمیم سازی بیشتر فعال باشند.

زلفی گل خاطرنشان کرد: خواهش دارم استادان و دانشجویان در بخش علوم، تحقیقات فناوری برنامه توسعه هفتم به بنده بگویند چه کارهایی باید انجام دهیم. به طور مثال پذیرش دانشجو در حال حاضر بر اساس نیاز ما نیست و ما موظف هستیم در دانشگاه‌های دولتی بر اساس نیاز امروز و فردا دانشجو بپذیریم‌.

وی افزود: چرا نباید رصد کنیم که شغل فارغ‌التحصیلان ما چه هست و آیا مرتبط هست یا نه. آینده فرزندان را باید رصد کنیم. چرا بخش اعظم پایان نامه‌های ما نباید کاربردی شود؟ چرا نباید شفافیت را در رأس کارهایمان قرار دهیم؟

استفاده از هوش مصنوعی برای مدیریت اعضای هیات علمی

وزیر علوم تصریح کرد: ما می‌توانیم از هوش مصنوعی برای مدیریت بهتر اعضای هیات علمی و یاوران علمی استفاده کنیم. چرا باید حقوق را برای همه اضافه کنیم؟ یکی تلاش کمتری می‌کند حقوقش باید کمتر باشد. آیا دریافتی کسی که تلاش کمتری می‌کند باید با کسی که بیشتر تلاش می‌کند، یکی باشد؟ در این زمینه ما در حال تدوین نظام سنجش و انگیزش پرسنل هستیم.

کد خبر 5318936

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علیرضاپاک نژاد IR ۱۹:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۱
      0 3
      اگر حقوق برتلاش علمی ،البته پژوهش کاربردی و نظرسنجی از تاثیر استاد در بهبود کمی و کیفی دانشگاه باشد ،تقریبا حقوق نجومی هیات علمی ها در مقایسه با حق التدریس ها تغییر می یابد و امید شکل گیری نوینی است برای جذب اساتید برخلاف روش معمول فراخوانی و غیر کاربردی ومنسوخ
      • فراخون. IR ۲۳:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۱
        3 0
        شما که ظاهرا فکر میکنی اساتید حق التدریس توانمندی بیشتری دارند از اعضای هییت علمی... خیلی ساده است در فراخوان جذب شرکت کن... اگه توانمند باشی جذب میشی....
    • ناشناس IR ۱۰:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۲
      0 0
      سلام ،طبق صحبت رییس سابق دانشگاه تهران ،افزایش 62 درصدی درآمد اختصاصی در 4 سال گذشته ، بدلیل افزایش چند صد درصدی تورم بوده یا عملکرد ایشان ؟ بهتر بود که از عدم نظارت و افزایش چشمگیر آمار اختلاس در دوران مدیریتشان هم می گفتند .