۲۷ آذر ۱۴۰۱، ۱۵:۰۰

تاج‌بخش مطرح کرد؛

راه اندازی سامانه هشدار سریع سیل/ بومی سازی تجهیزات هواشناسی

راه اندازی سامانه هشدار سریع سیل/ بومی سازی تجهیزات هواشناسی

رئیس سازمان هواشناسی توضیحاتی درباره راه‌اندازی سامانه هشدار سریع سیل در کشور و آلودگی هوا ارائه داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سحر تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی در نشست خبری که در حاشیه ششمین نمایشگاه حمل و نقل لجستیک و صنایع وابسته برگزار شد اظهار داشت: مسئله تغییر اقلیم یکی از مشکلاتی است که بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشور ما را تهدید می‌کند و عواقبی مانند افزایش بارش باران‌های سیل‌آسا، افزایش دما و افزایش طوفان‌های گرد و غبار و خشکسالی‌های خزنده را به همراه دارد.

وی افزود: دستگاه‌های مختلف باید با همکاری یکدیگر در جهت سازگاری با تغییرات اقلیم و مقابله با مشکلات ناشی از آن به همکاری‌های لازم را به عمل آورند و باید به این نکته توجه داشت که فقط یک سازمان یا یک دستگاه در این زمینه می‌تواند نقش خود را به صورت کامل ایفا کند.

رئیس سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه این سازمان موظف است که پیش‌بینی و پایش را انجام دهد، گفت: البته تولید پایگاه داده‌های ملی و تجمیع داده‌ها بسیار حائز اهمیت است و کاربر پسند محسوب می‌شود.

تاجبخش با تاکید بر ضرورت ایجاد پایگاه داده‌های ملی گفت: این مسئله در مقابله با تغییرات اقلیم و موضوعات مختلف مانند تنش‌های آبی فرونشست و آلودگی هوا می‌تواند مؤثر واقع شوند و برنامه‌ریزی‌های دقیق را به همراه آورد.

وی از راه‌اندازی سامانه هشدار سریع سیل در کشور خبر داد و گفت: در فاز اول این ۱۵۰ نقطه در کشور مجهز به این سامانه شده‌اند ولی نیاز به ۳۳۰۰ مورد دیگر در سایر نقاط کشور هستیم که در قالب فاز دوم اجرایی خواهد شد البته تعیین نیازهای مالی در این زمینه حائز اهمیت است.

وی یادآور شد: سامانه هشدار سیل دو بخش اصلی نرم‌افزاری و سخت‌افزاری دارد. بخش سخت‌افزاری همان توسعه شبکه دیدبانی است، یعنی تجهیزات شبکه باران‌سنجی و یا تجهیزات شبکه رادارهای کشور که باید تکمیل شود و در کنار این موارد زیرساخت اعم از زمین، اینترنت، سرورهایی برای عملیات پردازشی نیاز است و در سطح کشور نیز باید به لحاظ زیرساختی شبکه تکمیل شود که درخواستمان را به رئیس جمهوری ارسال کرده‌ایم تا در صورت تأمین منابع مالی بتوانیم شبکه را طی برنامه‌ای طی سال‌های آینده تکمیل کنیم.

وی درباره پرسشی مبنی بر اینکه خشکسالی‌ها تا چه زمانی ادامه دارد، گفت: مدل‌های پیش‌بینی نشان‌دهنده این است که در ۱۰۰ سال آینده در مناطق استوایی که جنوب کشورمان را هم شامل می‌شود روند افزایش بارش را داریم اما نوع آن مشخص نیست، بدین معنی که این بارش‌ها حتی می‌تواند سیل‌آسا باشد مثل اتفاقی که در تابستان امسال رخ داد.

وی اظهار کرد: نکته مهم این است که توسط روش‌های آبخیزداری این بارش‌ها را جمع‌آوری کنیم. برای تقویت منابع آبی زیرزمینی همچنین برای مقابله با کم‌آبی، بارش‌های سیلابی باید جمع‌آوری شود.

رئیس سازمان هواشناسی درباره دلیل آلودگی هوا خاطر نشان کرد: این مسئله علت‌های مختلفی دارد ولی در نکته نخست باید توجه داشت که پایداری هوا سبب آلودگی هوا می‌شود و بسته به اینکه سال آینده‌ای در شهرهای مختلف وجود داشته باشند آلودگی بر همان نوع ایجاد خواهد شد به طور مثال در بیشتر کلانشهرها منابع آلاینده فسیلی و موضوع به دلیل پایداری هوا در سطح پایین شهرها باقی می‌ماند و سبب تهدید سلامت شهروندان می‌شود.

تاج بخش گفت: دستگاه‌های اندازه گیری سنجش هوا در کشور استانداردهای لازم را دارند و از برندهای مشخصه تهیه شده از طرفی با توجه به دستور رهبری مبنی بر بومی سازی تجهیزات رادارهای هواشناسی تجهیزات فرودگاهی و دستگاه‌های سنجش گرد و خاک با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان در حال تهیه و بیش از ۱۳ تفاهم‌نامه در این راستا منعقد شده است.

کد خبر 5658600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha