به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه ایندیپندنت، مقامهای وزارت دفاع انگلیس شب گذشته تایید کردند که این کشور در نظر دارد جدول زمانبندی برای خروج نیروهای انگلیسی از پایگاه آنها در بصره را ظرف چند روز و یا چند هفته آتی با وجود نگرانی شخصیتهای نظامی و دولتی آمریکا مبنی بر اینکه نیروهای محلی عراقی آمادگی بر عهده گرفتن کنترل اوضاع امنیتی خود را ندارند، دنبال کند.
فرماندهان آمریکایی در بغداد از انگلیس می خواهند تا کارخروج نیروهای خود را به تاخیر بیندازد، زیرا آنها نگران هستند که سرویسهای امنیتی عراق به قدر کافی آموزش ندیده اند و یا برای کنترل آشوبها تجهیز نشده اند.
اما درگفتگوهای صریح و بی پرده بین فرماندهان انگلیسی و آمریکایی حاضر درعراق، انگلیس این مسئله را روشن کرده که عراقیها کاملا توانایی برعهده گرفتن مسئولیتها ظرف هفته آینده را دارند.
روابط لندن با واشنگتن برسر تاکتیکهای انگلیس در بصره از زمانی که "جک کین" ژنرال سابق بازنشسته آمریکایی گفت که انگلیسیها بیشتر بر آموزش نیروهای عراقی متمرکز هستند تا حفظ و کنترل امنیت، دچار تنشهایی شده است.
حدود پنج هزار و ۵۰۰نظامی انگلیسی درمنطقه جنوب عراق مستقر هستند، اما اغلب آنان در فرودگاه بصره برای آموزش تیپ ۱۰ارتش عراق حضور دارند.
ژنرال جک کین طراح استراتژی افزایش شمار نظامیان آمریکایی درعراق، اخیرا تصریح کرد که انگلیس مسئول ناآرامی های بصره است .
وی ضمن انتقاد از تصمیم لندن برای خارج کردن نیروهای انگلیسی از عراق اعلام کرد که انگلیس عامل اصلی خشونت و ناآرامی های موجود در بصره است.
نظر شما