۵ شهریور ۱۳۸۶، ۱۷:۱۳

مهدی خبیری:

استقلال و پرسپولیس در گرفتن حق پخش تلویزیونی کم کاری کردند

استقلال و پرسپولیس در گرفتن حق پخش تلویزیونی کم کاری کردند

عضو کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال با بیان اینکه درآمد حق پخش تلویزیونی می تواند نیمی از هزینه های فوتبال را تامین کند، باشگاه های استقلال و پرسپولیس را به کم کاری در این مورد متهم کرد.

به گزارش خبرنگارمهر، دکترمهدی خبیری در نشست امروز درمورد دریافت هزینه حق پخش تلویزیونی گفت:« این مساله ساختار20 ساله دارد. 10 سال محرمانه این موضوع را پیگیری می کردم ولی خوشبختانه زمان ریاست صفایی فراهانی در فدراسیون فوتبال توانستیم هزینه رایت مسابقات خارجی ملی را بگیریم.»

وی با بیان این موضوع که دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در زمینه دریافت حق پخش تلویزیونی کم کاری کرده اند، افزود:« در صورتی که این دو باشگاه کم کاری نمی کردند، می توانستند حق پخش تلویزیونی را همانند فدراسیون فوتبال کسب کنند.»

عضو کمیته انتقالی ادامه داد:« در چین و ویتنام این مشکل وجود داشت ولی با تلاش باشگاه ها این مشکل حل شد. امروز هم اگر این موضوع توسط باشگاه ها پیگیری شود قابل حل خواهد بود. البته در بازی های داخلی این موضوع مشکلتر برطرف می شود ولی در بازیهای خارجی باشگاه ها می توانند با گرفتن شریک، حق پخش بازی را بفروشند.»

وی اضافه کرد:« باشگاه ها حداقل می توانند از حق کپی رایت و فروش پیراهن استفاده کنند. البته در این زمینه قوانینی وجود دارد ولی کدام باشگاه تا امروز آن را پیگیری کرده است. پرونده این موضوعات در مراجع باز بوده و در آن حداقل ها هم در نظر گرفته شده است.»

خبیری درپاسخ به این سوال که باشگاه ها می توانند با توجه به اساسنامه جدید فدراسیون برای دریافت حق پخش تلویزیونی خود به FIFA و AFC شکایت کنند؟ گفت:« یکسری قوانین نانوشته در فوتبال کشورها وجود دارد که طبق آن باشگاه ها خود را مقابل دولت ها قرار نمی دهند.»

وی دراین مورد افزود:« درسال 67 بارها به مسئولین برای دریافت این حق مراجعه کردم که یکی از دلایل رفتنم از فدراسیون همین موضوع بود. البته در زمان ریاست صفایی فراهانی بر فدراسیون فوتبال، این موضوع را مطرح کردیم که هزینه پخش تلویزیونی حق ماست و به صدا و سیما تعلق ندارد، به همین دلیل ما اجازه حق پخش سیگنال را به آنها ندادیم.»

عضو کمیته انتقالی درتوضیح این مطلب اضافه کرد:« در آن زمان به همین دلیل اجازه ندادیم بازی ایران با ژاپن که با نتیجه یک بر یک به پایان رسید، پخش شود. همچنین حق پخش تلویزیونی بازی با آمریکا را به یک شرکت آرژانتینی فروختیم تا در نهایت توانستیم این حق را از صدا و سیما بگیریم.»

وی با اشاره به این موضوع که فوتبال باید 50 درصد درآمد خود را از حق پخش تلویزیونی کسب کند، افزود:« در آن زمان فدراسیون عملکرد خوبی داشت ولی در مجموع در این زمینه بسیار مبتدی عمل می کنیم. امروز آئین نامه های مدون و مشخص وجود دارد، باید بر اساس آن کار کنیم تا مشکلات، خلاها و مقررات قانونی موجود حل شود زیرا فوتبال باید از تمام حق و حقوق قانونی خود استفاده کند.»

خبیری در مورد احتمال کاهش سهمیه نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا در صورت عملی نشدن حق پخش تلویزیونی اظهار داشت:« مطمئنا این موضوع یکی از موارد مدنظر نمایندگان AFC است و آن را پیگیری خواهند کرد و اگر باشگاه ها نتوانند حق و حقوق خود را در این زمینه بگیرند، حداقل امتیازات برای ایران در نظر گرفته می شود که در نهایت باعث کاهش نمایندگان ایران در این مسابقات خواهد شد.»

وی تصریح کرد:« گرفتن این حق و حقوق توسط فدراسیون به سادگی بدست نیامده و چالشهای بزرگی را پشت سرگذاشته است. گرچه این موضوع با پیشنهاد فدراسیون چند وقت پیش در شورای تشخیص مصلحت مورد بررسی قرار گرفت ولی همکاری نکردن دو باشگاه تهرانی باعث شد، به نتیجه نهایی نرسد.»

عضو کمیته انتقالی در مورد تاسیس شبکه خصوصی برای فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد:« این موضوع باید در دولت و سطوح بالا مورد بحث و بررسی قرار بگیرد. البته فوتبال می تواند تبلیغات خود را فعال تر کرده تا راهی برای تامین اعتباراتش پیدا کند.»

درادامه دبیرکل فدراسیون فوتبال هم در توضیح این موارد گفت:« رسیدن به این حق ساز و کار خودش را می خواهد و این موضوع باید در ردیف بودجه صدا و سیما قرار بگیرد.»

وی اضافه کرد:« همچنین دریافت هزینه حق پخش تلویزیونی باید در بحث خصوصی سازی باشگاه ها مورد بررسی قرار بگیرد زیرا اگر می خواهیم سهمیه 4 تیم ایران در لیگ قهرمانان آسیا حفظ شود باید این امتیاز را در اختیار باشگاه ها قرار دهیم، درغیراین صورت شاید تعداد نمایندگان کشورمان در این رقابت های معتبر به یک عدد تقلیل یابد.»

نبی تاکید کرد:« فوتبال سیرتکاملی خود را سپری می کند. در دهه 70 فدراسیون فوتبال هزینه تبلیغات دور زمین را هم دریافت نمی کرد ولی امروز این پول دراختیار فدراسیون قرار می گیرد.»

وی ادامه داد:« امروز درهرمسابقه ای چه درسطح ملی و چه باشگاهی که در خارج از کشور پخش شود، فدراسیون و باشگاه ها می توانند حق رایت آن را برعهده بگیرند و پخش آن را در خارج از کشور دراختیار شبکه های تلویزیونی قراردهند.»

دبیرکل فدراسیون فوتبال اضافه کرد:« طبق مقررات FIFA و AFC بحث مارکتینگ جزو یکی از سرفصل هاست و مشخص است از چه راه ها و منابعی می توان درآمد فوتبال را تامین کرد.»

وی خاطرنشان کرد:« دراساسنامه به مساله مارکتینگ و درآمدزایی هم اشاره شده است و قاعدتا جزو مقررات فیفاست. امیدواریم روند تکامل فوتبال روز به روز ادامه پیدا کند تا به زودی شاهد اختصاص یک شبکه تلویزیونی خصوصی برای فوتبال باشیم.»

نبی در پایان گفت:« برخورد انفعالی را در ورزش صحیح نمی بینم زیرا برای رسیدن به اهداف خود، نیازمند تعامل هستیم.»

کد خبر 542485

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha