۲۱ خرداد ۱۴۰۱، ۱۷:۵۷

در نشست فعالان محیط زیست با اصحاب رسانه اصفهان مطرح شد؛

۲۲ سال پیش زنگ‌ خطر خشکی زاینده‌رود را به صدا درآوردیم

۲۲ سال پیش زنگ‌ خطر خشکی زاینده‌رود را به صدا درآوردیم

اصفهان- بنیانگذار و موسس جمعیت دوستداران محیط‌زیست اصفهان (طبیعت یاران) گفت: ۲۲ سال پیش زنگ‌های خطر خشکی زاینده‌رود را به صدا درآوردیم، وظیفه ما این بود اما بولدوزرها قدرت بیشتری داشتند.

به گزارش خبرنگار مهر، حشمت الله انتخابی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه یکی از وظایف سازمان‌های مردم نهاد محیط‌زیستی و اساتید دانشگاهی تصمیم سازی است، اظهار داشت: از سال ۱۳۷۹ تاکنون درباره مسائل و خشکی رودخانه زاینده رود به رؤسای جمهور و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دوره‌های مختلف، نامه نوشتیم و شکایت کردیم اما رودخانه امروز خشک است.

وی افزود: سال ۱۳۷۹ کانون تشکل‌های غیر دولتی زیست محیطی استان اصفهان متشکل از جمعیت پیام سبز، طبیعت یاران و زنان مبارز با آلودگی محیط زیست در بیانیه‌ای که در همایش اصفهان و توسعه صادر شد و سند آن امروز موجود است، نسبت به خشکی زاینده‌رود و وضعیت محیط‌زیست هشدار دادند.

بنیان‌گذار جمعیت (طبیعت یاران) تصریح کرد: ما ۲۲ سال پیش زنگ‌های خطر خشکی زاینده رود را به صدا درآوردیم، وظیفه ما این بود اما بولدوزرها قدرت بیشتری داشتند.

نویسنده کتاب پا به پای زاینده‌رود ابراز داشت: مهر ماه سال ۱۳۷۹ که خشکی رودخانه زاینده‌رود آغاز شد، تحقیق کردم حتی ۱۰۰ ساله‌های آن زمان ما به یاد نمی‌آوردند که رودخانه کامل خشکیده باشد.

انتخابی ادامه داد: سالی که رودخانه زاینده‌رود از منطقه لنجانات به بعد خشکید در سال آبی ۱۲۴۹- ۱۲۵۰ شمسی بود، دوره ناصرالدین شاه قاجار که قحطی وسیعی در سراسر ایران آمده بود و به روایات موجود ۲ میلیون نفر از ۱۰ میلیون نفر جمعیت آن زمان ایران تلف شدند و پس از آن سال رودخانه هرگز کامل نخشکید و پس از احداث تونل اول کوهرنگ نیز این اتفاق دیگر نمی‌افتاد.

وی با بیان اینکه فعالان محیط زیست، دانشگاهیان و اصحاب رسانه در این ۲۲ سال درباره زاینده رود بسیار گفتند و نوشتند، گفت: ما چاره‌ای جز امید نداریم، قدرت دست ما نیست ولی مهمترین وظیفه ما کسب آگاهی و آگاهی بخشی است و رسانه‌ها دست از آگاهی بخشی بر ندارند.

لطفاً حق اصفهان را به دیگران نبخشید

در ادامه مهدی بصیری رئیس هیئت مدیره جمعیت پیام سبز نیز اظهار داشت: مشکلات زیست محیطی که از سال‌ها قبل شکل گرفته شاید به این دلیل است که ما سمن‌های محیط‌زیستی هرگز تریبون و بودجه نداشتیم که به صورت گسترده فعالیت کنیم.

وی با بیان اینکه ناآگاهی از محیط‌زیست بسیار خطرناک است و ناآشنایی با آن بسیار ضربه زده است، خاطرنشان کرد: امید است خبرنگاران در اطلاع رسانی و آموزش محیط زیست کمک کنند زیرا بهترین وسیله برای ترویج فرهنگ، خبر درست است.

این استاد بارنشسته دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد: از رئیس جمهوری می‌خواهیم لطفاً حق اصفهان را به دیگران نبخشید؛ این اولین مطالبه ما است زیرا اصفهان جای توسعه صنایع نیست، آثار تاریخی فاخر اصفهان که در دنیا بی نظیر است در حال خراب شدن است.

شرایط برای فعالیت سمن‌های محیط‌زیست در اصفهان سخت شده است

محمد کوشافر استاد دانشگاه و عضو جمعیت پیام سبز اصفهان با اشاره به اینکه شعار امسال هفته محیط زیست، محیط‌زیست مردم پایه است، اظهار داشت: نامگذاری این روز یکی از هوشمندی‌های سازمان محیط زیست است اما مردم پایه بودن محیط‌زیست چند سطح دارد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: یکی از شاخص‌ها برای مشارکت مردمی، سازمان‌های مردم نهاد محیط‌زیستی هستند که مستقل بوده و به ثبت قانونی رسیدند و اساسنامه دارند و ملزم به رعایت قانون هستند.‌

۲۲ سال پیش زنگ‌ خطر خشکی زاینده‌رود را به صدا درآوردیم

کوشافر با بیان اینکه یکی از مشکلات امروز ما سازمان‌های مردم نهاد محیط زیستی اصفهان، تکالیف سخت اداری سمن‌ها است، ابراز داشت: اگر بخواهیم مشکلات محیط زیست ما حل شود شرایط برای فعالیت سمن‌ها باید بهتر از این باشد در حالی که هم اکنون در سایت اداره کل محیط زیست اصفهان تنها نام ۱۸ سازمان مردم نهاد دیده می‌شود.

وی با بیان اینکه برخی از این سمن‌ها سرمایه‌های اجتماعی هستند، گفت: لازمه مشارکت دو سویه سمن‌ها و اداره محیط‌زیست تبادل شفاف اطلاعات است در حالی که مدتی است لیست صنایع آلاینده اصفهان منتشر نمی‌شود.

کد خبر 5511699

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ناشناس IR ۰۲:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۲
      0 0
      چرا به علت اصلی خشک شدن زاینده رود اشاره نکردید که همان انتقال ناجوانمردانه آب به یزد بود که حدود پانصد هزار کشاورز اصفهانی را به خاک سیاه نشاند و باعث فرونشست زمین و ترک خوردن ساختمانها در اصفهان شد امان از زمانی که مسولان بالا دستی درک و فهم زیست محیطی نداشته باشند