۱۴ آذر ۱۴۰۰، ۱۳:۲۸

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی:

دانشگاه ها باید به فناوری و کارآفرینی تغییر پارادایم دهند

دانشگاه ها باید به فناوری و کارآفرینی تغییر پارادایم دهند

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی با تاکید بر حمایت از تولید داخلی گفت: دانشگاه ها باید تغییر پارادایم دهند و در کنار تربیت دانشجو و تولید مقاله به فناوری، تولید ثروت و کارآفرینی رو بیاورند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر حمیدرضا خانکه در پایان سومین رویداد ملی «استارت اپ فناوری توانبخشی افراد دارای معلولیت، سالمندان و جانبازان» گفت: باید با حمایت از تولیدات داخلی و فناوری جوانان نوآور به آنها انگیزه داد.

وی اظهار داشت: این کشور سالانه ۱۶ الی ۱۸ هزار کشته فقط در حوادث ترافیکی می دهد که درصد بالایی از آن، ناشی از خودرو ناایمن است. سالانه ۷۰۰ هزار مراجعه به نظام سلامت داریم، و سالانه ۳۵۰ هزار بیمار داریم که ۳۰ درصد آنان، معلول می شوند که ناشی از حوادث ترافیکی است.

خانکه با اشاره به خدمات توانبخشی یادآور شد: در حال حاضر، در دنیا ۳۰ درصد مردم نیاز به خدمات توانبخشی دارند، ضمن آنکه ۱۵ درصد مردم معلول هستند و بزرگترین جمعیت اقلیتی را افراد دارای معلولیت تشکیل می دهند.

وی گفت: سالمندان ۱۰ درصد جمعیت کشور ما را تشکیل می دهند که تا ۲۰ سال آینده، این عدد به ۲۵ درصد می رسد و فرقی که در کشور ما وجود دارد، این است که سالمندان ما با بیماری هایی همراه هستند، یعنی سالمندانی خواهیم داشت که مشکلات اسکلتی عضلانی، مشکلات و بیماری های زمینه ای، بیماری های صعب العلاج و محدودیت های متعددی دارند.

خانکه افزود: ۲۰ تا ۲۵ سال دیگر، یک سوم جمعیت ما، سالمند هستند و از طرفی روند تولید جمعیت نیز رو به کاهش است. در حال حاضر TFR (شاخص فرزندآوری) در کشور ما تقریبا ۲/۱ است، یعنی جمعیت جوان کشور نیز رو به کاهش است، تمایل به ازدواج کاهش پیدا کرده و پدیده دیگری که ما را تهدید می کند، مهاجرت است که براساس آخرین گزارش بانک جهانی، سالانه ۵۰ میلیارد دلار، میزان خسارت ناشی از مهاجرت جوانان ما به دیگر کشورهاست.

وی تصریح کرد: با توجه به همه این شرایط، متوجه می شویم که کشور در آینده بنوعی با بحران جمعیتی و بحران سالمندی روبه روست، که اینها نیاز به خدمات تخصصی توانبخشی دارند، باید شروع کنیم از الان خدمات ایجاد کنیم.

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به مشکلات حوزه توانبخشی و سلامت مردم گفت: خدمات توانبخشی، متولی مشخصی ندارد، این خدمات تحت پوشش یارانه ناشی از ارز دولتی قرار ندارند، بنابراین مراکز توانبخشی، خدمات خود را یا با تجهیزات کهنه ارائه می دهند و یا با تجهیزات گران ارائه خواهند داد که منجر به گران شدن خدمات می شود.

خانکه با اشاره به راهکارهای توسعه خدمات توانبخشی و ملزومات این حوزه برای حمایت از نیازمندان، آسیب دیدگان، سالمندان و افراد دارای معلولیت، تاکید کرد: برای توسعه خدمات باید به جوانان اعتماد کنیم و نیازهای افراد دارای معلولیت و سالمندان را از طریق دانشگاه ها شناسایی و استخراج کنیم تا ایده ها براساس نیازها تولید شوند و با حمایت از ایده ها، تولید تجاری انجام شود.

وی با اشاره به توان دانشگاه علوم توانبخشی تاکید کرد: تقاضا دارم، در عین حال که باید از تولید داخلی حمایت بشود، دانشگاه ها تغییر پارادایم بدهند و دانشگاه ها در کنار تربیت دانشجو و تولید مقاله، به سمت فناوری، نوآوری، تولید ثروت و کارآفرینی رو بیاورند. سیستم های نظارتی و حمایتی به مردم تضمین بدهند که مردم سلامتشان قربانی انحصاری شدن بعضی از مسایل نشود.

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی گفت: مقام معظم رهبری در فرمایشات شان فرمودند که ما باید از تولید داخلی حمایت کنیم، باید جوانانمان کارآفرین بشوند و از شرکت های دانش بنیان حمایت کنیم. برای تحقق این هدف، بایدتولید داخلی، به مفهوم واقعی تولید داخلی باشد، نظارت بر کیفیت تولید داخلی انجام شود و تولید داخلی بتواند با مشابه خارجی رقابت کند.

وی با تاکید بر کیفیت محصولات داخلی، افزود: ما دوست داریم جوانان شاغل باشند و تولید کنند و نام ایران روی محصولات درج شود، اما سلامت مردم مهم است و شرکت ها باید موظف شوند که تولید آنها نیاز مردم، سلامت و امنیت آنان را تامین می کند.

کد خبر 5368074

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha