به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان کردستان، فریبا رضایی اظهار داشت: این اسکله در سالهای گذشته و بدون مجوز در تالاب زریوار ایجاد شده بود که با تلاش و پیگیریهای مداوم حفاظت محیط زیست استان کردستان و شهرستان مریوان با حکم قضائی تخریب شد.
وی اضافه کرد: این اسکله غیرمجاز که سالیان متمادی موجب بد منظر شدن نمای طبیعی تالاب زریوار، آلودگی آب توسط قایقهای موتوری و بی نظمی در فضای گردشگری تالاب شده بود با حضور قاضی پرونده، پرسنل و یگان حفاظت محیط زیست مریوان، عوامل اجرایی شهرداری، اداره برق شهرستان و همکاری نیروی انتظامی تخریب و کاملاً پاکسازی شد.
رضایی تدوین برنامه قایقرانی را از دیگر اقدامات مهم بر روی تالاب زریوار برشمرد و افزود: دو اسکله دیگر قایقرانی تالاب دارای مجوز هستند اما باید بر اساس مصوبات و دستورالعملهای ابلاغی از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان در قالب یک اسکله واحد با مجوز و نظارت حفاظت محیط زیست و دستورالعملهای آن اقدام به فعالیت کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: تفاوت مدیریت چند سال اخیر زریوار با سنوات گذشته این است که در گذشته مدیریت بر اساس وضعیت موجود صورت میگرفت و برنامهای منسجم نداشت، اما اکنون برنامه مدیریت جامع زریوار تدوین و تصویب شده و به ذی نفعان ابلاغ شده است و مخالفت با تقاضاهای غیرمنطقی و مخرب اکولوژیکی زریوار در چند سال اخیر، گواه حسن نظارت محیط زیست در این حوزه است.
رضایی اظهار داشت: پناهگاه حیات وحش زریوار با مساحت سه هزار و ۲۹۲ هکتار در فاصله سه کیلومتری شهرستان مریوان واقع شده است و علاوه بر ارزشهای زیست محیطی، از مکانهای دیدنی و گردشگری استان کردستان محسوب میشود.
وی افزود: پناهگاه حیات وحش زریوار برابر مصوبه ۳۰۴ شورای عالی محیط زیست در تاریخ ۱۳۸۸ ثبت و یکی از منحصر به فردترین تالابهای آب شیرین منطقه است که دارای حیات وحش بسیار متنوع بوده و محلی برای حضور پرندگان بومی و مهاجر میباشد که آخرین آمار شناسایی ۲۷۸ گونه پرنده در پناهگاه میباشد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست کردستان خاطرنشان کرد: تالاب زریوار که در سیزدهم اسفند سال ۹۷ به عنوان بیست و پنجمین تالاب بین المللی کشور در کنوانسیون رامسر ثبت شده و با وسعت دو هزار و ۴۰۳ هکتار در پناهگاه زریوار قرار گرفته و ۸۵۵ هکتار آن پهنه آبی است.
نظر شما